ΤΟΠΙΚΑ

Ο νέος θεός της μπάλας Λιονέλ Μέσι

ο-νέος-θεός-της-μπάλας-λιονέλ-μέσι-851206

Το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, βρίσκεται από χθες σε Ιταλικά χέρια. Η Ιντερ επικράτησε με 1-0 της ΤΣΣΚΑ και στην Μόσχα και προκρίθηκε άνετα στα ημιτελικά του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Αρσεναλ ή την Μπαρτσελόνα (ο αγώνας θα διεξάγονταν χθες αργά το βράδυ).
Το γρήγορο γκολ του Σνάιντερ με εκτέλεση φάουλ χάρισε την νίκη στους «νερατζούρι», οι οποίοι είχαν νικήσει με το ίδιο σκορ και 6 μέρες νωρίτερα στην Ιταλία.
Μόλις στο 2’ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία με το σουτ του Χόντα να περνά άουτ, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα βρέθηκε πίσω στο σκορ.
Ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ εκτέλεσε στο 6’ φάουλ με δύναμη, πέρασε την μπάλα κάτω από το τείχος και σκόραρε με τον Ιγκόρ Ακινφέεβ να αιφνιδιάζεται και να μην μπορεί να αποκρούσει με το πόδι.
Ο Κεϊσούκε Χόντα δοκίμασε την τύχη του με δύο μακρινές εκτελέσεις φάουλ χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο 23’ οι γηπεδούχοι πλησίασαν πάρα πολύ κοντά στο γκολ με το εξαιρετικό σουτ του Νέτσιντ, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Μετά την μπαλιά του Σνάιντερ ο Ντιέγκο Μιλίτο βγήκε μόνος από αριστερά στην αντεπίθεση, αλλά έκανε αδύναμο πλασέ και μπλόκαρε ο Ακινφέεβ, ενώ στο 44’ ο Οντιά έκανε εξαιρετικό μακρινό σουτ και απέκρουσε δύσκολα ο Ζούλιο Σέζαρ.
Κάθε ελπίδα των Ρώσων για κάτι καλό χάθηκε στο 49’, καθώς ο Σιντί Οντιά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Ετό, ενώ την πρώτη την είχε πάρει για μαρκάρισμα στον Σνάιντερ λίγο πριν το ημίχρονο.
Στο 69’ ο Ακινφέεβ απέκρουσε μακρινό σουτ του Σνάιντερ και στην αμέσως επόμενη φάση έκανε το ίδιο με πολύ μεγαλύτερη δυσκολία σε σουτ του Στάνκοβιτς, διώχνοντας σε κόρνερ.
Ο Ρώσος πορτιέρο είπε “όχι” για ακόμη φορά στο 73’ στον Ντιέγκο Μιλίτο, τον οποίο και νίκησε σε τετ-α-τετ, ενώ μπλόκαρε εύκολα σουτ του Ζανέτι στο 76’.
ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεβ, Βασίλι Μπερεζούτσκι (14’ Οντιά), Αλεξέι Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Σενικόβ, Σεμπέρας, Χόντα (77’ Ράχιμιτς), Μαμάεβ, Μαρκ Γκονσάλες, Ντζαγκόεβ, Νέτσιντ (71’ Γκιγέρμε).
INTEΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Σάμουελ, Ζανέτι, Καμπιάσο, Στάνκοβιτς, Σνάιντερ (86’ Μουντάρι), Πάντεβ (63’ Κίβου), Ετό, Ντιέγκο Μιλίτο (74’ Μπαλοτέλι).
Μέσι – Αρσεναλ 4 – 1!
Τα λόγια είναι περιττά. Ο θαυμάσιος Λιονέλ Μέσι πέτυχε τέσσερα γκολ και με 4-1 οδήγησε την Μπαρτσελόνα στους “4” του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ίντερ του Ζοζέ Μουρίνιο. Για την Άρσεναλ είχε ανοίξει το σκορ ο Μπέντνερ.
Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Μιλίτο, Μάρκες, Αμπιντάλ (53 Μάξουελ), Μπούσκετς, Τσάβι, Κεϊτά, Πέδρο (86 Ινιέστα), Κρκιτς (55 Τουρέ), Μέσι.
Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Αλμούνια, Σανιά, Βερμάελεν, Σιλβέστρ (63 Εμπουέ) Κλισί, Ντενίλσον, Ντιαμπί, Ροσίτσκι (74 Εντουάρντο), Νασρί, Μπέντνερ, Γουόλκοτ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου