ΤΟΠΙΚΑ

Αναλήψεις με ξένο βιβλιάριο

αναλήψεις-με-ξένο-βιβλιάριο-851206

Γύρα σε τραπεζικά υποκαταστήματα με βιβλιάριο καταθέσεων που δεν ήταν δικό του έκανε άγνωστος δράστης το προηγούμενο δεκαήμερο. Με την απάτη που έστησε σε βάρος 49χρονου εργολάβου οικοδομών από το Βόλο, κατάφερε να εκταμιεύσει 14.200 ευρώ.

Στην τρίτη προσπάθειά του όμως έγινε αντιληπτός, αλλά πρόλαβε να εξαφανιστεί και αναζητείται. Την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.
Από τις 17 Δεκεμβρίου ο δράστης ξεκίνησε την ανάληψη χρημάτων από τον τραπεζικό λογαριασμό του εργολάβου οικοδομών. Κατάρτισε πλαστό αστυνομικό δελτίο ταυτότητας, το οποίο ανέγραφε τα στοιχεία του 49χρονου. Με άγνωστο προς το παρόν τρόπο έβγαλε φωτοαντίγραφο του βιβλιαρίου καταθέσεων του εργολάβου.
Όπως αποκαλύφθηκε μετά την τελευταία του αποτυχημένη απόπειρα στις 17 Δεκεμβρίου μετέβη σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Χαλκίδα. Κάνοντας χρήση των πλαστών εγγράφων κατάφερε να εξαπατήσει τον τραπεζικό υπάλληλο και εκταμίευσε ποσό 2.200 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του παθόντα.
Προχθές μετέβη σε υποκατάστημα της PROBANK Χαλκίδας και με τον ίδιο τρόπο εκταμίευσε συνολικά το χρηματικό ποσό 12.000 ευρώ. Την ίδια ημέρα βρέθηκε μπροστά στο γκισέ υποκαταστήματος της PROBANK στο Κερατσίνι Αττικής.
Έδειξε στον τραπεζικό υπάλληλο ταυτότητα και βιβλιάριο και ζήτησε ανάληψη 8.000 ευρώ. Όμως έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή.
Ο κάτοχος του τραπεζικού βιβλιαρίου ενημερώθηκε χθες για όσα συνέβησαν και το μεσημέρι μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, καταγγέλλοντας την απάτη η οποία στήθηκε σε βάρος του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου