ΤΟΠΙΚΑ

Αιφνιδιαστικός έλεγχος στο Καρτάλειο

αιφνιδιαστικός-έλεγχος-στο-καρτάλει-54916

Λύση για τη δύσκολη συγκατοίκηση 1ου ΕΠΑΛ και 5ου Γυμνασίου εξετάζει η δημοτική επιτροπή παιδείας Βόλου

Αιφνιδιαστικό έλεγχο στο συγκρότημα του Καρτάλειου Διδακτηρίου, αλλά και στο κτίριο Αποστόλου, πραγματοποίησαν η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού και η νέα πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής παιδείας Βόλου, κ.κ. Γιούλη Τοκαλή – Μποντού και Βιολέτα Καντόλα. Στόχος της απροειδοποίητης επίσκεψης να διαπιστωθεί η κατάσταση κάτω από την οποία κάνουν μάθημα οι μαθητές, δεδομένου ότι το δεν υπάρχει επαρκής αριθμός αιθουσών διδασκαλίας για τη στέγαση και του πέμπτου τμήματος, που δημιουργήθηκε φέτος στην α’ τάξη του 5ου Γυμνασίου Βόλου.

Οπως διαπίστωσε η Γιούλη Τοκαλή – Μποντού, οι μαθητές του Γυμνασίου, ελλείψει αιθουσών διδασκαλίας, αναγκάζονται να αλλάζουν με «ρολόι» τις αίθουσες διδασκαλίας ανάλογα με το πρόγραμμα των μαθημάτων, ώστε όλα τα τμήματα να έχουν «στέγη».

Η δύσκολη… συγκατοίκηση στο Καρτάλειο του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου και του 5ου Γυμνασίου Βόλου, απασχόλησε εξάλλου και συνάντηση που είχαν χθες η αντιδήμαρχος και η πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής παιδείας, με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργο Δοδοντσάκη.

Ο κ. Δοδοντσάκης επέμεινε στη λύση της απελευθέρωσης της αίθουσας των καθηγητών του ΕΠΑΛ, προκειμένου να διαμορφωθεί σε αίθουσα διδασκαλίας, κάτι που δεν είναι αποδεκτό από πλευράς του 1ου ΕΠΑΛ, που θεωρεί ότι «ξεριζώνεται» από το σχολείο.

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει κατά προτεραιότητα τη δημοτική επιτροπή παιδείας, μόλις συγκροτηθεί σε σώμα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται η δρομολόγηση μόνιμης λύσης από το επόμενο σχολικό έτος.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Σχετικά άρθρα:

Καζάνι που βράζει πάλι το Καρτάλειο ~ Μαθητές κάνουν μάθημα στο γυμναστήριο!

Μυρίζει «μπαρούτι» στο Καρτάλειο ~ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ

Άστεγοι 27 μαθητές του 5ου Γυμνασίου ~ ΣΙΡΙΑΛ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΑΡΤΑΛΕΙΟ

Λύση για το πρόβλημα στο Καρτάλειο

Λύση του διδακτηριακού προβλήματος στο Καρτάλειο Διδακτήριο

Εμπόλεμη ζώνη το Καρτάλειο ~ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Θέση… μάχης για το Καρτάλειο ~ ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ

Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου στο Καρτάλειο Διδακτήριο

«Αγκάθι» η συστέγαση στο Καρτάλειο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου