ΤΟΠΙΚΑ

Σύρραξη κουκουλοφόρων – ΜΑΤ

σύρραξη-κουκουλοφόρων-ματ-851206

Σφοδρή συμπλοκή μεταξύ κουκουλοφόρων και δυνάμεων των ΜΑΤ μπροστά από τη Νομαρχία Μαγνησίας. Η σύγκρουση των δύο πλευρών είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών, εναντίον των οποίων αντιεξουσιαστές έριξαν μολότοφ, πέτρες και βαρίδια από δίχτυα αλιείας.

Το κέντρο του Βόλου βρέθηκε από νωρίς το πρωί σε αστυνομικό κλοιό. Δυνάμεις των ΜΑΤ και αστυνομικοί παρακολουθούσαν διακριτικά στην αρχή την εξέλιξη της διαδήλωσης και εμφανίστηκαν «ετοιμοπόλεμοι» όταν ξεκίνησαν οι καταστροφές από ομάδα διαδηλωτών, που χτύπησαν εναντίον τραπεζών και πολυκαταστημάτων.

Οι αντιεξουσιαστές και οι δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν «πρόσωπο με πρόσωπο» μπροστά από τη Νομαρχία Μαγνησίας. Η πορεία κατευθυνόταν από την οδό Αναλήψεως στην οδό Ιωλκού, όταν κουκουλοφόροι έσπασαν με κοντάρια και πέτρες τζάμια του Διοικητηρίου από την πλευρά της Αναλήψεως.

Διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν αναπτυχθεί μπροστά από το κτήριο της Νομαρχίας. Κατευθυνόμενοι προς την Αναλήψεως, στην προσπάθεια να σταματήσουν τις καταστροφές ήρθαν αντιμέτωποι με τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι άνοιξαν πυρ με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Οι δύο πλευρές βρέθηκαν στα χέρια και η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου με εκατέρωθεν ξυλοκόπημα.

Δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στο πεζοδρόμιο της οδού Ιωλκού, ακριβώς μπροστά από τη Νομαρχία, δέχθηκαν επίθεση με αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ, η οποία έσκασε στα πόδια τους, καλύπτοντάς τους για δευτερόλεπτα μέσα στις φλόγες.

Με τη χρήση σφεντόνας πέταξαν εναντίον των αστυνομικών βαρίδια από δίχτυα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με την περιορισμένη ρίψη χημικών, αναγκάζοντας τους διαδηλωτές να τραπούν σε φυγή, που εγκαταλείποντας το σημείο αναποδογύρισαν στη μέση του δρόμου και έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Διμοιρίες των ΜΑΤ ακολούθησαν την πορεία μέχρι το μεσημέρι, οπότε κατέληξε στο σημείο εκκίνησής της, στην πλατεία Ελευθερίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου