ΤΟΠΙΚΑ

Καταδικάζουν τους «κουκουλοφόρους»

καταδικάζουν-τους-κουκουλοφόρους-851206

 

Προβληματισμένοι για τα χθεσινά επεισόδια στο Βόλο εμφανίστηκαν χθες το απόγευμα οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, οι οποίοι διοργάνωσαν τα συλλαλητήρια. Οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Βόλου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Νομού Μαγνησίας, οι οποίοι μιλούν για ενέργειες προβοκατόρικες από τους γνωστούς – αγνώστους,  που αμαύρωσαν τη δυναμική του κόσμου ο οποίος ήθελε χθες να διαδηλώσει κατά των σκληρών οικονομικών μέτρων.

Οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, καταλογίζουν  ευθύνες σε στελέχη από συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία κατηγορούν ότι υπέθαλψαν με τη συμπεριφορά τους κουκουλοφόρους από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και αντιεξουσιαστές, που αμαύρωσαν τη χθεσινή διαμαρτυρία με το πλιάτσικο σε βάρος καταστημάτων και τραπεζών, αλλά και σε βάρος απλών πολιτών.
 Οι διοργανωτές από το ΕΚΒ και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ επιμένουν ότι από τα εξωκοινοβουλευτικά στοιχεία που ήταν παρόντα στη χθεσινή συγκέντρωση της Πλατείας Ελευθερίας τούς ζητήθηκε να πάρουν το λόγο και να απευθύνουν χαιρετισμό προς τους συγκεντρωμένους απεργούς. Όπως λένε τους  δόθηκαν  διαβεβαιώσεις ότι θα  τους δοθεί ο λόγος μετά τις ομιλίες των εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ. Ωστόσο όλα όσα συνέβησαν στη συνέχεια υποδηλώνουν σύμφωνα με τους διοργανωτές ότι το αίτημά τους  ήταν προσχηματικό, καθώς με όλα όσα ακολούθησαν απεδείχθη ότι οι «κουκουλοφόροι» ήθελαν να προχωρήσουν σε βανδαλισμούς και όχι για να διατρανώσουν ειρηνικά τα αιτήματα των εργατοϋπαλλήλων. Αυτός, πάντα  σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Βόλου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ,  ήταν ο λόγος που δεν προχώρησαν στην πορεία που ξεκίνησε από την Πλατεία Ελευθερίας με κατεύθυνση τη Νομαρχία, αρκούμενοι σε συμβολική διαδήλωση έξω από τα γραφεία του τοπικού Συνδέσμου Βιομηχανιών στην οδό Ιωλκού και στην επίδοση του ψηφίσματος από αντιπροσωπεία τους λίγη ώρα αργότερα στη Νομαρχία.
 Ειδικότερα εκπρόσωποι φορέων έκαναν χθες το απόγευμα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τις παρακάτω δηλώσεις:
ΘΑΝ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Βόλου): Τα σημερινά επεισόδια στο Βόλο είναι καταδικαστέα, απ΄ όπου και αν προέρχονται. Ο τρόπος που επέλεξαν ορισμένοι για να προκαλέσουν σύγχυση και αποπροσανατολισμό στους χιλιάδες πολίτες που βγήκαν στους δρόμους, θα πρέπει να προβληματίσει όλους μας και κυρίως όλους όσοι με τον τρόπο τους ανέχθηκαν να δυναμιτιστεί η ειρηνική και μεγαλειώδης διαμαρτυρία της εργατικής τάξης.
Γ. ΚΙΤΣΙΟΣ (Γενικός Γραμματέας Εργατικού Κέντρου Βόλου): Πρώτα απ΄ όλα εκφράζουμε την οδύνη μας για τους τρεις νεκρούς στην Αθήνα και τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Καταδικάζουμε αυτή την αποτρόπαια πράξη, αλλά και την ωμή βία και τρομοκρατία, απ’ όπου και αν προέρχονται. Καταδικάζουμε τις επιθέσεις από μεμονωμένα άτομα ή μικρές ομάδες εις βάρος εκπροσώπων διαφόρων θεσμών και φορέων, αλλά και εις βάρος τοπικών ΜΜΕ, που όλο αυτό το διάστημα προβάλλουν τα αιτήματά μας. Όλα αυτά τα επεισόδια αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από τα προβλήματα και από τα τελευταία μέτρα που είναι εις βάρος μας και που δεν έχουν προηγούμενο. Στέλνουμε μήνυμα αποφασιστικότητας και καλούμε όλη την εργατική τάξη να πάρει ενεργό μέρος και όλοι μαζί να προστατέψουμε τους αγώνες μας. Αγώνες που θα ενταθούν, καθώς οι κυβερνώντες θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν γίνονται δεκτά αυτά τα εξοντωτικά μέτρα. Η επόμενη αγωνιστική μας κινητοποίηση είναι το συλλαλητήριο την ερχόμενη Τρίτη στις 7 το απόγευμα.
ΔΗΜ. ΚΟΥΤΣΟΎΚΟΣ (Πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας): Όλα όσα έγιναν σήμερα στο Βόλο από μικρές ομάδες είναι προβοκατόρικες ενέργειες, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα, καθώς μάλιστα  συμπίπτουν σε μία χρονική στιγμή που  το κίνημα φουντώνει και βγαίνει στους δρόμους, προκειμένου να αποκρούσει  και να διαδηλώσει  την αντίθεσή του στα οδυνηρά μέτρα της Κυβέρνησης και της τρόικας.
ΑΛΕΞ . ΜΑΓΑΛΙΟΣ (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βόλου): Η συμμετοχή των εμπόρων στη σημερινή (χθεσινή) απεργία ήταν σχεδόν καθολική. Όλοι οι συνάδελφοι αντιλαμβάνονται ότι η συρρίκνωση του εισοδήματος των λαϊκών τάξεων οδηγεί σε λουκέτο και τις επιχειρήσεις τους.
Ζητούμε όπως ληφθούν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της παραγωγικότητας, όπως: Το ΤΕΜΠΜΕ Ι που αφορά στην καταβολή των εργοδοτικών εισφορών, το ΤΕΜΠΜΕ ΙΙ που αφορά στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών και του ΤΕΜΠΜΕ ΙΙΙ που αφορά στην καταβολή για κεφάλαιο κίνησης, καθώς και  τη ροή χρηματοδότησης από τις πιστώσεις του ΕΣΠΑ. Είναι επείγον να στηριχθεί επιτέλους η επιχειρηματικότητα. Από την άλλη θλίβομαι για όλα όσα έγιναν και μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω. Τις καταστροφές θα τις πληρώσουμε όλοι εμείς…
 
Το Νομαρχιακό
Τμήμα
της ΑΔΕΔΥ
 
Νωρίς το βράδυ από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας έγινε γνωστό ότι με αφορμή όλα όσα έγιναν χθες στο Βόλο αλλά και στην Αθήνα, αποφασίστηκε όπως το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ να αναστείλει τη  συμμετοχή του  στο συλλαλητήριο της Τρίτης στην Πλατεία Ελευθερίας. Αντίθετα σήμερα πρόκειται να ξεκαθαρίσει τη στάση του για το συλλαλητήριο της Τρίτης και το Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου