ΤΟΠΙΚΑ

Εργασιακή ζούγκλα στον ιδιωτικό τομέα

εργασιακή-ζούγκλα-στον-ιδιωτικό-τομέ-539679

Συνθήκες εργασιακής «ζούγκλας» στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και σημαντική απορρύθμιση του δημοσίου τομέα περιέγραψε από το Βόλο χθες ο κ. Γιάννης Κουζής, καθηγητής Εργασιακών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό. Μάλιστα, ο κ. Κουζής, εμμέσως πλην σαφώς προέβλεψε ότι η εικόνα στην αγορά εργασίας θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, ενώ δεν φάνηκε να συμμερίζεται την άποψη ότι ο φάκελος «εργασιακά», που είναι στον πυρήνα της διαπραγμάτευσης για να κλείσει η αξιολόγηση, θα κλείσει με θετικό πρόσημο.

Την τελευταία επταετία, μεσοσταθμικά στον ιδιωτικό τομέα έχουν μειωθεί οι μισθοί 26%, ενώ την ίδια περίοδο, η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων έχει μειωθεί κατά 50% εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόστηκαν λόγω των μνημονίων, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου

Σε αρνητικό πεδίο αντίστοιχα κινείται και ο δημόσιος τομέας, καθώς σύμφωνα με τον κ. Κουζή η απασχόληση στο δημόσιο τομέα έχει συρρικνωθεί κατά 21%, ενώ μεσοσταθμικά η μείωση της αγοραστικής δύναμης των δημοσίων υπαλλήλων έχει συρρικνωθεί κατά 30%.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η κατάσταση στην αγορά εργασίας -και μάλιστα με την επίσημη ανεργία να κινείται στο 25%- δεν πρόκειται να βελτιωθεί όσο συνεχίζονται οι μνημονιακές πολιτικές. Μάλιστα όπως εκτίμησε ο ίδιος, οι δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου είναι εκείνες που έχουν επιδεινώσει σημαντικά την κατάσταση.

«Το ζήτημα είναι ότι το περιεχόμενο των συμφωνιών, ειδικά από το 3ο μνημόνιο, δεν αφήνουν περιθώρια για ιδιαίτερες προσδοκίες για αλλαγές προς το καλύτερο στην αγορά εργασίας, καθώς οι δανειστές έχουν επιβάλει η οποιαδήποτε αλλαγή απαιτεί την έγκρισή τους. Με δεδομένο ότι συνεχώς αξιολογούν με θετικό τρόπο τα σκληρά μέτρα που πήραν την τελευταία 7ετία, πολύ δύσκολα θα αλλάξουν» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουζής.

Στην ημερίδα συμμετείχε και κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. Οι κ.κ. Στ. Κουτσιμπέλης και Στ. Γκουντής, καθώς και ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας Φιλ. Κωνσταντινίδης, σε δηλώσεις τους υπογράμμισαν ότι το σκηνικό είναι αρνητικό για τον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο, και κάλεσαν τους συναδέλφους τους να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία τους.

Πολύπλοκο το ασφαλιστικό σύστημα

Για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό στην ίδια ημερίδα μίλησε ο κ. Χρήστος Μπουρσανίδης , υπεύθυνος Προγράμματος Κοινωνικής Διοίκησης Ε.Σ.Δ.Δ. ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το κοινωνικό κράτος κατά την περίοδο των μνημονίων έχει υποστεί μαζί με την κοινωνική ασφάλιση τα πάνδεινα, και χαρακτήρισε το ασφαλιστικό πολύπλοκο πρόβλημα.

Υπογράμμισε ωστόσο πως η κρίση του συστήματος ασφαλιστικού προϋπήρχε, αλλά επιδεινώθηκε κατά την περίοδο της κρίσης, ενώ διέκρινε τις αιτίες της κρίσης που διαπερνά την κοινωνική ασφάλιση σε δύο επίπεδα: στο επίπεδο που αφορά στο καθαρά οργανωτικό κομμάτι λειτουργίας των ασφαλιστικών ταμείων τα προηγούμενα χρόνια, που είχε πολλές στρεβλώσεις, και στο επίπεδο που αναφέρεται στα προβλήματα που δημιουργούνται σήμερα

«Εάν θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα με τις ίδιες μεθόδους που αντιμετωπίζαμε μέχρι σήμερα το ασφαλιστικό, μάλλον θα δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα. Επιδεινώνουμε τα προβλήματα και τα μεταφέρουμε στο μέλλον. Δεν έχουμε όμως αυτή την πολυτέλεια πλέον» σημείωσε ο ίδιος αναφέροντας επίσης ότι οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί στα πλαίσια των τριών μνημονίων δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ώστε η χώρα να αναλάβει πρωτοβουλίες σε βάθος χρόνου και να στήσει το ασφαλιστικό σύστημα από την αρχή, αφού όλα τελούν υπό την αίρεση ή την έγκριση αντίστοιχα των δανειστών.

Ερωτηθείς τέλος, εκτίμησε ότι «στρώνεται» ο δρόμος για την ιδιωτική ασφάλιση, με την οποία ο ίδιος δήλωσε ότι διαφωνεί, και έσπευσε να επισημάνει ότι παρά τις προβλέψεις ορισμένων δεν ήρθε το τέλος του κοινωνικού κράτους. «Πιστεύω απλά ότι επιβάλλονται οργανωτικές αλλαγές και δραστικές πρωτοβουλίες» τόνισε, ενώ τέλος χαρακτήρισε αλλαγή μείζονος σημασίας τη σύσταση του ΕΦΚΑ, εάν και όπως υπογράμμισε αυτό που τον φοβίζει είναι πώς θα συνενωθούν οι διοικητικές κουλτούρες των υπαλλήλων, χρειάζεται σωστή διαχείριση.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου