ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Ακίνητα σε «ομηρία» επί 32 χρόνια

ακίνητα-σε-ομηρία-επί-32-χρόνια-120645

Αρση απαλλοτριώσεων αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Βόλου

Σε «ομηρία» επί 32 ολόκληρα χρόνια βρίσκονταν οικόπεδα στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου, με τους ιδιοκτήτες τους να μην μπορούν να τα εκμεταλλευτούν αλλά και να μην αποζημιώνονται για τη δέσμευση της περιουσίας τους. Τα ακίνητα απελευθερώθηκαν με αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Βόλου που ανοίγει τον δρόμο στους ιδιοκτήτες τους να μπορέσουν να τα αξιοποιήσουν.

Πρόκειται για δύο οικόπεδα 650 και 725τ.μ. στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Πρωτεσιλάου, Σιμοπούλου, Λιακοπούλου, Καρδαμάτη, το οποίο εντάχθηκε αρχικά σε ρυμοτομικό σχέδιο του οικισμού της Ν. Αγχιάλου. Με απόφαση νομάρχη αναθεωρήθηκε και επεκτάθηκε το ρυμοτομικό σχέδιο του οικισμού και καθορίστηκαν δρόμοι, πεζόδρομοι, χώροι στάθμευσης, χώροι πρασίνου, κοινωφελείς χώροι, οικοδομήσιμοι χώροι. Στο συγκεκριμένο τετράγωνο αποτυπωνόταν κοινόχρηστος χώρος.

Οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων επί 32 χρόνια δεν μπορούσαν ούτε τις περιουσίες τους να εκμεταλλευτούν ούτε αποζημιώθηκαν όπως προβλεπόταν με τα ποσά των 98.471,99 και 49.392 ευρώ αντίστοιχα. Κατέθεσαν αίτημα άρσης ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης ακινήτων και αποχαρακτηρισμό τους και δικαιώθηκαν με απόφαση που λήφθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Εξάλλου, στην ιδιοκτήτριά της επιστρέφει και έκταση στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, στην οποία επρόκειτο να χωροθετηθεί παιδική χαρά.

Μία εκ των ιδιοκτητών προσέφυγε στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου για το οικόπεδο των 1.450,30 τ.μ. και με βάση την απόφαση του δικαστηρίου ζήτησε άρση της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης και η έκταση χαρακτηρίζεται πλέον οικοδομήσιμη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου