ΤΟΠΙΚΑ

Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή 3 Μαΐου

κλειστά-τα-καταστήματα-την-κυριακή-3-μα-549589

Με ομόφωνη απόφαση – πρόταση της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας

Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλίας την Κυριακή 3 Μαΐου. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας αποφάσισε προχθές ομόφωνα να προταθεί να μείνουν κλειστά οι αγορές.

Συγκεκριμένα, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Απριλίου, στη Φαρκαδόνα, με τη συμμετοχή των Προέδρων και μελών των Δ.Σ. των Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Από τα κύρια θέματα συζήτησης ήταν και οι τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα Ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο και κοινή ήταν η διαπίστωση ότι παρά το γεγονός ότι οι τρέχουσες ρυθμίσεις είναι καλύτερες από τις προηγούμενες θα υπάρξει μεγάλη δυσκολία στο ανταποκριθούν οι έμποροι σε αυτές.

Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η διεκδίκηση της κεφαλαιοποίησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Ασφαλιστικά ταμεία, γεγονός που θα δώσει μόνιμη και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη για αύξηση του ορίου της οφειλής για την παροχή σύνταξης από τις 20.000 στις 40.000 ευρώ τουλάχιστον. Επιπλέον, έγινε διεξοδική συζήτηση για το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς και κοινή ήταν η διαπίστωση ότι το υφιστάμενο καθεστώς δεν βοήθησε στο παραμικρό στην ανάκαμψή της. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε να ζητηθεί σε κεντρικό επίπεδο η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων και η πλήρης αναμόρφωση του πλαισίου για τις προσφορές και τις προωθητικές ενέργειες.

Η Ομοσπονδία θα συντάξει υπόμνημα το οποίο και θα επιδοθεί στον Υπουργό Ανάπτυξης.

«Σύστημα Επιβράβευσης Πελατών»

Στο μεταξύ,ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, στο αμέσως προσεχές διάστημα, πρόκειται να θέσει σε εφαρμογή το «Σύστημα Επιβράβευσης Πελατών».

Το «Σύστημα επιβράβευσης πελατών» στόχο έχει την υποστήριξη των σχέσεων καταναλωτών και βολιώτικων καταστημάτων και αυτά με τη σειρά τους να ανταποδώσουν έμπρακτα την υποστήριξη αυτή.

Ετσι λοιπόν οι καταναλωτές, 50 αρχικά τοπικών επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με κάθε αγορά τους θα κερδίζουν πόντους που θα προστίθενται στην κάρτα τους και θα εξαργυρώνονται με δώρα – προσφορές – εκπτώσεις. Οι καταναλωτές θα ενημερώνονται με δωρεάν sms στο κινητό τους για τα δώρα τους και τις εκπτώσεις που θα έχουν στις αγορές τους, από τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο σύστημα. Τα καταστήματα αυτά θα τύχουν ιδιαίτερης διαφημιστικής προβολής.

Το σύστημα είναι εύκολο στη χρήση του, απευθύνεται στα μέλη του Συλλόγου και προϋποθέτει τη χρήση υπολογιστή ή tablet στην επιχείρηση που θα συμμετέχει.

Ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να ενημερωθούν αρχικά για το πρόγραμμα, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στα γραφεία του Συλλόγου τηλεφωνικά 2421025479 και 2421022366 ή ηλεκτρονικά [email protected], μέχρι την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 καθώς θα προγραμματιστεί εκδήλωση για την αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος.

Να επισημανθεί ότι στον πρώτο χρόνο εφαρμογής θα συμμετέχουν μόνο 50 επιχειρήσεις στο σύστημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου