ΤΟΠΙΚΑ

Το εορταστικό ωράριο

το-εορταστικό-ωράριο-28231

Και ελπίδα να πάρει μπροστά η αγορά – Αναρτήθηκε το εορταστικό ωράριο

Στην ανάσταση του εμπορίου προσδοκεί για το Πάσχα ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας, ο οποίος ανάρτησε χθες το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή την Κυριακή των Βαΐων.

Τα εμπορικά καταστήματα έχουν προμηθευτεί καινούργια εμπορεύματα για αγορές των ημερών, ενώ η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα έχει ξεκινήσει να αχνοφαίνεται αποκλειστικά όμως σε εκείνα που αναφέρονται στα βαφτιστικά δώρα της νονάς και συγκεκριμένα λαμπάδες και παπούτσια.Ολη η υπόλοιπη αγορά βλέπει την κίνηση στα καταστήματα να παραμένει υποτονική για τέταρτο συνεχή μήνα. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κώστας Τσέλιος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε στο σταυρό του μαρτυρίου εδώ και έξι χρόνια και πλέον διανύουμε και τον έβδομο χρόνο και δεν βλέπουμε καμία βελτίωση».

Το πρώτο τρίμηνο του 2016, όπως είναι γνωστό, είχε μείωση του τζίρου της εμπορικής αγοράς κατά 30%, ενώ η υποτονική κίνηση συνεχίζεται και τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου.

«Οι καταναλωτές δεν κάνουν και αναγνωριστικές κινήσεις. Επισκέπτονται την αγορά, αλλά δεν μπαίνουν στα μαγαζιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Ωστόσο, ο εμπορικός κόσμος παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε είναι καθ’ όλα προετοιμασμένος να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των καταναλωτών την εορταστική περίοδο.

«Προσδοκούμε να πάρει επιτέλους μπρος η αγορά και ενόψει του Πάσχα και ενόψει του καλοκαιριού. Ολα τα καταστήματα παρέλαβαν τα καινούργια εμπορεύματά τους και αναμένουν», είπε ο ίδιος.

Το εορταστικό ωράριο

Την Κυριακή των Βαΐων η αγορά θα είναι ανοιχτή από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Από τη Μ. Δευτέρα έως τη Μ. Πέμπτη από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Τη Μ. Παρασκευή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τη 1 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ. Το Μ. Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και το απόγευμα κλειστά όπως και την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου