ΤΟΠΙΚΑ

Τριγμοί από καταγγελίες του Γ. Στάμου

τριγμοί-από-καταγγελίες-του-γ-στάμου-851206

Νέοι τριγμοί χθες στο Δήμο Βόλου από τις δηλώσεις που άφησε να διαρρεύσουν τεχνηέντως σε παραπολιτικό σχόλιο τοπικής εφημερίδας ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Στάμος, όπου έκανε λόγο «για σκάνδαλο της ΔΕΥΑΜΒ που δεν συγκρίνεται με αυτό του Κοιμητηρίου». Σύμφωνα με το σχόλιο, στον Αντιδήμαρχο αποδίδεται να εκφράζει τη δυσφορία του για το γεγονός ότι «έχει ζητήσει εγγράφως να ενημερωθεί για 4,3 εκατομμύρια ευρώ από τον περσινό προϋπολογισμό της Διαδημοτικής Επιχείρησης» και να προσθέτει: «Δεν ψηφίζω τίποτα αν δεν λάβω εξηγήσεις. Θα πάω στον εισαγγελέα. Δεν υπάρχει δικαιολογία για την απουσία των χρημάτων».
Οι δηλώσεις του Αντιδημάρχου προκάλεσαν όπως ήταν φυσικό την έντονη δυσφορία του Δημάρχου αλλά και στενών συνεργατών του. Είναι χαρακτηριστικό πως ένας από τους Αντιδημάρχους, όταν ρωτήθηκε χθες, είπε με νόημα ότι «ο Γιάννης Στάμος έχει επιλέξει το δικό του δρόμο», αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι δηλώσεις του Αντιδημάρχου ενδεχομένως να απορρέουν από τις πολιτικές του φιλοδοξίες ενόψει των επερχόμενων εκλογών στο Δήμο Βόλου το 2010, μολονότι ο ίδιος σε ανύποπτη στιγμή είχε αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι άτομα με τα οποία συνομίλησε χθες ο Δήμαρχος τον προέτρεψαν να προχωρήσει σε μέτρα κατά του στενού του συνεργάτη, αφού είναι πολλές οι αφορμές που έχουν δοθεί από τον ίδιο «πρωταγωνιστή», κυρίως το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η εύθραυστη ούτως ή άλλως συνοχή της Ομάδας Πλειοψηφίας.
Η χθεσινή πολύωρη ενασχόληση του Δημάρχου στα σημεία όπου εργάζονταν τα συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ για την αποτροπή πλημμυρών από την χθεσινή πρωτοφανή νεροποντή που έπληξε το Βόλο, δεν έκαναν εφικτή τη συνάντηση των δύο ανδρών. Κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί σήμερα το πρωί.
Χθες το βράδυ σε τηλεφωνική επικοινωνία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ με το Δήμαρχο Βόλου ο κ. Βούλγαρης προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός και να το αποδώσει στην «επιπολαιότητα» του στενού του συνεργάτη. Την ίδια στιγμή όμως που έκανε αυτές τις δηλώσεις ο κ. Βούλγαρης είχε οριστικοποιήσει με τη σύμφωνη γνώμη και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και μέλους του Δ.Σ. της Διαδημοτικής Επιχείρησης Κυριάκο Μήτρου την έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ σήμερα το μεσημέρι, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις και διευκρινίσεις για τις καταγγελίες Στάμου.
Ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, είπε ότι οι καταγγελίες Στάμου δεν αφορούν στην περίοδο του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά την περίοδο πριν το 2007, όπου, όπως σημείωσε ο κ. Βούλγαρης, το αποθεματικό της Επιχείρησης από 4.800.000 ευρώ μειώθηκε στα 517.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα από 1.1.2007 που ανέλαβε η σημερινή Διοίκηση ανέλαβε υποχρεώσεις 7.200.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να καταφύγει το Δ.Σ. στη σύναψη δανείου 10.000.000 ευρώ.
Ο κ. Βούλγαρης επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση ότι δαπάνησε 1.500.000 ευρώ σε μελέτες για τις λιμνοδεξαμενές της Μακρινίτσας, χωρίς να έχει διευθετηθεί προηγουμένως το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής, χωρίς να έχουν γίνει γεωλογικές μελέτες για την καταλληλότητα του εδάφους, ενώ και οι τοπογραφικές εργασίες έγιναν μόλις πέρυσι .
Αναφορικά με τα τσαπάκια από ιδιώτες που χρησιμοποιεί η Επιχείρηση και που δαπανά κάθε χρόνο 1.000.000 ευρώ χωρίς να αγοράζει δικά της μηχανήματα, ο Δήμαρχος Βόλου είπε ότι είναι ένα θέμα που προβληματίζει τη διοίκηση και κυρίως το γεγονός ότι η Διαδημοτική Επιχείρηση δεν έχει δικούς της χειριστές.
Αναφορικά με τις ποσότητες καυστικού νατρίου που προμηθεύτηκε η Επιχείρηση από τοπική βιοτεχνία με 2,2 ευρώ έναντι 0,2 ευρώ που είναι η συνήθης τιμή, ο κ. Βούλγαρης είπε ότι η συγκεκριμένη προμήθεια αφορούσε αγορά για έκτακτες και επείγουσες ανάγκες για το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης και για την οποία τα τιμολόγια δεν έχουν ακόμη ενταλματοποιηθεί από την υπηρεσία γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου