ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Μόνο γούρια και καλσόν!
Ακόμη πεσμένη είναι η κίνηση στην αγορά κι αυτό δεν είναι τοπικό μόνο φαινόμενο. Όλος ο κόσμος είναι στριμωγμένος κι αυτό είναι γεγονός. Τα μόνα μαγαζιά που κάνουν χρυσές δουλειές είναι αυτά που πουλάνε να γνωστά πρωτοχρονιάτικα γούρια. Από ένα έως και πέντε ευρώ το γουράκι κι έξω απ’ την πόρτα. Και βγαίνει η υποχρέωση και δεν ξοδεύεις μια περιουσία που στο κάτω κάτω δεν έχεις! Επίσης θραύση κάνουν τα καλσόν κι οι κάλτσες, γιατί καινούργια ρούχα μπορεί να μη φορέσουμε, αλλά το καλσόν κρίμα είναι να έχει πόντο…
Δ.Π
Μπάνιο με το μπρίκι
…Θα κάνουν σε λίγο οι κάτοικοι στην Αγριά, αφού η πίεση του νερού είναι εξαιρετικά μειωμένη. Κάτοικοι που παραπονέθηκαν λένε πως εάν συνεχιστεί αυτό, στο τέλος θα γεμίζουν τα μπρίκια και τα κατσαρολικά να κάνουν μπάνιο, γιατί η πίεση μειώνεται εάν ανοιχτεί κάποια άλλη βρύση στο σπίτι. Κάτι δεν πρέπει να γίνει και μ’ αυτό; Μη μείνουν χρονιάρες μέρες οι κάτοικοι με τα τηλέφωνα του μπάνιου στο χέρι…
Δ.Π
Ολοι για καφέ
Πανικός γινόταν χθες από το πρωί μέχρι και αργά το μεσημέρι στο Κολωνάκι, για να μην μιλήσουμε για το βράδυ, που είναι και δικαιολογημένο. Όλοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, άεργοι, μικροί, μεγάλοι, όλοι έτρεχαν να βρουν μια καρέκλα να πιούν ένα καφέ, λες και δεν είχαν ξαναβγεί ποτέ στη ζωή τους! Μήπως είναι οι γιορτινές ημέρες που μας ανεβάζουν τη διάθεση και θέλουμε να κυκλοφορήσουμε περισσότερο; Ίσως. Γιατί μόνο στις γιορτές βλέπουμε τόσο κόσμο!
Δ.Π
Πώς;
Πώς αλήθεια να γνωρίζουν οι δήμαρχοι και ο Νομάρχης για το αν υπάρχουν ή όχι χρήματα στους κωδικούς του Υπουργείου Εσωτερικών, όταν δεν το γνωρίζουν ούτε καν οι ίδιοι οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι; Χθες η Αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση έλεγε πως δεν γνωρίζει αν υπάρχουν ή όχι χρήματα. Βέβαια εδώ έρχεται να αμφισβητήσει τις δηλώσεις του κ. Καρτάλη πως ο ίδιος είναι ενημερωμένος ότι δεν υπάρχουν χρήματα, και ζητούσε το επίσημο έγγραφο…
Α.Φ.
Στο ίδιο τραπέζι…
…Είπαν πως θα καθίσουν Ροδούλα Ζήση και Θανάσης Νάκος για να παλέψουν για τον ίδιο σκοπό: να δοθούν αποζημιώσεις στο Νομό. «Έχουμε κοινό στόχο, τη Μαγνησία, και εδώ δεν κάνουμε πολιτική, αυτή γίνεται στη Βουλή», έλεγαν χθες και οι δύο στη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ.
Α.Φ.
Επικοινωνιακό τρικ…
…Καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Θανάσης Νάκος με την τακτική της να αναρτά στο ίντερνετ τα αιτήματα των δήμων και τις χρηματοδοτήσεις που εγκρίνονται. «Η διαφάνεια της κυβέρνησης είναι μόνο για επικοινωνιακούς λόγους», δήλωνε χθες στους δημοσιογράφους.
Α.Φ.
Ακατάλληλες για ανήλικα
Τι δεν άκουσε πρωί – πρωί από τα ερτζιανά ο ανώνυμος επιστολογράφος, που ήδη από την περασμένη εβδομάδα έχει διαμηνύσει εγγράφως στους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου τη σύμφωνη γνώμη του Αντιδημάρχου Βόλου στο θέμα της αμοιβής του πραγματογνώμονα. Σκουλήκια, δεν φοράνε παντελόνια, και άλλες ανάλογες εκφράσεις, ακατάλληλες για ανήλικα, εκστόμισε ο Αντιδήμαρχος. Και να φανταστείτε ότι ήταν δεν ήταν 8.30 το πρωί…
Δεν θα είμαι…
– Κάποιοι δεν σας θέλουν για διάδοχη κατάσταση στο Δήμο Βόλου; ρώτησε κλείνοντας τη συνέντευξή του με το Γ. Στάμο χθες το πρωί στο ΡΑΔΙΟ ΒΕΡΑ ο Γιάννης Αναστασίου.
– Δεν θα είμαι, απάντησε ο Αντιδήμαρχος Βόλου.
– Μεταβατικός μήπως;
Οι ίδιοι και οι ίδιοι…
Με αφορμή την υπόθεση της πραγματογνωμοσύνης για την Πλατεία Πανεπιστημίου προκύπτει και ένα άλλο ζήτημα που κρίνεται αρκετά σοβαρό και το οποίο θα πρέπει επίσης να διερευνηθεί. Τι; Ότι 2- 3 μηχανικοί όλοι κι όλοι παίρνουν τις περισσότερες πραγματογνωμοσύνες. Πόσοι είναι στον πίνακα των δικαιούχων μηχανικών; Πάνω από χίλιοι…
Πλοίο της εταιρίας…
Πλοίο της εταιρίας AEGEAN WIND που βυθίστηκε ανοικτά της Βενεζουέλας, οδηγώντας στον υγρό τάφο και τον άτυχο Βολιώτη ναυτικό Κ. Μουτσινά, κάνει δρομολόγια και στο Βόλο με φορτώσεις τσιμέντου από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στην Αγριά και, όπως λένε ναυτικοί που έχουν περιηγηθεί στους χώρους του, μιλούν με μελανά χρώματα για τους χώρους ενδιαίτησής του.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
Απίστευτο
Απίστευτος ο νέος Γενικός Γραμματέας Εμπορίου. Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την ακρίβεια υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι φταίμε εμείς, οι πελάτες των καφέ… διότι, αφού καθόμαστε δύο ώρες και απολαμβάνουμε το καφεδάκι μας, θα πρέπει να “τιμολογηθούμε ανάλογα”. Στην Ιταλία -συνέχισε το συλλογισμό του- που πίνουν τον εσπρέσσο σε δέκα λεπτά, τον πληρώνουν και φτηνά. Ωραίος… να τον πάρουμε να μας κάνει οικογενειακό προγραμματισμό τον τύπο..
Β.Κ

Αμ δε
Ολοι έχουμε εναποθέσει στη θεά τύχη τις ελπίδες μας για καλύτερη ζωή. Να λύσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα και να αντιμετωπίσουμε τα μελλούμενα. Διότι εάν περιμένουμε με “το σταυρό στο χέρι” ή το μισθό καλύτερα, μάλλον στη μαρμάγκα θα πεθάνουμε, που λέει και ένα τραγούδι. Κοίτα τελικά πού φτάσαμε, να ποντάρουμε στον “τζόγο” για να ζήσουμε καλύτερες μέρες. Άντε και εις ανώτερα… και ας υπάρχουν ακόμη κάποιοι ρομαντικοί που πιστεύουν ότι μεροδούλι- μεροφάι… περνιέται η ζωή. Αμ δε…
Β.Κ

Χορός
στον πάγο
Ξεκίνησε επιτέλους το παγοδρόμιο τη λειτουργία του στην πίσω πλευρά της πλατείας Ρήγα Φεραίου. Μικροί και μεγάλοι αναμένεται από σήμερα να δώσουν πραγματικές “μάχες” πάνω στην παγοπίστα και να απολαύσουν τον πάγο. Αφού δεν μας έκανε τη χάρη να χιονίσει, τουλάχιστον να ευχαριστηθούμε το παγοδρόμιο…
Β.Κ

Για μια «καλή χρονιά»
Μάζωξη είχαν χθες αντινομάρχες και σύμβουλοι σε θέσεις ευθύνης στο γραφείο του νομάρχη. Ο χρόνος που έρχεται είναι ο τελευταίος της νομαρχιακής αρχής και προεκλογικός. Μετά από τρία χρόνια φαίνεται να διαπίστωσαν έλλειμμα επικοινωνίας μεταξύ τους και ο Απ. Παπατόλιας ζήτησε καλύτερη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Υπήρχαν σοβαρά ζητήματα, που όπως έλεγαν ορισμένοι, κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς, τα πληροφορούνταν από τις εφημερίδες, παρά το ότι αφορούσαν και τις δικές τους αρμοδιότητες. Προεκλογικά είπαν να συντονιστούν και να χειρίζονται με μεγαλύτερο συντονισμό τα θέματα. Το 2010 θα τους βρίσκει ανά 10-15 ημέρες γύρω από το ίδιο τραπέζι για να τα λένε και να επικοινωνούν.
Β.Σ.

Υπάρχει σύγχυση
Διευκρινίσεις σχετικά με το ποσό των 48.500 ευρώ, με τα οποία ενισχύθηκε η Νομαρχία Μαγνησίας, μετά την τελευταία απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, έδινε με χθεσινές του δηλώσεις ο Απ. Παπατόλιας. Αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο στις αποκαταστάσεις των ζημιών από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, είπε και απέδωσε σε σύγχυση μεταξύ της τυπικής αιτιολογίας του εγγράφου και του πραγματικού λόγου για τον οποίο χορηγήθηκαν οι πιστώσεις.

Τα μάζεψε
Δεν είπε, όπως δήλωνε χθες, στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου ότι η ΤΕΔΚ συνέταξε με προχειρότητα την πρότασή της για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων για τις τελευταίες πλημμύρες, που οδήγησε σε τραγελαφικά αποτελέσματα. Ούτε άφησε αιχμές για τα αιτήματα που προσέγγισαν συνολικά τα 9 εκατ. ευρώ. Το μόνο που έκανε, όπως θέλησε να διευκρινίσει ο νομάρχης, ήταν να μεταφέρει τον προβληματισμό του Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών ότι πρέπει εφεξής να γίνεται ορθότερη ιεράρχηση, η οποία εφεξής να γίνεται από τη Περιφέρεια Θεσσαλίας. «Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ο θεσμός της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης να λέει σ’ έναν άλλο θεσμό πως θα κάνει την δουλειά του», δήλωνε. Καλά που υπάρχουν και τα πρακτικά.
Β.Σ.
Ακολουθεί στα ανοίγματα
Δύσκολος αντίπαλος θα αποδειχθεί για τον Γ. Παπανδρέου ο Αντ. Σαμαράς, εκτιμούν έμπειρα πολιτικά στελέχη. Όπως λένε, όχι μόνο ακολουθεί τα ανοίγματα στην κοινωνία που επιχειρεί ο πρωθυπουργός, αλλά σε πολλά σημειώνει και καλύτερες επιδόσεις. Σημειώνουν χαρακτηριστικά την εκλογή του με ανοιχτή ψηφοφορία από τη βάση, με ένα εκατομμύριο κόσμο στις κάλπες και τη χθεσινή απόφαση για να συστήσει ειδική γραμματεία για τις σχέσεις κόμματος και κοινωνίας.
Σ.Γ.
Μποναμάς…
Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς για τις καθαρίστριες των σχολείων. Από το 2008 παραμένουν απλήρωτες, όμως χθες δόθηκε εντολή να εξοφληθούν τα χρεωστούμενα, μέχρι σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Συνολικό ποσό 12,3 εκατομμύρια ευρώ για 6.500 περίπου εργαζόμενες.
Σ.Γ.
Υποψήφιος καθ’ υπόδειξη
Τι ήταν να γράψουμε χθες ότι δεν υπάρχουν υποψήφιοι της κεντροδεξιάς για το διευρυμένο Δήμο Βόλου; Χθες πρωί-πρωί στα γραφεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ δεχθήκαμε την εθιμοτυπική πρωτοχρονιάτικη επίσκεψη του πρώην Δημάρχου Κυριάκου Μήτρου. Ο Κυριάκος δεν μάσησε τα λόγια του και πρότεινε ορθά-κοφτά: «Υποψήφιος πρέπει να είναι ο Θανάσης Νάκος και εγώ θα είμαι μαζί του υποψήφιος σύμβουλος!».
Ο Θανάσης Νάκος πάλι χθες βράδυ παρέθετε προκαθορισμένο δείπνο στους τοπικούς δημοσιογράφους Αν έφαγε βαριά, μάλλον η πρόταση τού έπεσε ταμπλάς. Αν έφαγε ελαφριά, μάλλον πρόκειται για… δροσερό επιδόρπιο.
Ο κρυπτογράφος

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου