ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις

εκδηλώσεις-851206

Εκθέσεις
Στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο», (Μεταμορφώσεως 3 στον πεζόδρομο), λειτουργεί 2ο όροφο η έκθεση ζωγραφικής του Απόστολου Καρδέλη. Διάρκεια έκθεσης: έως 13 Δεκεμβρίου. Ώρες λειτουργίας (καθημερινά): 10.00 – 13.00 & 18.00 – 21.00 Σάββατο: 10.00 – 13.30
Πίνακες ζωγραφικής φτιαγμένους από αποξηραμένα φυτά και λουλούδια περιλαμβάνει η πρωτότυπη έκθεση του Εμμανουήλ Διαμάντη, που λειτουργεί σε ιδιόκτητο χώρο στην οδό Βασσάνη 96. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα, εκτός Κυριακής.

Εκδηλώσεις
Ο Σύλλογος Κερκυραίων και Φίλων της Κέρκυρας Θεσσαλίας “Νικόλαος Μάντζαρος” καλεί τα μέλη και τους φίλους του στην καθιερωμένη αρτοκλασία που θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος, στις 18:00 στο παρεκκλήσι του Αγίου που βρίσκεται στο υπόγειο του Ιερού Ναού των Αγίων Πέτρου και Παύλου στη συνοικία της Νεάπολης Λάρισας.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι» διοργανώνει την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στη 1 μ.μ. για τα μέλη και τους φίλους του, συνεστίαση με ζωντανή μουσική στο κέντρο «Λουκάντα» στις Αλυκές.
Η ΕΧΕ Ν. Μαγνησίας διοργανώνει διάλεξη την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως, με θέμα «Η ερμηνεία του 50ου ψαλμού της Μετανοίας». Ομιλητής θα είναι ο π. Στυλιανός Ανανιάδης, ιερέας, θεολόγος και συγγραφέας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Αύριο Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 7.15 μ.μ. στην αίθουσα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης του Θρησκευτικοφιλολογικού Συλλόγου «Οι Τρεις Ιεράρχαι» θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον πρωτοπρεσβύτερο του Αγίου Νικολάου π. Θεόδωρο Μπατάκα, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Ο Αγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης». Η ομιλία θα συνοδεύεται με προβολή dvd, φωτογραφικών στιγμιότυπων από το Αγιο Ορος και απαγγέλλεται μέρος των σημειώσεων του Αγίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Η μελέτη λειτουργικών κειμένων που ήταν προγραμματισμένη γι’ αυτό το Σάββατο αναβάλλεται.
Ξεκίνησε η διανομή των χριστουγεννιάτικων κουτιών για το γράμμα στον Αγιο Βασίλη όσοι εκπαιδευτικοί, γιατροί ,καταστηματάρχες, φροντιστήρια κ.τλ ενδιαφέρονται να βάλουν στον χώρο τους το κουτί μπορούν να το παραλάβουν από το Atelier Venezia Κ.Καρτάλη 186 εντελώς δωρεάν.
Την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά του θα πραγματοποιήσει το Τοπικό Τμήμα Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου από τις 5 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Πάρκ». Σε μια ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα οι φίλες και φίλοι του Οδηγισμού μπορούν να κάνουν τις αγορές τους από μια μεγάλη ποικιλία γευστικότατων σπιτικών παραδοσιακών γλυκών και χριστουγεννιάτικων χειροτεχνημάτων, διακοσμητικών και μικροδώρων, που ετοίμασαν τα μέλη της Ομάδας Συνεργασίας και του Τοπικού Συμβουλίου, ενισχύοντας το παιδαγωγικό έργο του Οδηγισμού. Η τιμή εισόδου είναι 7 ευρώ.
Αύριο Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 18.30 εγκαινιάζεται η Σχολή Ελληνικής Μουσικής και Χορού του Δήμου Ιωλκού.
Η Χορωδία Εκπαιδευτικών πραγματοποιεί για 16η συνεχή χρονιά την ετήσια Χριστουγεννιάτικη συναυλία της με τίτλο «Μελωδικά Χριστούγεννα» την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 11.30 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, Κ. Καρτάλη-Γαζή. Συμμετέχουν η Χορωδία Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής καθώς και η Χορωδία «Ομοίων Φωνών» του Μουσικού Σχολείου Βόλου.
Ο Γυναικείος Φορέας Κοινωνικής Δράσης Αγριάς, διοργανώνει απογευματινό τσάϊ-καφέ αύριο Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στην καφετέρια «FOCO» στην παραλία της Αγριάς. Στην είσοδο θα υπάρχει Χριστουγεννιάτικη εορταγορά, με χειροποίητες
κατασκευές, καθώς και σπιτικά γλυκίσματα, όλα φτιαγμένα με μεράκι από
τις Γυναίκες του Συλλόγου. Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Τιμή κάρτας 8 ευρώ.

Εκδρομές
Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Βόλου ο «Παν» προγραμματίζει για τα μέλη του τις παρακάτω εξορμήσεις Κυριακή 13 Δεκεμβρίου Κάτω Ολυμπος-ορεινή πεζοπορία, Καλλιπεύκη-Σουβάλα Κατή-Καλλιπεύκη, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου Αγριά-Αγ. Λαυρέντιος-Αγ. Βλάσιος-Λεχώνια. Δηλώσεις και πληροφορίες στα γραφεία του Ομίλου, Σόλωνος 2 (Β-18) τηλέφωνο 2421024290 κάθε εργάσιμη μέρα το πρωί 10.00-12.00 και τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Παρασκευής 6.00-8.00. Επίσης στο κινητό του Ομίλου 6976904236.
Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας (ΣΑΜ) στα πλαίσια των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, διοργανώνει επίσκεψη στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Η πρόσκληση αφορά τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 12/12/2009. Έχει γίνει κράτηση περιορισμένου αριθμού ατόμων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η τιμή ανά άτομο είναι 25 ευρώ (περιλαμβάνει μεταφορά, είσοδο στο μουσείο και επιστημονική ξενάγηση) . Δηλώσεις συμμετοχής στους συνάδελφους: Βαγγέλη Τσιρνόβα τηλ.: 24210 70902, 6979224164 ή Τριαντάφυλλο Παπαγεωργίου τηλ. 24210 35839 , 6944442529.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου