ΤΟΠΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Οχι στη βία, λένε οι προπονητές
Οι προπονητές της Μαγνησίας διαμαρτύρονται για τη βία στα γήπεδα και από το σύνδεσμο προπονητών Θεσσαλίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: ”Ο Σ.Π.Π Θεσσαλίας σε έκτακτο συμβούλιο μετά τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν στο γήπεδο της Χλόης, στον αγώνα της ομώνυμης ομάδος με τον Σαρακηνό και τα οποία αναφέρονται στα ΜΜΕ ανακοινώνει τα εξής: Καταδικάζει την απαράδεκτη επίθεση που δέχθηκε το μέλος του συνδέσμου μας και τέως αντιπροέδρου, Παχή Αθανάσιο, από παράγοντα της γηπεδούχου ομάδος, με συνέπεια τον τραυματισμό και τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Πράξεις βίας που καταρρακώνουν ηθική αξία, προσωπικότητα, κύρος, ενός ανθρώπου που προσπαθεί να διαμορφώσει χαρακτήρες, να διδάξει παιδεία, ήθος είναι αν μη τι άλλο κατακριτέες και καταδικαστέες. Δολοφονικές επιθέσεις παραγόντων και τραμπουκισμοί σε ανθρώπους που με το μεράκι και την όρεξη να προσφέρουν στο δύσμοιρο αυτό άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο, γυρίζουν το χρόνο πολύ πίσω. Επίσης στο συγκεκριμένο παιχνίδι, θεσμικό όργανο του συνδέσμου μας, ο ταμίας Βλαχόπουλος Αθανάσιος, προπηλακίσθηκε από παράγοντες και ποδοσφαιριστές τη στιγμή που προσπαθούσε να βοηθήσει το συνάδελφό του, σε αντίθεση με τον προπονητή της Χλόης, που έμεινε αμέτοχος και απαθής στα γεγονότα που συνέβησαν δίπλα του. Εάν η βία σε πρόσωπα προπονητών κοστολογείται μόνο με 100 ευρώ, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι το ταμείο της Ε.Π.Σ.Θ. θα αυξάνει συνεχώς τα έσοδά του. Ο Σ.Π.Π. Θεσσαλίας δε θα αφήσει τέτοιο γεγονός να περάσει απαρατήρητο”.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται τα τοπικά πρωταθλήματα και ενώ απομένουν 10 αγωνιστικές η πλειοψηφία των σωματείων της Ε.Π.Σ.Θ. συνεχίζει, έχοντας στον πάγκο τους τεχνικούς με τους οποίους ξεκίνησε τη χρονιά, δείχνοντας εμπιστοσύνη στη δουλειά τους, αν και πολλές φορές για τις κακές στιγμές των ομάδων οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι προπονητές...

Οταν δηλαδή ο προπονητής ομάδας που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο πάει στην προπόνηση και βλέπει μόνο 8 παίκτες, όταν ο συνάδελφός του ομάδας που μάχεται για τη σωτηρία έχει ακόμη λιγότερες επιλογές και σε κρίσιμο ματς απουσιάζουν αρκετοί και ίσα ίσα συμπληρώνει 13άδα, όταν δεν υπάρχουν παίκτες να συμπληρώσει 11άδα σε φιλικό ματς, τότε το έργο του γίνεται περισσότερο δύσκολο και οι ευθύνες του λιγότερες. Όμως οι προπονητές, που πολλοί από αυτούς δεν είναι μόνο προπονητές, συνεχίζουν, δείχνοντας ότι αγαπούνε αυτό που κάνουν και, θέλοντας να κερδίσουν το δικό τους στοίχημα, προσπαθούν…
Γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ
Τη φετινή περίοδο οι 12 από τις 18 ομάδες ξεκίνησαν τη χρονιά με τους προπονητές που είχαν και την περασμένη χρονιά και οι 8 από αυτούς συνεχίζουν στο γνώριμο πάγκο.
Οι Ηλίας Δενελάβας (Ιάσων Α.Μ.), Κώστας Μπράτσος (Αγία Παρασκευή) και Γιάννης Κωτούλας (Αγροτικός Αϊδινίου), αφού ανέβασαν τις ομάδες τους παραμένουν Α΄Κατηγορίας, ενώ στους ίδιους πάγκους με πέρσι είναι και οι: Λουκάς Κατσαμπέκης (Αίας Σούρπης), Τάκης Τσόγκας (Απόλλων Καναλίων), Σπύρος Φώτου (Πανιώνιος)ο Βασίλης Πανόπουλος (Μαγνησιακός) και ο Λάκης Σιώμος (Θησέας) που είχε αναλάβει την ομάδα της Αγριάς από τη Δ’ Εθνική. Από πέρσι ήταν ο Νίκος Τσεκούρας στον Κένταυρο και άφησε τη θέση του στον Ντένη Κουκουβίνο, ο Κυριάκος Κοκκινάκης στους Νέους Αθλητές Νίκης που πλέον βαδίζουν με το Γιώργο Παναγιωτόπουλο, ο Κώστας Γραμματικός στη Σκιάθο που παρέδωσε σε δίδυμο παικτών (Παπάρας-Μελαχρινός), ενώ ο Αετός Κερασιάς είχε από πέρσι το Γιώργο Κοζάκη που άφησε νωρίς για τον Δ. Παρισσάκη κι αυτός στη συνέχεια για τον Θ. Τσαλούχο.
Όσον αφορά στις ομάδες που ξεκινήσανε τη χρονιά με νέο προπονητή, οι περισσότερες τον έχουν μέχρι σήμερα. Ο Ρήγας Φεραίος που επέστρεψε μετά από 7 χρόνια στο τοπικό μας πρωτάθλημα πηρέ προπονητή το Νίκο Χατζηκυριακίδη, ο Γ.Σ. Αλμυρού φέτος έχει το Μίλτο Καλόγηρο, η Ακρόπολη τον Κώστα Μπέα, στην Ένωση Λεχωνίων /Νηλέα προπονητής είναι ο Γιώργος Καραμίχαλος και στον Πρωτεσίλαο ο Βαγγέλης Κωστόπουλος από το Βαθύκοιλο Φθιώτιδας, και ο μόνος που άλλαξε ήταν ο Σταύρος Σταμπουλής από το Ορμίνιο, αφήνοντας την τεχνική ηγεσία στην εμπειρία παικτών.
Ακόμη και στη Β’ Κατηγορία η πλειοψηφία των ομάδων συνεχίζει και τη νέα χρονιά με τους προπονητές που τελείωσαν την περσινή περίοδο. Από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Α’ στη Β’ η Δάφνη συνεχίζει με Κώστα Παπαστεργίου και ο Σαρακηνός με Θανάση Παχή, άλλαξαν ο Αρης Μελισσατίκων έχοντας τον Παναγιώτη Ζαφειρίου και ο Αστέρας Ριζομύλου τον Κώστα Σπαθούλα, ενώ στη Δόξα Αερινού ξεκίνησε ο Τσαλούχος και συνεχίζει ο Νέμτσας. Πάντως από πέρσι συνεχίζουν οι ίδιοι προπονητές στις ομάδες Α.Ε. 2002 (Θανάσης Βλαχόπουλος) Μακρινίτσα (Γιώργος Γάτος), ΑΕ Χλόης (Θανάσης Μπίλης), ενώ στις Μικροθήβες κάνει ρεκόρ παραμονής ο Χρήστος Αναγνώστου, που ξεκίνησε στον πάγκο νεαρός και έφθασε τώρα να είναι και προπονητής του γιου του!!!
Πέρσι είχαμε στο Βόλο σχολή προπονητών UEFA B’ και έτσι έχουμε και μια νέα φουρνιά τεχνικών που έχουν όρεξη και όνειρα και αυτό πού τους χρειάζεται είναι η επιμονή και η υπομονή…

Κέρδος

Κέρδος είναι για τον Ολυμπιακό το χθεσινό 0-0 στην Καισαριανή, αφού έμεινε για 11 αγωνιστικές αήττητος και φυσικά στην κορυφή.
Ο Ολυμπιακός που δεν έχει κερδίσει ποτέ στην Καισαριανή, αλλά φέτος δεν έχει χάσει στην Αθήνα, παραμένει αήττητος από τις 15 Γενάρη, έχοντας κερδίσει στο Βόλο 2-0 τον Εθνικό, 3-1 τον Παναιτωλικό, 2-1 τον Πιερικό, 4-0 τη Δόξα Δράμας, 5-1 το Θρασύβουλο και 6-0 το Αιγάλεω, ενώ εκτός έδρας έχει ισοπαλίες 0-0 στην Κέρκυρα και στην Καισαριανή και 1 -1 στην Καρδίτσα, ενώ κέρδισε 1-3 την Ηλιούπολη και 2-3 τον Ιωνικό…
Ο ΟΦΗ επέστρεψε στις επιτυχίες, καθώς επικράτησε 1-0 του Πιερικού και την Τετάρτη έρχεται Βόλο για να πάει η διαφορά στο 13!!!
Αλλαγή
Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Κορίνθου αποτελεί ο Βασίλης Στασινόπουλος και επικρατέστερος να τον διαδεχθεί είναι ο Νίκος Κουρμπανάς.
Διαμαρτυρία
Ο ορισμός του διαιτητή Βαλλιώτη στην αναμέτρηση με τη Βέροια προκάλεσε την αντίδραση της διοίκησης του Πυρσού Γρεβενών. Η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση και καταγγέλλει τον ορισμό, ενθυμούμενη την απόδοση του ίδιου ρέφερι στον προπέρσινο αγώνα της Βέροιας με τον ΠΑΣ Γιάννινα!!!
Θα ορισθεί
Το πρόγραμμα της Νίκης χάλασε λόγω της μη διεξαγωγής του παιχνιδιού με τον Πυρσό σήμερα, αλλά κανείς δεν ανησυχεί ότι θα οριστεί νέα ημερομηνία για το ματς…
Αρχή με Γεωργία
Με τη Γεωργία του Τιμούρ Κετσπάγια «ανοίγει» η εθνική ομάδα τις υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012, όπως προέκυψε από τη χθεσινή κλήρωση στο Τελ Αβίβ. Το παιχνίδι θα γίνει 3 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα. Τέσσερις ημέρες μετά (7/9) η Εθνική καλείται να αντιμετωπίσει την κατά τεκμήριο πιο δυνατή ομάδα στον 6ο προκριματικό όμιλο Κροατία εκτός έδρας.
«Γαλλικός εμφύλιος»
Γαλλικός εμφύλιος μεγάλη βδομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πιο συγκεκριμένα η Λιόν θα κοντραριστεί με τη Μπορντό, όπου μια από τις δύο θα διεκδικήσει το εισιτήριο για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.
Προτάσεις
Τις προτάσεις της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για την αναδιάρθρωση στη Γ΄ Εθνική μελετά ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος.
Στις προτάσεις λέγεται η Γ’ Εθνική να παραμείνει ως έχει και την περίοδο 2010-11… Την περίοδο 2011-12 να υπάρξει μόνο ένας όμιλος, όπου θα αποτελείται από 24 ομάδες… Την περίοδο 2012-13 να παραμένει ένας όμιλος, όμως οι ομάδες από 24 να μειωθούν σε 20… Επίσης, προτάθηκε τη σεζόν 2010-11 όλες οι ομάδες της κατηγορίας να έχουν, τουλάχιστον 7 εκπαιδευόμενους στο ρόστερ τους, πέντε παίκτες κάτω των 21 ετών στην ενδεκάδα και τρεις κοινοτικούς στο βασικό σχήμα, οι οποίοι θα είναι 23 ετών.
Η ερώτηση της ημέρας
Είναι αιτία να μη σφυρίζει ένας διαιτητής γιατί δεν ξέρει… να “κρύβεται” στο facebook;;;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου