ΤΟΠΙΚΑ

Πωλούν και αγοράζουν φθηνά και διαδικτυακά

πωλούν-και-αγοράζουν-φθηνά-και-διαδικ-851206

Ξέραμε πως στο Internet μπορούμε να βρούμε διάφορες πληροφορίες απ’ όλο τον κόσμο και για όλους τους τομείς. Επίσης είχαμε τη δυνατότητα να κλείνουμε αεροπορικά εισιτήρια εύκολα και γρήγορα. Μπορούσαμε να μιλήσουμε δωρεάν με πολίτες όλου του κόσμου. Τώρα μπορούμε να κάνουμε όλες τις αγορές μας ηλεκτρονικά με μεγάλη ευκολία, με λιγότερα χρήματα και έχοντας τεράστια ποικιλία.
Μέχρι και 75% έκπτωση μπορεί να πετύχει κάποιος στις ηλεκτρονικές αγορές του, αρκεί και μόνο να ξέρει να χειρίζεται τον υπολογιστή, το Internet και να ψάχνει.
Αυτό κάνει και η Κατερίνα Σαραντοπούλου, φοιτήτρια η οποία το τελευταίο διάστημα αγοράζει ρούχα, παπούτσια αλλά και αξεσουάρ από το Internet.
«Υπάρχουν διάφορες ιστοσελίδες που έχουν ρούχα υψηλής ραπτικής, διάσημων μόδιστρων αλλά και άλλα απλά ρούχα ακόμη και μεταχειρισμένα, τα γνωστά second hand που οι τιμές τους είναι ελκυστικότατες. Πολλές φορές επιλέγω να αγοράσω διάφορα πράγματα της προηγούμενης σεζόν και πληρώνω μέχρι και 75% λιγότερο από την αρχική του τιμή. Για μένα λοιπόν που είμαι φοιτήτρια, αυτές οι αγορές συμφέρουν και είναι οι καλύτερες», είπε χαρακτηριστικά η Κατερίνα.
Η ίδια ενημερώθηκε από φίλους τους για τις ηλεκτρονικές αγορές, ενώ ψάχνοντας τις ελεύθερες ώρες στο διαδίκτυο κατάλαβε πως αυτός είναι ένας «νέος κόσμος» που περίμενε να τον ανακαλύψει.
«Φυσικά και αγοράζω ρούχα και παπούτσια από τα καταστήματα, όμως όταν υπάρχει κάτι πολύ καλό στο Internet και σε πολύ καλή τιμή, γιατί να γυρίσω την πλάτη μου;», είπε χαρακτηριστικά η 22χρονη φοιτήτρια.
Έτσι λοιπόν αυτή τη στιγμή υπάρχουν προσφορές στο διαδίκτυο για όλα τα προϊόντα. Φόρεμα αξίας 75 ευρώ πωλείται προς 25, πουκάμισα σατέν με αρχική τιμή 125 ευρώ πωλούνται στο διαδίκτυο μόλις 50 ευρώ. Οι ίδιες προσφορές όμως υπάρχουν και για τα ρούχα γνωστών σχεδιαστών.
Μπλούζες του σχεδιαστή Emanuel Ungaro από 125 ευρώ στο διαδίκτυο κοστίζουν μόλις 55 ευρώ, φορέματα του ίδιου σχεδιαστή από 125 ευρώ πωλούνται προς 60, ενώ φορέματα των Dolce & Cabbana από 270 ευρώ πωλούνται 115 ευρώ.
Το ίδιο ισχύει και για παπούτσια, καθώς ο χρήστης μπορεί να βρει αθλητικά παπούτσια Diesel από 135 ευρώ μόνο 55 ευρώ και γόβες από 165 ευρώ μόλις 75.
Οι αγορές όμως δεν σταματούν μόνο σε ρούχα και υποδήματα, αλλά υπάρχουν και γυαλιά ηλίου, αξεσουάρ, εσώρουχα και ο,τιδήποτε άλλο πωλείται στα «παραδοσιακά» καταστήματα.
Οχι μόνο αγορές, αλλά και πωλήσεις
Σε marketplace, δηλαδή μια εικονική αγορά, υπάρχουν τα προϊόντα της Έλπης Καλογεροπούλου και της αδελφής της, που κατάγονται από το Βόλο και αυτή τη στιγμή σπουδάζουν στην Κρήτη.
Οι δύο αδελφές κατασκευάζουν κοσμήματα, τα οποία πωλούνται ηλεκτρονικά.
«Αρχικά είναι ένα χόμπι, που το κάνουμε παράλληλα με τις σπουδές μας. Αυτό που κάνουμε είναι να επαναχρησιμοποιούμε υλικά που βρίσκονται στο σπίτι, υλικά της φύσης, κυρίως πηλό, αλλά και άλλα. Οι δημιουργικές μας είναι κοσμήματα, αλλά κατά καιρούς φτιάχνουμε και αλλά αξεσουάρ, όπως τσάντες, κασκόλ κ.λ.π. «δήλωσε η Έλπη για την προσπάθεια που κάνει μαζί με την αδελφή της.
Αναφορικά με την επιχειρηματική κίνηση να πουλήσουν όλα αυτά που έφτιαξαν η Έλπη τόνισε πως «η ιδέα ήταν και των δυο μας. Ξεκίνησε μια αυγουστιάτικη ημέρα σε μια παραλία της Κρήτης, όσο γραφικό και αν ακούγεται αυτό, μέσα από μια συζήτηση του ποσό ακριβά μπορεί να αγοράσει κανείς αξεσουάρ χωρίς να είναι μοναδικά ούτε τα ίδια ούτε τα υλικά από τα οποία φτιάχτηκαν, δηλαδή από μια μαζική παραγωγή. Έχοντας φτιάξει κατά καιρούς για τον εαυτό μας κοσμήματα σκεφτήκαμε να ξεκινήσουμε ερασιτεχνικά κάτι δικό μας, αξιοποιώντας αρχικά δημιουργικά το χρόνο μας και προσφέροντας παράλληλα κάτι ιδιαίτερο και χειροποίητο.
Αυτό φυσικά ερασιτεχνικά μπορούσε να γίνει μόνο μέσω συγκεκριμένων online marketplaces όπως λέγονται , τα οποία δίνουν τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης των χρηστών του διαδικτύου ανά το κόσμο, που ψάχνουν κάτι χειροποίητο, vintage ή second hand αντικείμενο. Πράγματα που ενώ είναι δύσκολο να τα βρεις, με ένα κλικ σου είναι πλέον πολύ εύκολο», σημείωσε η Έλπη.
Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι πολύ μεγάλο υπογράμμισε η Έλπη, τονίζοντας: «Το ότι μας άφησε θετικό σχόλιο για τις δημιουργίες μας μια κοπέλα από το Οχάιο είναι τρανταχτό παράδειγμα! Αυτό δε θα μπορούσε να συμβεί εκτός διαδικτύου. Άλλωστε σιγά σιγά και εδώ στην Ελλάδα η αγορά μέσω διαδικτύου αρχίζει να γίνεται πιο έντονη. Συνειδητοποιούμε πλέον ότι αν προσέξεις, μπορεί να είναι και ασφαλείς και γρήγορες και φτηνές οι αγορές».
Τις δημιουργίες της Έλπης και της αδελφής της μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τις βρουν στο www.wix.com/vixlpcreations/vix-and-lp-creations
και www.etsy.com/shop/VixLpCreations.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου