ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις στο Μουσείο Τσαλαπάτα

εκδηλώσεις-στο-μουσείο-τσαλαπάτα-851206

Σειρά εκδηλώσεων διοργανώνει το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, συμμετέχοντας ενεργά στους εορτασμούς για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου) και τη Νύχτα των Μουσείων (19 Μαΐου). Στο πλαίσιο αυτό την Δευτέρα 18 Μαΐου, το Δίκτυο Μουσείων του ΠΙΟΠ ανοίγει τις πύλες του στο κοινό με ελεύθερη είσοδο σε όλα τα μουσεία του: Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα (Βόλος), Μουσείο Μετάξης (Σουφλί), Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης (Δημητσάνα), Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού (Σπάρτη), Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, Μουσείο Μαρμαροτεχνίας (Τήνος).
Παράλληλα στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη εκπαιδευτικού προγράμματος στις 16.00, η οποία απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες, προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα το διαδραστικό πρόγραμμα του Μουσείου, που πραγματοποιείται με απόλυτη επιτυχία από την έναρξη της λειτουργίας του Μουσείου. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 24210-29844, 10.00-18.00, καθημερινά εκτός Τρίτης.
Την Τρίτη 19 Μαΐου, στο πλαίσιο της έκθεσης «Το Ταξίδι: Το ελληνικό όνειρο στην Αμερική», θα πραγματοποιηθεί βραδινή προβολή, του ομώνυμου πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού. Έτσι θα δοθεί η ευκαιρία, σε όσους αδυνατούν να προσέλθουν στις τακτικές ημερήσιες προβολές (11.00, 13.00, 15.00), να βρεθούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου, στις 21.30 και να παρακολουθήσουν τη συγκινητική καταγραφή της μετανάστευσης των Ελλήνων στην Αμερική. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούν τη φωτογραφική έκθεση που συνοδεύει το ντοκιμαντέρ, στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου, που θα παραμείνει ανοιχτός έως τα μεσάνυχτα.

Πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς
Το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας «Ν.& Σ. Τσαλαπάτα» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (Π.Ι.Ο.Π.), συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Μουσείων (18/5), αφιερώνει μια παρουσίαση Εκπαιδευτικού Προγράμματος στους εκπαιδευτικούς της Α/βάθμιας, που θα ήθελαν να το παρακολουθήσουν. Η παρουσίαση έχει προγραμματιστεί για τις 16.00, την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου και οι δηλώσεις ενδιαφέροντος θα κοινοποιούνται καθημερινά στο τηλέφωνο 24210-29844 (10.00-18.00) και στο email: [email protected]
Παράλληλα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Έκθεση Φωτογραφίας: «Το Ταξίδι: το ελληνικό όνειρο στην Αμερική» με θέμα τη μετανάστευση των Ελλήνων στην Αμερική και να παρακολουθήσουν την παράλληλη προβολή του σχετικού ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου