ΤΟΠΙΚΑ

Άστεγοι 27 μαθητές του 5ου Γυμνασίου ~ ΣΙΡΙΑΛ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΑΡΤΑΛΕΙΟ

άστεγοι-27-μαθητές-του-5ου-γυμνασίου-σιρ-121968

Στα άκρα οι σχέσεις 1ου ΕΠΑΛ και 5ου Γυμνασίου ένα εικοσιτετράωρο πριν χτυπήσει το κουδούνι

Σε σημείο μηδέν… η σύγκρουση στο Καρτάλειο Διδακτήριο, ένα 24ωρο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η λύση που αποφάσισε η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για την εκτόνωση της λύσης, πετάχθηκε στο… καλάθι των αχρήστων από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με αποτέλεσμα οι σχέσεις 1ου ΕΠΑΛ και 5ου Γυμνασίου, να βαδίζουν ξανά σε τεντωμένο σχοινί…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σε συνάντηση που είχε χθες το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας, Γ. Δοδοντσάκη, διατυπώθηκε η λύση της ανέγερσης νέου σχολικού κτιρίου στο οικόπεδο του ΙΚΑ πίσω από την ΑΣΠΑΙΤΕ για τη στέγαση του 5ου Γυμνασίου και η παραμονή του 1ου ΕΠΑΛ, 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ και 1ου ΕΚ, στο Καρτάλειο. Για φέτος, προτάθηκε να συνεχιστεί η συγκατοίκηση, με το 5ο Γυμνάσιο να καλύπτει τις ανάγκες για επιπλέον δύο αίθουσες διδασκαλίας, κάνοντας χρήση της Βιβλιοθήκης αλλά και μιας προκάτ αίθουσας που θα τοποθετηθεί στο προαύλιο.

Τη λύση όμως αυτή, δεν αποδέχθηκε το 5ο Γυμνάσιο Βόλου, που υποστήριξε ενώπιον του κ. Δοδοντσάκη, ότι ένα ολόκληρο τμήμα 27 μαθητών είναι άστεγο, την ίδια ώρα που στην ΑΣΠΑΙΤΕ υπάρχουν τέσσερις μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας κενές, όπου θα μπορούσε να μεταφερθεί είτε το δεύτερο γραφείο καθηγητών του ΕΠΑΛ είτε ένα εργαστήριο και να απελευθερωθούν αίθουσες στο Καρτάλειο.

Σε αντίθεση μάλιστα με το 1ο ΕΠΑΛ που υποστηρίζει ότι το Καρτάλειο αποτελεί κληρονομιά του ως πρώην Εμπορική Σχολή, το 5ο Γυμνάσιο υποστηρίζει ότι το συγκρότημα του ανήκει βάσει απόφασης που υπάρχει στο υποθηκοφυλακείο.

Γονείς δε μαθητών του 5ου Γυμνασίου, επισημαίνουν ότι το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, επιχειρεί να εκτοπίσει το γυμνάσιο από το Καρτάλειο, καταλαμβάνοντας και δεύτερη αίθουσα καθηγητών, ενώ έχει ήδη μία στο κτίριο Αποστόλου και καταλαμβάνοντας μία ακόμη αίθουσα την οποία εξόπλισε ως εργαστήρι πληροφορικής, πέραν των τριών που είχε στο συγκρότημα.

Με το ιδιοκτησιακό καθεστώς να είναι θολό και τις δύο πλευρές να αδυνατούν να συναινέσουν σε μία λύση, ο κ. Δοδοντσάκης, σε συνάντηση που είχε με το

Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, Νίκο Κατσαβριά, του ζήτησε να απελευθερώσει άμεσα μία αίθουσα για την κάλυψη των αναγκών του 5ου Γυμνασίου. «Δεν θα το κάνω. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πραξικόπημα που ξεκίνησε από τον Ιούνιο. Επρεπε να ερωτηθεί το σχολικό συμβούλιο, αν το 5ο Γυμνάσιο μπορεί να φιλοξενήσει και πέμπτο τμήμα στο συγκρότημα», απάντησε ο κ. Κατσαβριάς, ζητώντας από τον κ. Δοδοντσάκη να προχωρήσει σε ανακατανομή του μαθητικού πληθυσμού στα γυμνάσια της περιοχής ώστε να μη δημιουργείται πρόβλημα έλλειψης αιθουσών.

Ξεχωριστοί Αγιασμοί

Το κλίμα είναι τεταμένο στο Καρτάλειο. Ακόμη και οι Αγιασμοί, θα γίνουν ξεχωριστά. Στις 8:30 το πρωί, για το 5ο Γυμνάσιο Βόλου και με μιάμιση ώρα διαφορά, στις 10 το πρωί για το 1ο ΕΠΑΛ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου