ΤΟΠΙΚΑ

Εκοψαν τα ταξίδια λόγω κρίσης

εκοψαν-τα-ταξίδια-λόγω-κρίσης-851206

Με του νου ταξίδεψαν φέτος πολλοί Βολιώτες, καθώς η οικονομική στενότητα τούς κράτησε στα σπίτια τους. Παρ’ όλα αυτά αρκετοί που αποφάσισαν να ταξιδέψουν για λίγες ημέρες στο εξωτερικό, δεν τα κατάφεραν, μιας και ένα 40% των εκδρομών ματαιώθηκε.
Κύριος λόγος για τις ματαιώσεις των ταξιδιών ήταν η μη συμπλήρωση των προβλεπόμενων θέσεων. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας κ. Κώστα Λεβέντη το χαρακτηριστικό των φετινών γιορτών ήταν η ακύρωση ταξιδιών με γκρουπ ή συγχώνευση, δηλαδή η συνεργασία δύο και τριών ταξιδιωτικών πρακτορείων για τη διενέργεια μιας εκδρομής.
Οι προορισμοί που επιλέχθηκαν, αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον του κοινού, ήταν κυρίως στην Κεντρική Ευρώπη και τη Σκανδιναβία.
«Περίπου το 30-40% των εκδρομών στο εξωτερικό φέτος ματαιώθηκε ή έγινε σύμπτυξη. Η οικονομική κρίση είναι νούμερο ένα αιτία γι’ αυτό το φαινόμενο, που πήρε διαστάσεις κυρίως αυτές τις γιορτές. Από τις συγχωνεύσεις των εκδρομών όμως υπάρχει πιθανότητα να προκύψουν δυσαρεστημένοι πελάτες, καθώς όταν μπλέκονται πολλά ταξιδιωτικά πρακτορεία, μπορεί να γίνει αλλαγή του προγράμματος, της διαμονής κ.α., αν και ο ταξιδιώτης είναι ενήμερος για κάθε τροποποίηση», τόνισε ο κ. Λεβέντης.
Σε γενικές γραμμές η κίνηση στα τουριστικά γραφεία έπεσε μέχρι και 25% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τους επαγγελματίες.
Στο εξωτερικό οι μόνες εκδρομές που συμπλήρωσαν τα προβλεπόμενα άτομα ήταν για Κωνσταντινούπολη και για το Μπάνσκο της Βουλγαρίας, προορισμοί που θεωρούνται οικονομικοί.
Όμως όσοι επέμειναν στη θέλησή τους για μια μικρή εορταστική απόδραση, έδειξαν την προτίμησή τους σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Η Ήπειρος, η Αράχωβα, τα Τρία Πέντε Πηγάδια και γενικά τα ορεινά μέρη κέρδισαν τους Βολιώτες. Μία λοιπόν οικογένεια με δύο παιδιά ξόδεψε για τη διαμονή της για τέσσερις ημέρες από 350 έως και 450 ευρώ.
Πάντως φέτος ήταν η χειρότερη χρονιά, όπως σχολίασαν οι ιδιοκτήτες των ταξιδιωτικών πρακτορείων, οι οποίοι αναμένουν τις επόμενες γιορτές για ανάκαμψη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου