ΤΟΠΙΚΑ

«Καμπάνα» σε 44χρονο Βολιώτη για ψεύτικους φόνους…

καμπάνα-σε-44χρονο-βολιώτη-για-ψεύτικ-618248

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τού επέβαλε ποινή φυλάκισης εφτά μηνών

Για ψευδή αναφορά στην αρχή και παράνομη οπλοφορία καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας 44χρονος Βολιώτης.

Πρόκειται για την υπόθεση που τον περασμένο Μάρτιο είχε κινητοποιήσει τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και την Εισαγγελία Βόλου.

Ο 44χρονος, ο οποίος είναι πολύ γνωστός στην τοπική κοινωνία, είχε κοινοποιήσει email στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με το οποίο ενημέρωνε ότι είχε διαπράξει πέντε φόνους και ότι θέλει να παραδοθεί.

Πριν τελειώσει την ομιλία που είχε μέσω του διαδικτύου ο 44χρονος βρέθηκε να συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω στο σπίτι του από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου που είχαν κινητοποιηθεί από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενώ βρισκόταν ακόμη μπροστά στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Ο συλληφθείς είχε ισχυριστεί τότε ότι ήθελε να δοκιμάζει την ετοιμότητα από πλευράς αστυνομικών και δικαστικών αρχών, όμως στην πορεία επικαλέστηκε προβλήματα που είχε και μία αστικής φύσεως διαφορά.

Ο 44χρονος δικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε δεύτερο βαθμό και κρίθηκε και πάλι ένοχος.

Η συνήγορος υπεράσπισής του υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία του και ζήτησε απαλλαγή από τον καταλογισμό.

Μάρτυρας υπεράσπισης είπε στο δικαστήριο ότι «ο κατηγορούμενος είχε κάποια διαφορά και του χρωστούσαν χρήματα. Επειδή όμως, είχε ανεβασμένο σάκχαρο υπέστη νευρική υπερδιέγερση. Δεν έβλεπε καλά. Τα μάτια του είχαν θολώσει», πρόσθεσε.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε στον καταδικασθέντα συνολική ποινή φυλάκισης εφτά μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι ο 44χρονος καταδικάστηκε και για το αδίκημα της παράνομης οπλοφορίας καθώς στον έλεγχο στο σπίτι του οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του δύο ματσέτες με λάμα μήκους 1,42 εκατοστών και 30 εκατοστών, τα οποία ο κατηγορούμενος ισχυριζόταν ότι τα κατείχε νόμιμα για θήρα.

Να επισημανθεί πάντως ότι πρωτοδίκως ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου