ΤΟΠΙΚΑ

Αναψε φωτιές ο επικοινωνιολόγος του Δήμου Βόλου

αναψε-φωτιές-ο-επικοινωνιολόγος-του-δ-851206

Ενας… Θεσσαλονικιός ήταν η αιτία να βγουν… μαχαίρια στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ανάμεσα στο σημερινό και στον πρώην Δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη και Κυριάκο Μήτρου αντίστοιχα. Όχι όμως οποιοσδήποτε Θεσσαλονικιός, αλλά ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επί Κυβέρνησης Σημίτη κ. Πότης Παρασκευόπουλος, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο συχνά – πυκνά κυκλοφορούσε στους διαδρόμους του Δημαρχείου και, μολονότι δεν είχε ποτέ επαφές με τους δημοσιογράφους του τοπικού Τύπου, ήταν σε όλους γνωστό ότι εκτελεί χρέη επικοινωνιολόγου για λογαριασμό της Δημοτικής Αρχής, καθώς μετά την αποχώρησή του από την ενεργό πολιτική σκηνή ήταν υπεύθυνος εταιρίας προβολής και δημοσίων σχέσεων με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Στο διάστημα που προηγήθηκε το ερώτημα που υπήρχε στα χείλη πολλών είναι από πού και ποιο είναι το ύψος αμοιβής του… εισαγόμενου επικοινωνιολόγου από τη Βόρεια Ελλάδα. Ακολούθησαν πριν από δύο εβδομάδες δύο διαδοχικά σχόλια του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, που σημείωναν ότι ο συνεργάτης του Δήμου πληρώθηκε από την ενοποιημένη πλέον Κοινωφελή Επιχείρηση με ένα ποσό που αντιστοιχούσε στις 45.000 ευρώ. Με αφορμή τα σχόλια αυτά του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ακολούθησε η κατάθεση επερώτησης από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Κ υρ. Μήτρου, που ζητούσε διευκρινίσεις από το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, αν αληθεύουν οι σχετικές πληροφορίες, όπως και αυτή ότι του ασκείται πίεση για την έγκριση του παραπάνω ποσού. Αυτή ακριβώς η επερώτηση απαντήθηκε χθες, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Απόστολο Φοινικόπουλο να σηκώνει το… βαρύ φορτίο να δικαιολογήσει το ακριβές περιεχόμενο των «υπηρεσιών» του. Ο κ. Φοινικόπουλος αιτιολόγησε το ποσό των 22.800 ευρώ για το 2009 (σ.σ. στο διετές πρόγραμμα δράσης της Κοινωφελούς ο σχετικός κωδικός έχει πρόβλεψη για 65.000 ευρώ), σημειώνοντας μία σειρά από δράσεις που έχουν υλοποιηθεί ή πρόκειται να γίνουν στην πόλη μέσα στους επόμενους μήνες ή στα επόμενα χρόνια στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Μεσογειάδας.
Οι απαντήσεις του κ. Φοινικόπουλου χαρακτηρίστηκαν προφάσεις εν αμαρτίαις από τον πρώην Δήμαρχο Βόλου, που κατήγγειλε τη μεθόδευση της Δημοτικής Αρχής να ζητήσει ως επικοινωνιακό δεκανίκι για την προβολή του έργου της από έναν πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που πληρώθηκε από το ταμείο του Δήμου, γεγονός, όπως τόνισε, απαράδεκτο. Πήρατε, είπε ο κ. Μήτρου, έναν δικό σας άνθρωπο χωρίς προηγούμενη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και τώρα αναζητείτε έναν άκομψο τρόπο για να τον πληρώσετε. Αυτού του είδους τα τερτίπια πρώτη φορά συμβαίνουν στο Δήμο Βόλου, είπε καταλήγοντας ο κ. Μήτρου.
Οι αιχμές όμως του κ. Μήτρου εξόργισαν το Δήμαρχο, που ζήτησε το λόγο και μία κουβέντα που είπε… εν είδει προειδοποίησης για τις πρακτικές της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής ήταν η αιτία να πάρει… φωτιά η διαμάχη των δύο αντρών με αιχμές ένθεν και ένθεν. Οι διάλογοι που ακολούθησαν είναι άκρως αποκαλυπτικοί και ενδεικτικοί του κλίματος που επικράτησε.
Βούλγαρης: Να είστε πιο προσεκτικός, για να μην αρχίσω να λέμε για όλα όσα έγιναν επί των ημερών σας. Δώσατε ένα ολόκληρο δημοτικό γκαράζ της Ογλ και ο Δήμος εισπράττει μόλις 16.000 ευρώ το χρόνο.
Μήτρου: Εμείς το αποδώσαμε στην πόλη και το χρησιμοποιούν οι πολίτες. Εσείς θάψατε το γκαράζ της Φιλελλήνων. Βάλατε ταφόπλακα στο έργο, γιατί είστε ανίκανοι. Είστε ανυπόληπτος και ανίκανος. Το ΠΑΣΟΚ σας έχει αποκλείσει. Είναι ξεκάθαρο…
Βούλγαρης: Να μας πείτε για τη Δημοτική Τουριστική Επιχείρηση. Να μας πείτε ποιος ήταν ο μεταπράτης…
Μήτρου: Εχει βγει πόρισμα. Γιατί δεν το φέρνετε στο Δημοτικό Συμβούλιο…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου