ΤΟΠΙΚΑ

Πασχαλινό ρυθμό έπιασε η εμπορική αγορά Βόλου

πασχαλινό-ρυθμό-έπιασε-η-εμπορική-αγο-583190

Μεγάλη κίνηση καταγράφηκε χθες στην εμπορική αγορά του Βόλου. Οι καταναλωτές κατέβηκαν στα εμπορικά καταστήματα και αν και οι αγορές που έκαναν ήταν μέτριες το κέντρο απόκτησε ζωή.

Η εμπορική αγορά έπιασε πασχαλινό ρυθμό με τους εμπόρους να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην κίνηση από σήμερα Μ. Δευτέρα και καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Εξάλλου, η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων λειτούργησαν κανονικά. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Κώστας Τσέλιος, εκτίμησε ότι πάνω από το 90% των μαγαζιών με είδη ένδυσης και υπόδησης άνοιξαν τελικά τις πόρτες τους και υποδέχτηκαν τον κόσμο.

Ο εμπορικός κόσμος προσδοκά να αλλάξει κλίμα η αγορά. «Οφείλουν να δώσουν λύσεις και να ηρεμήσουν τον κόσμο. Ελπίζουμε το Πάσχα να μην είναι η Εβδομάδα των Παθών για την αγορά», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εξάλλου, οι καταναλωτές προέβησαν χθες σε μέτριες αγορές. «Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος. Δεν είναι μόνο το θέμα της οικονομικής καχεξίας. Πρέπει να αποκατασταθεί η αισιοδοξία», είπε ο κ. Τσέλιος.

Το εορταστικό ωράριο

Από σήμερα Μ. Δευτέρα και μέχρι τη Μ. Πέμπτη τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ. Τη Μ. Παρασκευή η αγορά θα είναι ανοιχτή από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ και το Μ. Σάββατο τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι. Κυριακή Πάσχα και Δευτέρα Πάσχα τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Οι κρεοπώλες

Τα κρεοπωλεία αντίστοιχα θα είναι ανοιχτά έως και τη Μ. Πέμπτη από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Τη Μ. Παρασκευή θα λειτουργήσουν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ και το Μ. Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Κυριακή του Πάσχα και δεύτερη μέρα του Πάσχα θα είναι κλειστά.

Στην πράξη θα καταργηθεί η κυριακάτικη εργασία διεμήνυσε χθες η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων του Π.Α.ΜΕ

Ο μόνος δρόμος για να καταργηθεί η κυριακάτικη εργασία είναι οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να τη σταματήσουν στην πράξη.

Αυτό το μήνυμα μετέφερε χθες η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Π.Α.ΜΕ, που πραγματοποίησε συγκέντρωση το μεσημέρι στην πλατεία Πανεπιστημίου και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οπως είπε το μέλος της Επιτροπής, Παναγιώτης Τσιτσιρίκης, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές παραμένει αξίωση του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου.

«Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη. Καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να λύσει το ζήτημα αυτό. Οπως η προηγούμενη κυβέρνηση, έτσι και η τωρινή ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ. ΕΛ, είναι δεσμευμένη στο εμπορικό κεφάλαιο με την αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την αρχή της ανταγωνιστικότητας.

«Οπότε ο μόνος δρόμος είναι οι εργαζόμενοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κατάστημα, να οργωθούν πάλι, ώστε να καταργήσουμε το Νόμο στην πράξη», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Εξάλλου, σύμφωνα με ενημερωτικά φυλλάδια που διανεμήθηκαν κατά την πορεία, η Επιτροπή Αγώνα θεωρεί ότι η πάλη των εργαζομένων με αίτημα την Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο είναι αναπόσπαστα δεμένη με την κατάργηση του ωρομισθίου και τη μερική απασχόληση και τη μετατροπή των συμβάσεων αυτών σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, με σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.

Από τη χθεσινή συγκέντρωση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου