ΤΟΠΙΚΑ

Μυρίζει «μπαρούτι» στο Καρτάλειο ~ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ

μυρίζει-μπαρούτι-στο-καρτάλειο-συν-116665

Ενα τμήμα του 5ου Γυμνασίου είναι άστεγο και λύση δεν έχει βρεθεί

Μπαρούτι… μυρίζει στο συγκρότημα του Καρτάλειου Διδακτηρίου Βόλου, ενόψει της σημερινής έναρξης των μαθημάτων για τη νέα σχολική χρονιά. Ολόκληρο τμήμα της α’ τάξης του 5ου Γυμνασίου Βόλου, είναι άστεγο από τη στιγμή που δεν βρέθηκε λύση για την παραχώρηση μιας αίθουσας διδασκαλίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες, οι Αγιασμοί, που έγιναν ξεχωριστά και με μιάμιση ώρα διαφορά του 1ου ΕΠΑΛ από το 5ο Γυμνάσιο, κύλησαν ομαλά. Σήμερα, όμως το συγκρότημα θα υποβληθεί σε… crashtest. Τα μαθήματα ξεκινούν στα δύο συστεγαζόμενα σχολεία, το πρόβλημα όμως της εξεύρεσης μιας αίθουσας διδασκαλίας προκειμένου να στεγαστεί και το πέμπτο τμήμα που συστήθηκε στην α’ Γυμνασίου, παραμένει.

Τα παιδιά, αν δεν κάνουν χρήση της αίθουσας ηλεκτρονικών υπολογιστών του 5ου Γυμνασίου, κινδυνεύουν να μείνουν στο… προαύλιο!

Το κλίμα ήταν τεταμένο όλο το προηγούμενο διάστημα. Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκης, ζήτησε από το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, να προχωρήσει στην απελευθέρωση μιας αίθουσας (είτε του γραφείου καθηγητών είτε ενός εργαστηρίου) για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του 5ου Γυμνασίου.

Ο διευθυντής όμως του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, Ν. Κατσαβριάς, εμφανίζεται ανένδοτος. «Δεν μας αφορούν τα αδιέξοδα που άλλοι δημιουργούν. Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να δώσουμε εμείς λύση σε ένα πρόβλημα που άλλοι δημιούργησαν καταπατώντας τις διαδικασίες που προβλέπονται. Πού είμαστε παράνομοι ή παράτυποι;», διερωτάται ο κ. Κατσαβριάς, αρνούμενος να παραχωρήσει αίθουσα του σχολείου του για το συστεγαζόμενο 5ο Γυμνάσιο.

«Το σχολείο δεν ανήκει ούτε στον Κατσαβριά, ούτε στον Κομμήνη, ούτε στο Δοδοντσάκη», η αυστηρή σύσταση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, απέναντι στο διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ, προκειμένου να απελευθερώσει μία αίθουσα διδασκαλίας.

Σήμερα θα κριθεί, αν η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει ομαλά. Οι μαθητές θα κληθούν να μπουν στις τάξεις για να ξεκινήσουν μαθήματα και η εκπαιδευτική κοινότητα προσδοκά μέσα στις ώρες που απομένουν να έχει λυθεί το πρόβλημα.

Παρέμβαση Σ. Μπαρτζιώκα

Οριστική λύση στο κτιριακό πρόβλημα του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου διασφαλίζει ο σχεδιασμός του πενταετούς προγράμματος σχολικής στέγης της Δημοτικής Αρχής Σκοτινιώτη, σύμφωνα με τη μέχρι τώρα Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Σούλα Μπαρτζιώκα.

Οπως δήλωσε η κ.Μπαρτζιώκα, ο σχεδιασμός αυτός προβλέπει τη μεταφορά της ΑΣΠΑΙΤΕ από το κτίριο «Αποστόλου» σε κτίριο του Πρώην Πολυκλαδικού, η οποία ήδη υλοποιήθηκε, και την απόκτηση από το Δήμο, μέσω ανταλλαγής, της κυριότητας του οικοπέδου ιδιοκτησίας ΙΚΑ που εφάπτεται της νέας πτέρυγας του συγκροτήματος «Αποστόλου». Στο συγκεκριμένο οικόπεδο, όταν αποκτηθεί, προβλέπεται η ανέγερση κτιρίου με αίθουσες διδασκαλίας και βοηθητικούς χώρους. Ετσι, παράλληλα με την ανακαίνιση του εξαιρετικού νεοκλασικού κτιρίου, θα δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας ενός συγχρόνου σχολικού συγκροτήματος.

Σχετικά άρθρα:

Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου στο Καρτάλειο Διδακτήριο

Θέση… μάχης για το Καρτάλειο ~ ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ

Εμπόλεμη ζώνη το Καρτάλειο ~ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Λύση του διδακτηριακού προβλήματος στο Καρτάλειο Διδακτήριο

Λύση για το πρόβλημα στο Καρτάλειο

Άστεγοι 27 μαθητές του 5ου Γυμνασίου ~ ΣΙΡΙΑΛ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΑΡΤΑΛΕΙΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου