ΤΟΠΙΚΑ

Τοπικές γεύσεις στο Ντουμπάι

τοπικές-γεύσεις-στο-ντουμπάι-547466

Ο Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Ιωλκού «Το Ρόδι» ετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα

Σημαντικές δραστηριότητες αναπτύσσει ο Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Ιωλκού «Το Ρόδι», έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις εξαγωγές, ενώ παράλληλα εγκαινιάζει επίσημα το περίπτερο – πωλητήριό του στην περιοχή Αηδονοφωλιές, το ερχόμενο Σάββατο 2 Μαΐου στις 6 το απόγευμα. Το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί, παράλληλα, από το Ντουμπάι, την Αγγλία και τη Γερμανία, μαρτυρά το υψηλό επίπεδο αλλά και την ποιότητα των γευστικών προϊόντων, που συνθέτουν το πεδίο δράσης του συγκεκριμένου Γυναικείου Συνεταιρισμού.

Το Συνεταιρισμό απαρτίζουν δέκα γυναίκες με πολύ μεράκι, οι οποίες εργάζονται ακούραστα, παρασκευάζοντας με τον παραδοσιακό τρόπο γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και άλλες λιχουδιές που έχουν ως βάση το ρόδι αλλά και τους καρπούς που προσφέρει απλόχερα η περιοχή του Πηλίου και της Μαγνησίας γενικότερα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το πρατήριο-πωλητήριο των προϊόντων του Συνεταιρισμού επαναλειτουργεί ήδη από το Φεβρουάριο, δίνοντας στους λάτρεις των παραδοσιακών γεύσεων τη δυνατότητα να προμηθευτούν διάφορα είδη, τα οποία φέρουν τη σφραγίδα ποιότητας επιδέξιων γυναικείων χεριών. Το περίπτερο του Συνεταιρισμού που εγκαινιάζεται επίσημα το ερχόμενο Σάββατο, αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα, δεδομένου ότι επαναλειτουργεί, με στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους υπέρμαχους των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.

«Κάναμε μια καινούργια αρχή από τον περασμένο Μάιο, οι πωλήσεις των προϊόντων μας πηγαίνουν πολύ καλά και πιστεύουμε στα προϊόντα μας, τα οποία πωλούνται στο Βόλο, το Πήλιο, την ευρύτερη Μαγνησία, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη» όπως αναφέρει η πρόεδρος του Συνεταιρισμού «Το Ρόδι» Αποστολία Δέσπου, η οποία σημειώνει παράλληλα ότι «εξελίσσονται πολύ καλά τόσο η χονδρική όσο και η λιανική πώληση και διαπιστώνουμε ότι τα προϊόντα μας, που γίνονται όλο και πιο γνωστά, τα προτιμάει ο κόσμος, αλλά και οι επαγγελματίες».

Το άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο του Συνεταιρισμού βρίσκεται στον Αγιο Ονούφριο, όπου παρασκευάζονται με σπιτική φροντίδα προϊόντα ροδιού, όπως σιρόπι ροδιού, γλυκό ρόδι, ξύδι ροδιού, ντρέσσιγκ ροδιού, μαρμελάδα ρόδι, κουλούρι ρόδι, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες από ντόπια φρούτα εποχής, κουλουράκια, σαμπλέ, τσιτσίραβλα τουρσί, τραχανάς, χυλοπίτες και κατόπιν παραγγελίας παραδοσιακές πίτες με χειροποίητο φύλο και γλυκά ταψιού, δηλαδή κανταΐφι, μπακλαβάς, γιαννιώτικο, καρυδόπιτα, κέικ, σαραγλί, όλα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Επίσης διατίθενται προς πώληση μέλι από παραγωγό, τσάι του βουνού, χαμόμηλο, σαλέπι, ρίγανη, που προέρχονται όλα από την περιοχή μας.

«Ολα τα προϊόντα μας είναι χειροποίητα και τα παρασκευάζουμε με τον παραδοσιακό τρόπο, όπως ακριβώς τα παρασκεύαζαν οι μητέρες και οι γιαγιάδες μας» υπογραμμίζει η πρόεδρος του δραστήριου Συνεταιρισμού.

Οι πρώτες ύλες προέρχονται από το Πήλιο και την ευρύτερη Μαγνησία, τα ρόδια από την Αγχίαλο και τον Αλμυρό, τα κάστανα, τα φιρίκια, τα πορτοκάλια από ντόπιους παραγωγούς, όπως, άλλωστε, και τα υπόλοιπα εποχιακά φρούτα που χρησιμοποιούνται.

Προοπτική για εξαγωγές

Η φήμη των προϊόντων του Συνεταιρισμού διευρύνεται διαρκώς και σύντομα, όπως όλα δείχνουν, ανοίγει ο δρόμος των εξαγωγών, προκειμένου να κατακτήσουν και τις αγορές του εξωτερικού.

Ηδη τα μέλη του Συνεταιρισμού διερευνούν το παραπάνω ενδεχόμενο και προετοιμάζουν πολύ μεθοδικά το επόμενο μεγάλο βήμα, κάνοντας τις διαδικασίες που απαιτούνται, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαραίτητη πιστοποίηση.

Εξαγωγέας που συνεργάζεται με μεγάλες αγορές του εξωτερικού, όπως το Ντουμπάι, ενθουσιάστηκε με τα προϊόντα του Συνεταιρισμού, τα οποία εξέπληξαν ευχάριστα και επιχειρηματίες της μακρινής χώρας και όπως όλα δείχνουν θα ανοίξει σύντομα ο δρόμος των εξαγωγών. Οπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η κ. Δέσπου «θα κάνουμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να λάβουμε την απαραίτητη πιστοποίηση, για να μπορέσουμε να κάνουμε εξαγωγές».

Ο Συνεταιρισμός υφίσταται από το 2007 και αναπτύσσει πολύ αξιόλογη δράση, ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον. «Ολα τα μέλη του Συνεταιρισμού βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον και προσπαθούμε με πολύ μεράκι, να κάνουμε ευρύτερα γνωστά τα προϊόντα μας. Πιστεύω ότι όταν ο κόσμος βλέπει κάτι σωστό και καλό το προτιμάει, παρά την κρίση, και αυτό θα αποφέρει κέρδος στο Συνεταιρισμό» υπογραμμίζει η Αποστολία Δέσπου.

Το εργαστήριο του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Ιωλκού «Το Ρόδι» βρίσκεται στον Αγιο Ονούφριο και το πρατήριο, αντίστοιχα, τέρμα Αηδονοφωλιές. Το πρατήριο-πωλητήριο λειτουργεί σύμφωνα με το ωράριο καταστημάτων, 10-1 το πρωί και 5-7 το απόγευμα, είναι ανοιχτό και την Κυριακή, ενώ τα τηλέφωνα επικοινωνίας με το Συνεταιρισμό το «Ρόδι» είναι 2421056566 και 6974659266.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου