ΤΟΠΙΚΑ

Στο δρόμο βγήκαν οι κάτοικοι ~ Στην οδό Μελίνας Μερκούρη στη Ν. Ιωνία

στο-δρόμο-βγήκαν-οι-κάτοικοι-στην-οδό-549503

Διαμαρτυρίες για την επιστροφή της λαϊκής μετά από διάλειμμα δύο ετών

Στην οδό Μελίνας Μερκούρη επιστρέφει -μετά από διάλειμμα δύο ετών- η λαϊκή αγορά της Δευτέρας, στη Ν. Ιωνία. Η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς του Δήμου Βόλου για τη χωροθέτηση της λαϊκής στη συγκεκριμένη οδό από την ερχόμενη Δευτέρα 27 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, έβγαλε στο δρόμο κατοίκους της περιοχής, που επί μία δεκαετία και πλέον έχουν επιβαρυνθεί από τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς. Οι ίδιοι διαμαρτύρονται και για την παράκαμψη που θα κάνει το λεωφορείο της γραμμής Νο 9, το οποίο τους εξυπηρετεί για να πηγαίνουν στις δουλειές τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σε ισχύ τίθεται η Κανονιστική για τη χωροθέτηση των λαϊκών αγορών. Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου ενημερώνει ότι «κάθε Δευτέρα από 27 Απριλίου 2015 έως και Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 η Λαϊκή Αγορά της Νέας Ιωνίας θα πραγματοποιείται στην οδό Μ. Μερκούρη από Μαιάνδρου ως Μανδηλαρά για τα οπωρολαχανικά και στην συνέχεια της οδού για τα είδη ένδυσης – υπόδησης».

Η ανακοίνωση αποτέλεσε «κόκκινο πανί» για κατοίκους της οδού Μελίνας Μερκούρη. Χθες, αποφάσισαν να βγουν στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν. Το ραντεβού δόθηκε για το απόγευμα. Κάτοικοι της περιοχής, αντιδρούν στην επιστροφή της λαϊκής αγοράς στο συγκεκριμένο δρόμο.

Οπως καταγγέλλουν, ο δρόμος φιλοξενούσε τη λαϊκή αγορά για περισσότερα από δέκα χρόνια. Δεν ήταν μόνο η φασαρία που δέχονταν από τη λειτουργία της λαϊκής. Διαμαρτυρήθηκαν για έλλειψη καθαριότητας, αλλά και για ζημιές που έχουν υποστεί στα σπίτια τους: σχισμένες τέντες, σπασμένα μάρμαρα.

Το κυριότερο όμως για τους κατοίκους είναι το γεγονός ότι κάθε Δευτέρα δεν θα εξυπηρετούνται συγκοινωνιακά. Η γραμμή Νο 9 του Αστικού ΚΤΕΛ διέρχεται από την οδό Ικάρων, εξυπηρετώντας πολίτες από πολλά οικοδομικά τετράγωνα.

Οπως ανέφεραν χθες, κάποτε περνούσε το Νο 2 από τη συγκεκριμένη οδό, το οποίο πλέον ακολουθεί δρομολόγιο μέσω Παρασκευοπούλου. Επισημαίνουν δε ότι το Νο 2 έφυγε εξαιτίας της λαϊκής. Φοβούνται ότι θα χάσουν μία ακόμη γραμμή λεωφορείου το οποίο χρησιμοποιούν για να πηγαίνουν στις δουλειές τους.

«Διαμαρτυρόμαστε κυρίως για την παράκαμψη που θα αναγκαστεί να κάνει το λεωφορείο Νο 9 που μας εξυπηρετεί για να πηγαίνουμε στις δουλειές μας», ανέφερε ο κ. Αλέξης Ασημακόπουλος.

«Θέλω να ρωτήσω τους αρμόδιους για ποιο λόγο αυτή η οδός που επιβαρύνεται επί δέκα χρόνια από τη λειτουργία της λαϊκής θα πρέπει να συνεχίσει να δέχεται όχληση», είπε από την πλευρά του ο κ. Ιωάννης Φατσής.

«Κερδίσαμε το 9, όταν χάσαμε το 2. Πολλοί εξυπηρετούνται με το λεωφορείο για το νέο κτίριο της Αστυνομίας. Εμείς στις δουλειές μας κατεβαίνουμε με το λεωφορείο. Θα πρέπει να ληφθούν όλα υπόψη. Στο δρόμο αυτό έχουμε προβλήματα, έλλειψη καθαριότητας, πολλές καταστροφές στα σπίτια μας», διαμαρτυρήθηκε η κ. Γεωργία Φώτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου