ΤΟΠΙΚΑ

Πυρά για το νέο εργασιακό από το σωματείο συνταξιούχων τσιμεντεργατών

πυρά-για-το-νέο-εργασιακό-από-το-σωματε-575076

Την απόσυρση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου ζητά το σωματείο συνταξιούχων ΕΦΚΑ τσιμεντοβιομηχανιών και άλλων επιχειρήσεων Ν. Μαγνησίας, υποστηρίζοντας ότι με τις προωθούμενες αλλαγές «δημιουργείται ένας νέος τύπος εργαζομένου που ζει για να δουλεύει για τις ανάγκες των κερδών κι όχι για την κάλυψη των βιοτικών του αναγκών σε τροφή, στέγη, υγεία, ψυχαγωγία».

«Η υπέρβαση του ημερησίου χρόνου εργασίας σε καθεστώς ευέλικτης μορφής θα έχει ανυπολόγιστες οικονομικές, σωματικές και ψυχολογικές συνέπειες στους εργαζόμενους», εκτιμά το σωματείο και επικρίνει την κυβέρνηση πως θίγει την σημασία της εργασίας για τους ανθρώπους που ζουν από τη δουλειά τους και είναι το μόνο μέσο βιοπορισμού τους.

Αναφορικά με τις ρυθμίσεις που αφορούν στη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος το σωματείο επισημαίνει πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ελέγξει το εργατικό κίνημα, καταγγέλλει πως η απεργία χάνει τον άμεσο διεκδικητικό της χαρακτήρα και καταλήγοντας αναφέρει: «Οι αλλαγές και η σπουδή για το νομοσχέδιο δείχνει τον πανικό τους να ελέγξουν και να προλάβουν τις νέες δυνάμεις που γεννιούνται, τις νέες μορφές αγώνα που ξεσπούν και έχουν σαν γενεσιουργό αίτια την ανάγκη για μια καλύτερη ζωή.».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου