ΤΟΠΙΚΑ

Τηλεδιάσκεψη Φ. Γεννηματά με 30 προέδρους Εργατικών Κέντρων της χώρας

τηλεδιάσκεψη-φ-γεννηματά-με-30-προέδρου-577332

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, πραγματοποίησε χθες τηλεδιάσκεψη με 30 προέδρους εργατικών κέντρων της χώρας, για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο με τίτλο: «Η εργασία σε μετάβαση: αξιοπρέπεια ή ισοπέδωση;».

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΙΝΑΛ, «για το Νομοσχέδιο αλλά και τις κυβερνητικές πολιτικές που αφορούν τους εργαζόμενους, η κ. Γεννηματά τόνισε:

1) Δεν αποδεχόμαστε τις πολιτικές που παραπέμπουν το κρίσιμο εργατικό δικαίωμα του 8ωρου

2) Δεν αποδεχόμαστε λογικές που εντείνουν την ανασφάλεια του εργαζόμενου

3) Δεν αποδεχόμαστε λογικές που αντί να ενισχύουν την Συλλογική Διαπραγμάτευση, θέτουν νέα προσκόμματα στις συλλογικές διαπραγματεύσεις

4) Δεν αποδεχόμαστε λογικές που μειώνουν το εισόδημα του εργαζόμενου

5) Δεν αποδεχόμαστε τις λογικές της Κυβέρνησης που προωθούν συνειδητά την αποδυνάμωση και διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους

6) Δεν αποδεχόμαστε λογικές που επιχειρούν την αποδυνάμωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

«Για μας, τη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής τα συνδικάτα και η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση ήταν, είναι και θα είναι βάθρο της Δημοκρατίας. Είναι ένας αγώνας που θα δώσουμε μαζί, με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση. Και σε κάθε περίπτωση αν η Κυβερνητική πλειοψηφία ψηφίσει τελικά αυτές τις αντεργατικές διατάξεις, θεωρούμε δέσμευση και υποχρέωση μας την κατάργησή τους, όταν μελλοντικά οι πολιτικοί συσχετισμοί το επιτρέψουν», επεσήμανε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου