ΤΟΠΙΚΑ

Στην αξιοποίηση 16 ακινήτων προχωρά το νοσοκομείο Βόλου

στην-αξιοποίηση-16-ακινήτων-προχωρά-το-ν-56632

Στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του προχωρά το Νοσοκομείο Βόλου, προσβλέποντας σε εισροή εσόδων στα ταμεία του, από μία σειρά κτίρια και κτήματα, τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα, ενώ θα μπορούσαν να αποτελέσουν τονωτική «ένεση» για τα οικονομικά του Αχιλλοπούλειου.

Μετά από απόφαση της διοίκησης, μέσω δημόσιου ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού βγαίνουν προς ενοικίαση 16 ακίνητα σε Βόλο, Καλά Νερά, Αγχίαλο και Αθήνα.

Μεταξύ των ακινήτων είναι ελαιοπερίβολα, οικόπεδα με κτίσματα στον Βόλο, μονοκατοικία και επαγγελματική στέγη στην Αθήνα, καθώς επίσης και το γνωστό οικόπεδο, στις οδούς Αργοναυτών – Κ. Καρτάλη και Ιάσονος, συμβολικού εμβαδού 1.150 τ.μ., στο οποίο συμπεριλαμβάνεται επίσης το γνωστό ιστορικό μαγαζί του Βόλου «Η Συνάντηση» και το πρώην μαγαζί «Ι. Ντζαφόλια».

Για το συγκεκριμένο οικόπεδο παλαιότερα είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον για να ανεγερθεί ξενοδοχείο, ενώ πριν από ένα χρόνο περίπου εκδήλωσε ενδιαφέρον και ο δήμος Βόλου, προκειμένου να το αξιοποιήσει για τη λειτουργία υπαίθριου χώρου στάθμευσης.

Το Νοσοκομείο του Βόλου νοικιάζει το συγκεκριμένο οικόπεδο με διαφορετικούς όρους για το κάθε ακίνητο.

«Στο εμβαδόν του οικοπέδου συμπεριλαμβάνεται και το κατάστημα, εμβαδού 162,26 τ.μ. επί της οδού Αργοναυτών (πρώην μισθωτής Ιω. Ντζαφόλιας & Ιω. Ντζαφόλιας & ΣΙΑ ΟΕ), το οποίο δεν έχει ακόμη παραδοθεί από τον πρώην μισθωτή του. Όταν παραδοθεί ο πλειοδότης-μισθωτής θα προβεί σε κατεδάφιση αυτού. Για το λόγο αυτό, η άδεια κατεδάφισης που θα φροντίσει να εκδοθεί ο μισθωτής θα περιλαμβάνει και το εν λόγω κατάστημα. Όσον αφορά το γωνιακό κατάστημα επί των οδών Αργοναυτών & Κ.Καρτάλη (πρώην καφενείο «Συνάντηση»), εμβαδού 152,90 τ.μ., σε περίπτωση που δεν επιτραπεί η κατεδάφισή του, θα επιστραφεί η χρήση του από τον μισθωτή στο νοσοκομείο αζημίως, το οποίο θα αποφασίσει για την αξιοποίησή του. Επίσης ο μισθωτής σε καμία περίπτωση δεν θα δικαιούται να κάνει χρήση των κτιρίων, με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο επισκευή τους, έστω και πρόχειρη ή προσωρινή, διότι το νοσοκομείο προτίθεται να αξιοποιήσει μελλοντικά το οικόπεδο», επισημαίνεται στις τεχνικές προδιαγραφές του διαγωνισμού.

Ο μισθωτής που θα κατοχυρωθεί θα υπογράψει με το «Αχιλλοπούλειο» σύμβαση 12ετούς διάρκειας, ενώ η τιμή εκκίνησης του ενοικίου είναι 1.000 ευρώ μηνιαίως.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου