ΤΟΠΙΚΑ

Σοβαρά επεισόδια στην Πλ. Ελευθερίας

σοβαρά-επεισόδια-στην-πλ-ελευθερίας-851206

Ηταν μία από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις στην Πλατεία Ελευθερίας που διοργάνωνε το ΕΚΒ και η ΑΔΕΔΥ τα τελευταία χρόνια.

Δεν πρόλαβε ωστόσο να μετουσιωθεί και σε μήνυμα προς την Κυβέρνηση για τα επώδυνα μέτρα, αφού οι προπηλακισμοί στο πρόσωπο συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ από ομάδα διαδηλωτών υποχρέωσαν τους διοργανωτές σε υποχώρηση.
Αυγά και νεράντζια βρήκαν στόχο τον πρόεδρο του ΕΚΒ Θανάση Παπαδημόπουλο και άλλους συνδικαλιστές, το βήμα της συγκέντρωσης… αναποδογυρίστηκε και η συγκέντρωση έσπασε σε δύο κομμάτια, με την πλειοψηφία των απεργών… μουδιασμένοι να αμφιταλαντεύονται εάν θα πρέπει να γίνει πορεία ή όχι προς αποφυγή χειρότερων επεισοδίων.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν ματαιωθούν οριστικά οι ομιλίες, προηγήθηκαν διαπραγματεύσεις μεταξύ των παρατάξεων. Οι απόψεις ήταν μοιρασμένες για το εάν πρέπει ή όχι να συνεχιστεί η απεργιακή συγκέντρωση. Δεν χρειάστηκε παρά μόνο λίγα λεπτά λεκτικών διαξιφισμών, προσωπικών αντεγκλήσεων, σπρωξίματα και χειροδικίες με πρωταγωνιστές κυρίως νεαρούς από τον αντιεξουσιαστικό χώρο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό σκηνικό στην Πλατεία Ελευθερίας.
Κυριάρχησε τελικά η άποψη να μην ξεκινήσει καν, αφού κανένας δεν αναλάμβανε την ευθύνη ότι θα περιφρουρηθεί, έτσι ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα.
Συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων σωματείων, εκπρόσωποι του ΕΚΒ και της ΑΔΕΔΥ βρέθηκαν στο στόχαστρο, μίας ομάδας περίπου τριάντα και πλέον ατόμων που με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος ανέβαζαν διαρκώς τους τόνους, με αποτέλεσμα το κλίμα να γίνεται ολοένα και πιο εκρηκτικό.
Ένα μεγάλο τμήμα της συγκέντρωσης τελικά αποφάσισε να ξεκινήσει την πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Λίγο πιο πίσω και σε «απόσταση ασφαλείας» παρέμεναν για περίπου μισή και πλέον ώρα, οι υπόλοιποι απεργοί πίσω από το πανό του ΕΚΒ και της ΑΔΕΔΥ που τελικά έκαναν τη δική τους ειρηνική πορεία μέχρι την διασταύρωση των οδών Ιωλκού με Αργοναυτών στα γραφεία του ΣΕΒ, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Στην κεφαλή της πορείας προηγούνταν ένα μικρό απορριμματοφόρο του Δήμου Βόλου.
Για την ιστορία στο ψήφισμα ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ γίνεται μνεία για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα έχουν τα πρωτόγνωρα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση σε μισθωτούς, συνταξιούχους και απαιτείται η ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου