ΤΟΠΙΚΑ

Παρουσία Παυλόπουλου τα 100χρονα της «Δήμητρα»

παρουσία-παυλόπουλου-τα-100χρονα-της-δή-565355

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου κορυφώνονται την Κυριακή 7 Απριλίου οι εκδηλώσεις των εκατό χρόνων δράσης και προσφοράς του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα», που θέτει υποψηφιότητα εγγραφής στα μνημεία άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο του εορτασμού – ορόσημο του Συνεταιρισμού ξεκινούν μεθαύριο Παρασκευή και Θα κορυφωθούν την Κυριακή 7 Απριλίου με την επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου.

Ο επετειακές εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού “Η Δήμητρα” Γιάννης Κίτσιος αναφέρθηκε στο μεράκι των πρώτων Αγχιαλιτών που δημιούργησαν τον Συνεταιρισμό το 1918, τονίζοντας ότι «πρέπει να τους τιμήσουμε γιατί χάρη σε αυτούς υπάρχει ο Συνεταιρισμός. Φτάσαμε σε ένα συνεταιρισμό πρότυπο στην Ελλάδα, που διαθέτει τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, με μεγάλες δυνατότητες, σύγχρονο αποσταγματοποιείο που έγινε το 2000 για την παραγωγή του Θεσσαλικού τσίπουρου. Εχει πάρει πολλά βραβεία με τα προϊόντα του που είναι ποιοτικά άριστα και τα προτιμούν οι καταναλωτές» είπε.

Παρόντες στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου ήταν επίσης ο γραμματέας της «Μαγνήτων Κιβωτού» Νίκος Τσούκας, ο οργανωτικός γραμματέας της «Μαγνήτων κιβωτού» Αλέξανδρος Καπανιάρης και τα μέλη του Συνεταιρισμού Μιχάλης Σπύρου και Σπύρος Σπύρου.

Οι εκδηλώσεις

Το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων που ανέλυσε ο γραμματέας της Μαγνήτων Κιβωτού Νίκος Τσούκας έχει ως εξής: Μεθαύριο Παρασκευή 5 Απριλίου, 10.00 έως 14.00 προγραμματίζεται, ξενάγηση μαθητών δημοτικών σχολείων και στις 12.00 έως 14.00 ξενάγηση των μαθητών του γυμνασίου και λυκείου Αγχιάλου στην έκθεση με τίτλο «Φέραμε στον κόρφο μας τα κλήματα», στον χώρο του Συνεταιρισμού. Στην συνέχεια θα παρουσιαστεί επετειακό ντοκιμαντέρ στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και θα ακολουθήσει ομιλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών.

Το Σάββατο 6 Απριλίου στις 19.30 προγραμματίζεται ξενάγηση συνεταίρων, φορέων και κατοίκων της Νέας Αγχιάλου στην έκθεση, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία από τον Δρ. Αλέξανδρο Καπανιάρη, υπεύθυνο του σχεδιασμού δράσεων και εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Συνεταιρισμού. Ακολουθεί παρουσίαση του επετειακού ντοκιμαντέρ «Ενας αιώνας συνεταιριστικής συναντίληψης και αγώνα: Από την Πομόριε της Βουλγαρίας στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας. Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα»» και σύντομη παρέμβαση από τους βασικούς συντελεστές Κώστα Ντίνη ο οποίος ανέλαβε την σκηνοθεσία και Δρ. Αλέξανδρο Καπανιάρη, ο οποίος ανέλαβε την έρευνα και τα κείμενα.

Η επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, την Κυριακή 7 Απριλίου προγραμματίζεται η άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Αγχίαλο. Ο κ. Παυλόπουλος θα παραστεί στις 10 το πρωί στην θεία λειτουργία που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Στην συνέχεια στις 11.00 – 12.45 το πρωί θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια αναθηματικού μνημείου των ιδρυτικών μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το μνημείο βρίσκεται σε περίοπτη θέση στον προαύλιο χώρο του Συνεταιρισμού. Κατόπιν ο κ. Παυλόπουλος θα εγκαινιάσει την έκθεση «Φέραμε στον κόρφο μας τα κλήματα», που αφηγείται ιστορίες προσφυγιάς και συνεργατικότητας για τον οίνο και το αμπέλι μέσα από τις μνήμες του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα».

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με την παράθεση γεύματος προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας από το ΔΣ και τους συνεταιριστές του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» στις 13.30 στην αίθουσα του κέντρου εκδηλώσεων «Κτήμα Παπαθανασίου – Τιμπλαλέξη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου