ΤΟΠΙΚΑ

Οι κροτίδες τον άφησαν ανάπηρο!

οι-κροτίδες-τον-άφησαν-ανάπηρο-851206

Με ένα σοβαρό τραυματισμό σημαδεύτηκε φέτος το Πάσχα για την περιοχή της Μαγνησίας. Ο 53χρονος ναυτικός Γεώργιος Μεθενίτης τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα από μεταλλικό βλήμα, την ώρα που βιντεοσκοπούσε την Ανάσταση στο κινητό του τηλέφωνο, στο κατάστρωμα του Εξπρές Σκιάθος, που ήταν δεμένο στο λιμάνι της Σκοπέλου.
Ο 53χρονος, σύμφωνα με τον πλοίαρχο του Εξπρές Σκιάθος κ. Αθανάσιο Κομπογιάννη, βρισκόταν στην αριστερή πλευρά του καταστρώματος το Μ. Σάββατο μαζί με ένα συνάδελφό του και έβλεπαν τις εκδηλώσεις για την Ανάσταση στις εκκλησίες της Σκοπέλου.
«Ο άνθρωπος εκείνη την ώρα βιντεοσκοπούσε την Ανάσταση και τα βεγγαλικά με το κινητό του τηλέφωνο. Σε κάποια στιγμή άκουσαν ένα θόρυβο και αμέσως ο 53χρονος έβαλε τα χέρια στην κοιλιά του. Ο συνάδελφός του, του είπε «χτυπήθηκες, πάμε μέσα». Ο 53χρονος χτυπημένος περπάτησε για 20 μέτρα και μετά έπεσε κάτω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πλοίαρχος.
Να σημειωθεί πως το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο μόλις 200 μέτρα από τη στεριά και εκτός από τα 36 άτομα του πληρώματος, στο πλοίο βρίσκονταν και οι οικογένειές τους.
Σχεδόν πέντε λεπτά μετά την Ανάσταση και μόλις έγινε αντιληπτός ο τραυματισμός, στο πλοίο χτύπησε καμπανάκι κινδύνου. Όλο το πλήρωμα ήταν αναστατωμένο. Αμέσως, όπως σημείωσε ο κ. Κομπογιάννης, κάλεσε ασθενοφόρο, με το οποίο ο 53χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.
Μετά από επικοινωνία του πλοιάρχου με την πλοιοκτήτρια εταιρία στάλθηκε δελφίνι για να μεταφέρει τον τραυματία στο Νοσοκομείο του Βόλου.
Εκεί ο 53χρονος, ο οποίος κατάγεται από την Αίγινα και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά, υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση, καθώς το τραύμα του, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Βόλου κ. Παναγιώτη Μοσχοτζόπουλο, προήλθε από μεταλλικό βλήμα.
«Ο ναυτικός χειρουργήθηκε και διέφυγε τελικά τον κίνδυνο. Στο Νοσοκομείο ήρθε με πολλαπλές βλάβες ενδοκοιλιακών οργάνων, που σημαίνει πως ήταν τραυματισμένα το λεπτό και παχύ έντερο, η σπλήνα και ο νεφρός, ο οποίος δεν κατάφερε να διασωθεί και οι γιατροί τον αφαίρεσαν», δήλωσε ο κ. Μοσχοτζόπουλος.
Ο Γεώργιος Μεθενίτης παρέμεινε μέχρι και χθες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο του Βόλου, ενώ μετά από δική του θέληση μεταφέρθηκε με έξοδα της εταιρίας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Αθήνα για περαιτέρω νοσηλεία.
Ο κ. Μοσχοτζόπουλος σημείωσε πως τα τραύματα προήλθαν από μεταλλικό βλήμα, το οποίο κατά την είσοδό του στο σώμα του 53χρονου προκάλεσε πολλές βλάβες.
Για το αντικείμενο όμως του τραυματισμού μίλησε και ο πλοίαρχος του Εξπρές Σκιάθος, επισημαίνοντας πως πρόκειται για αυτοσχέδια ρουκέτα. «Είναι μια σωλήνα που στραβώνουν τη μια άκρη της. Τη γεμίζουν με το υλικό και στην άλλη βάζουν μία μεταλλική κεφαλή. Θερμαίνουν το σωλήνα κι αυτός μπορεί να εκτοξευθεί και να καταλήξει πολλά μέτρα μακριά», υποστήριξε ο κ. Κομπογιάννης.
Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση προς τις αρχές να βρουν τον ένοχο, καθώς χαρακτήρισε την εν λόγω ενέργεια εγκληματική. «Πολλές φορές είχαν σημειωθεί μικροτραυματισμοί, αλλά τέτοιο περιστατικό ποτέ. Είναι πρωτοφανής η ενέργεια και μόνο ως εγκληματική μπορώ να τη χαρακτηρίσω», είπε ο κ. Κομπογιάννης.
Εκείνο όμως που συμπλήρωσε ο πλοίαρχος ήταν πως στο πλοίο εκτός από το πλήρωμα βρίσκονταν και οι σύζυγοι και τα παιδιά αυτών, συνολικά δηλαδή 70 άτομα.
«Στο πλοίο ήρθαν να γιορτάσουμε οι οικογένειές μας και τα παιδιά μας. Τι θα γινόταν αν πετύχαινε αυτή η ρουκέτα ένα παιδί; Ο συνάδελφος μπορεί να ξέφυγε τον κίνδυνο, αλλά είναι πετσοκομμένος», ανέφερε ο κ. Κομπογιάννης.
Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από τη Λιμενική Αρχή Σκοπέλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου