ΤΟΠΙΚΑ

Επετειακές εκδηλώσεις στον Συνεταιρισμό Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα»

επετειακές-εκδηλώσεις-στον-συνεταιρ-569907

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας η κεντρική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της «Δήμητρας»

Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και οι εορταστικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα», είναι το θέμα της συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 3 Απριλίου στις 12:00 μ. στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού.

Ο πρόεδρος Ιωάννης Κίτσιος και του Δ.Σ. του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» θα ενημερώσουν τους παριστάμενους για το πρόγραμμα επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, στο πλαίσιο της υλοποίησης των δράσεων και εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της οργάνωσης.

Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα», συμπληρώνοντας 100 χρόνια ιστορίας και δράσης, διοργανώνει τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις την Παρασκευή 5, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου στη Νέα Αγχίαλο.

Την κεντρική εκδήλωση μνήμης και τιμής, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Απριλίου για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση και αδιάλειπτη λειτουργία μιας εκ των μακροβιότερων συνεταιριστικών οργανώσεων στην Ελλάδα, που έγινε γνωστή πανελληνίως από τη διακριτή επωνυμία ποιότητας και ονομασίας προέλευσης «Η Δήμητρα», θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι ετήσιες εκδηλώσεις για τον επετειακό εορτασμό τελούν υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Πολιτισμού & Αθλητισμού. Επίσης, οι εκδηλώσεις και δράσεις του επετειακού έτους τελούν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τα 100 χρόνια λειτουργίας του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» συνδέονται με τον αγώνα και τον μόχθο των προσφύγων της Αγχιάλου, που εκτός από τις μνήμες τους κουβάλησαν μαζί τους και μια ζηλευτή τεχνογνωσία για την καλλιέργεια του αμπελιού, αφού ήταν ήδη έμπειροι καλλιεργητές.

Επειτα από 100 χρόνια διαρκούς λειτουργίας της Οργάνωσης, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να τιμήσει αυτή την πορεία στον χρόνο, που ξεκίνησε με την αγορά της πρώτης συνεταιριστικής αλωνιστικής μηχανής και κατέληξε στη διακίνηση του Π.Ο.Π. οίνου Νέας Αγχιάλου, εξαιρετικού αποστάγματος, επεξεργασία ελαιόκαρπου και πολλαπλές υπηρεσίες στις αγρότισσες και τους αγρότες. Ο Συνεταιρισμός της Νέας Αγχιάλου αποτελεί σήμερα μία εκ των σημαντικότερων επιχειρήσεων του Νομού Μαγνησίας, ενταγμένος σε μια περιοχή που η συνεταιριστική παράδοση είναι από τις πιο σημαντικές στη χώρα μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου