ΤΟΠΙΚΑ

«Πόλεμος» στον απόηχο των ανεξαρτητοποιήσεων

πόλεμος-στον-απόηχο-των-ανεξαρτητο-580319

Μεταξύ Μιχ. Μιτζικού και Θ. Διαμαντένια – Κέρσας Σπανομήτρου

Ηλεκτρισμένο παραμένει το κλίμα μεταξύ του επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχάλη Μιτζικού και των πρώην δημοτικών του συμβούλων Θεολόγου Διαμαντένια και Κέρσας Σπανομήτρου.

Η διπλή ανεξαρτητοποίηση των δύο δημοτικών συμβούλων που συνοδεύτηκε από αιχμές εναντίον του επικεφαλής της παράταξης, προκάλεσε διάφορα σχόλια από τον κ. Μιτζικό και η μεταξύ τους διαμάχη φαίνεται να τροφοδοτείται.

Δηλώσεις του κ. Μιτζικού, που φέρεται να επέκρινε τους δύο πρώην συνεργάτες του για τη στάση που κράτησαν στο θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων, προκάλεσε την ακόλουθη απάντηση των κ.κ. Διαμαντένια και Σπανομήτρου:

«Ο κ. Μιτζικός στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα δια των μέσων μαζικής ενημέρωσης, μας επικρίνει για τη θέση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο στο θέμα της αξιολόγησης. Από εκείνη τη συνεδρίαση είχαμε αποχωρήσει επειδή δεν δινόταν ο λόγος στους Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά μόνο στους επικεφαλής. Μάλιστα με ανακοίνωση διατυπώσαμε τις απόψεις μας που ήταν υπέρ της αξιολόγησης, χωρίς όμως τις ποσοστώσεις. Αρα απορρίπτονται τα όσα λέει ότι ήμασταν αντίθετοι στην αξιολόγηση και ότι εκεί επήλθε η πρώτη μεταξύ μας ρήξη.

Επίσης ισχυρίζεται πως εξαιτίας της Δημοκρατικότητας που τον διακρίνει δεν προέβη στη διαγραφή μας. Βέβαια ως νομικός θα έπρεπε να γνωρίζει το νόμο Ν.3852/2010, άρθρο 66 παρ.5 πως για τη διαγραφή μέλους Δημοτικής παράταξης απαιτούνται τα 2/3 των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης .

Κανένα λοιπόν ίχνος αυτοκριτικής. Ενώ δεν έκανε καμία προσπάθεια ως επικεφαλής να διατηρήσει τη Δημοτική παράταξη συμπαγή, συνεχίζει να ψεύδεται είτε εσκεμμένα είτε από άγνοια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου