ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο σήμερα κλιμάκιο της Lafarge

στο-βόλο-σήμερα-κλιμάκιο-της-lafarge-544941

Καμπάνια για την υγιεινή και ασφάλεια από τα συνδικάτα LafargeHolcim

Το βηματισμό του Ομίλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής, στα νέα δεδομένα που διαμορφώνει η δημιουργία του Κολοσσού που θα προκύψει από τη συγχώνευση LafargeHolcim, αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στο εργοστάσιο του Βόλου ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου κ. Ντελαπλάν μαζί με τη νέα Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων της ΑΓΕΤ Ειρήνη Τζανέτου.

Τα δύο «πρωτοκλασάτα στελέχη του Ομίλου θα έχουν συναντήσεις με το νέο διευθυντή του εργοστασίου στο Βόλο και τους διευθυντές και προϊσταμένους όλων των τμημάτων καθώς και με το σωματείο των εργαζομένων.

Στο μεταξύ το σωματείο της ΑΓΕΤ Ηρακλής στο Βόλο σε συντονισμό και συνεργασία με τα ευρωπαϊκά σωματεία της Lafarge αλλά και της Holcim που σύντομα θα είναι ένα, σήμερα 28 Απριλίου, θέτουν τις κόκκινες γραμμές απέναντι στο νέο Κολοσσό για το θέμα της υγιεινής και ασφάλειας, σε συγκεκριμένο πλαίσιο και με συγκεκριμένα αιτήματα, μέσα από καμπάνια ενημέρωσης.

Βασικό σύνθημα της καμπάνιας που θα περιλαμβάνει σήμερα διανομή ενημερωτικού υλικού στους χώρους δουλειάς μέσα στο εργοστάσιο του Βόλου είναι «καμία συγχώνευση χωρίς το δικαίωμα στην Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων».

Το θέμα της υγιεινής και της ασφάλειας μπαίνει πολύ ψηλά στην ατζέντα για τα σωματεία όλου του Ομίλου αλλά και για τις δύο υπό συγχώνευση Ομίλους καθώς το 2013, σύμφωνα με τα σωματεία μόνο, 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν εργαζόμενοι για την Holcim και 26 τραυματίστηκαν θανάσιμα εργαζόμενοι για την Lafarge.

Τα συνδικάτα της Lafargeκαι της Holcimζητούν να υπάρξει πραγματική δέσμευση για τη βελτίωση της υγείας και της ασφάλειας για όλους τους άμεσα ή έμμεσα εργαζομένους στη μελλοντική επιχείρηση με τη θέσπιση κοινών επιτροπών υγείας και ασφάλειας με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Επίσης να δεσμευτούν να εργαστούν με τα συνδικάτα σε παγκόσμιο επίπεδο για να καταλήξουν σε συμφωνία για την μελλοντική εταιρεία διασφαλίζοντας τα θεμελιώδη διεθνή πρότυπα εργασίας, καλύπτοντας το σύνολο των εργοταξίων της εταιρείας (παγκόσμιο πλαίσιο συμφωνίας) και περιλαμβάνοντας διατάξεις για την υγεία και την ασφάλεια για να διασφαλισθεί ο σεβασμός στα θεμελιώδη δικαιώματα των συνδικάτων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου