ΤΟΠΙΚΑ

Περιμένει επίσημη ενημέρωση η Ν.Δ.

περιμένει-επίσημη-ενημέρωση-η-ν-δ-851206

Να ενημερώσει αμέσως μετά την επιστροφή του στην Αθήνα τους πολιτικούς αρχηγούς και τη Βουλή για το περιεχόμενο των συνομιλιών και τα αποτελέσματά τους, ζητά από τον πρωθυπουργό η ΝΔ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως είναι ευνόητο ότι μετά την επιστροφή του Γ. Παπανδρέου «περιμένουμε να δούμε τα πρακτικά και συγκεκριμένα αποτελέσματα των ταξιδιών του στο εξωτερικό» τα οποία όπως είπε, πρέπει να αποτυπωθούν κυρίως στη μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για ηθελημένη αδράνεια και αναποφασιστικότητα του πρωθυπουργού, η οποία, όπως είπε, «αύξησε το βαθμό σκληρότητας των μέτρων που απαίτησαν οι διεθνείς αγορές».
«Ο κ. Παπανδρέου απέφυγε να δράσει εγκαίρως για να μην πάρει το κόστος των μέτρων προσωπικά ο ίδιος» συνέχισε και κάλεσε τον πρωθυπουργό μετά την επιστροφή του να πάρει άμεσα μέτρα για τη στήριξη των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων καθώς και μέτρα για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Κάλυψη στην Ντόρα
Εκρινε επίσης θετική την κατάργηση βίζας για τους Έλληνες που θα ταξιδεύουν στις ΗΠΑ.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρέπεμψε σε ανακοίνωση που βγήκε από το γραφείο της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία, όπως επεσήμανε, αναφέρει με κάθε σχετική λεπτομέρεια όλες τις ενέργειες που έγιναν από την κυβέρνηση Καραμανλή μέχρι τον Ιούνιο του 2009 όταν φτάσαμε στη θετική κατάληξη με την υπογραφή των σχετικών συμφωνητικών.
Σε ερώτηση αν είχε προηγηθεί της ανακοίνωσης από το γραφείο της πρώην υπουργού Εξωτερικών συνεννόησή της με τον κ. Σαμαρά, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε πως «στη ΝΔ είναι πάγια τακτική να συνεννοούνται πάντοτε τα γραφεία και δεν αποτελεί είδηση η συνεργασία των γραφείων και ιδίως των στελεχών».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, θα βρεθεί την Τρίτη 16 Μαρτίου στις Βρυξέλλες ως επίσημος καλεσμένος από τον πρόεδρου του ΕΛΚ Β. Μάρτενς και θα παραβρεθεί σε πρόγευμα εργασίας όπου θα λάβουν μέρος υπουργοί Οικονομίας ευρωπαϊκών χωρών όπως η Κριστίν Λαγκάρντ της Γαλλίας, ο κ. Σόιμπλε από τη Γερμανία και ο κ. Τρεμόντι από την Ιταλία.
Θέμα όπως ανέφερε θα είναι οι τρόποι με τους οποίους η Ευρώπη θα βγει με γρήγορο και ασφαλή τρόπο από την κρίση ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι στις 25 Μαρτίου ο πρόεδρος της ΝΔ θα μετάσχει στις Βρυξέλλες στη σύνοδο του ΕΛΚ.

Τα κόμματα της Αριστεράς
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει πως οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης δεν αφορούν το λαό και τα συμφέροντά του.
«Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδωσε σημαντικά ανταλλάγματα σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων και υπέρ της προώθησης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή και ευρύτερα» σημειώνει, καλώντας την κυβέρνηση να πει στον ελληνικό λαό τι δεσμεύσεις ανέλαβε στις αξιώσεις των ΗΠΑ στο Αιγαίο.
Από πλευράς ΣΥΝ ο Π. Τριγάζης τονίζει ότι απαιτείται εγρήγορση και αντικειμενική αποτίμηση των αποτελεσμάτων της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, μακριά από σκόπιμες θριαμβολογίες και την καλλιέργεια αυταπατών, που και άλλοτε είχαν σερβιριστεί στην ελληνική κοινή γνώμη αλλά είχαν διαψευστεί σύντομα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου