ΤΟΠΙΚΑ

Δεν ήταν απεργία, αλλά …εργασία

δεν-ήταν-απεργία-αλλά-εργασία-644253

Οι δημόσιοι υπάλληλοι στην πλειοψηφία τους «γύρισαν την πλάτη» στην απεργία που προκήρυξε για χθες το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο.

Στο Νομό Μαγνησίας τα ποσοστά συμμετοχής συνολικά δεν ξεπέρασαν ούτε το 20% ενώ σε ορισμένους κλάδους όπως για παράδειγμα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το ποσοστό των απεργών δεν ξεπέρασε το 5%.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες όπως ΙΚΑ, ΟΑΕΔ και εφορία που εκτός από όσους συμμετέχουν στα συνδικαλιστικά όργανα οι περισσότεροι υπάλληλοι εργάστηκαν κανονικά. Επίσης και στους ΟΤΑ η συμμετοχή κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα.

Στο κλίμα αυτό η απεργιακή συγκέντρωση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Αγίου Νικολάου ήταν απογοητευτική ενώ μικρή ήταν και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Μαγνησίας στην Πλατεία Πανεπιστημίου με τους διαδηλωτές ωστόσο να πραγματοποιούν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Φ. Κωνσταντινίδης δεν έκρυψε την απογοήτευσή του τονίζοντας: «Βλέπουμε ότι οι Ελληνες έχουν παραδώσει τα όπλα και με την κινητοποίησή μας θέλαμε να δώσουμε μια ελπίδα ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και ότι πρέπει να ανασυνταχθούν και να βγουν μπροστά. Προδομένα όνειρα πάντα υπάρχουν, αλλά υπάρχει και μια νέα γενιά που πρέπει να της παραδώσουμε ένα καλύτερο αύριο».
«Κάποιοι δεν πείστηκαν και άλλοι συνάδελφοι έχουν οικονομικά προβλήματα και αυτό λειτουργεί ανασταλτικά στο να βγούνε και να απεργήσουν. Σκέφτονται ότι θα έχουν απώλεια από τους πετσοκομμένους μισθούς 80 ή 90 ευρώ και δεν συμμετέχουν», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Λεων. Αναστασίου.

Στην Πλ. Πανεπιστημίου το ΠΑΜΕ με ταξικά σωματεία

Ο Βασίλης Τίρχας, μέλος του συμβουλίου του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ ήταν εκείνος που μίλησε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

«Δεν έχουμε τίποτε να περιμένουμε από τη «διαπραγμάτευση» ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑ.ΣΟ.Κ. και εργοδοτικές οργανώσεις. Δε θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις, αλλά θα αφαιρούν και άλλα. Δε θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε» τόνισε ο κ. Τίρχας.

Επίσης επέκρινε τις πλειοψηφίες στη Γ.Σ.Ε.Ε. και στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. υπογραμμίζοντας ότι « βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, δίνουν χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους, για να οργανώσουν χωρίς αντιδράσεις την επίθεσή τους και πως ευθυγραμμίζονται με τις επιθυμίες τού Σ.Ε.Β. και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων της κυβέρνησης και των κομμάτων τους για συναίνεση.»

Το ΠΑΜΕ διεκδικεί κατάργηση των αντεργατικών νόμων, κάλυψη των απωλειών, αυξήσεις στους μισθούς, κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, σταθερή δουλειά με δικαιώματα κ.α

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου