ΤΟΠΙΚΑ

Ξυλοκόπησαν ιδιοκτήτη security και εικονολήπτη

ξυλοκόπησαν-ιδιοκτήτη-security-και-εικονολή-851206

Αγρια συμπλοκή με ιδιοκτήτη εταιρίας security στο Βόλο, στη διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης. Ο ιδιοκτήτης δέχθηκε επίθεση και γρονθοκοπήθηκε στην προσπάθειά του να αποτρέψει ομάδα αντιεξουσιαστών, όταν επιτέθηκαν με καδρόνια στο αυτοκίνητο της εταιρίας του, καταστρέφοντάς το.

Νωρίτερα, θύμα επίθεσης από την ίδια ομάδα έπεσε νεαρός εικονολήπτης του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού ASTRA και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου, ευτυχώς με ελαφρά τραύματα.

Το αυτοκίνητο τύπου βαν ήταν το μοναδικό όχημα που έγινε στόχος στη χθεσινή διαδήλωση των αντιεξουσιαστών, οι οποίοι έσπασαν στη διάρκεια της πορείας τζαμαρίες τραπεζών και δύο υποκαταστημάτων μεγάλων αλυσίδων.

Το αυτοκίνητο της ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης ήταν σταθμευμένο στην οδό Κ. Καρτάλη, στη διασταύρωση με Τάκη Οικονομάκη. Ο θόρυβος από τη θραύση των τζαμιών του αυτοκινήτου οδήγησαν τον ιδιοκτήτη να σπεύσει προς το σημείο. Εξαγριωμένος από την καταστροφή επιχείρησε να απομακρύνει τους κουκουλοφόρους.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας περικυκλώθηκε από αντιεξουσιαστές και γρονθοκοπήθηκε, ενώ στο σοβαρό επεισόδιο ενεπλάκησαν και άλλα άτομα, που προσπάθησαν να τον απομακρύνουν και να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Και ενώ το επεισόδιο έδειχνε να λαμβάνει τέλος, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας security έξαλλος από όσα συνέβησαν επιτέθηκε φραστικά στους κουκουλοφόρους, με αποτέλεσμα μέσα σε ελάχιστα λεπτά να τον λιντσάρουν για δεύτερη φορά, να τον ρίξουν στο πεζοδρόμιο και να τον ξυλοκοπήσουν.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, όμως δυνάμεις των ΜΑΤ που ακολουθούσαν από απόσταση την πορεία και κατευθύνθηκαν κοντά στο χώρο της ταραχής, δεν παρενέβησαν, καθώς ορισμένοι από τους διαδηλωτές τους κάλεσαν να εγκαταλείψουν το χώρο και να βγουν έξω από την πορεία.

Οι αντιδράσεις γενικεύτηκαν, καθώς την ώρα που προσέγγισαν προς στιγμή οι αστυνομικές δυνάμεις νεαρός διαδηλωτής δέχθηκε χτύπημα από ένστολο της αστυνομίας.

Ο νεαρός δεν είχε καμία συμμετοχή στα επεισόδια, αντίθετα την ώρα της μεγάλης ταραχής κοντά στο σπασμένο αυτοκίνητο, έσπευσε να βοηθήσει τη σύζυγο του ιδιοκτήτη της εταιρίας security, η οποία έδειχνε να καταρρέει διαπιστώνοντας τι είχε συμβεί.

Η αναίτια επίθεση που δέχθηκε ο νεαρός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις διαδηλωτών εναντίον των αστυνομικών, που τελικά αποχώρησαν από το σημείο.

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος με τραύματα μετέβη στο Νοσοκομείο Βόλου και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών εξήλθε.

Επίθεση σε κάμεραμαν
Νεαρός εικονολήπτης του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού ASTRA ήταν ένας από τους τέσσερις συνολικά τραυματίες –τραύματα υπέστησαν και δύο αστυνομικοί στη διάρκεια της σύγκρουσης με αντιεξουσιαστές μπροστά από τη Νομαρχία- της χθεσινής πορείας.

Ο εικονολήπτης μαζί με συναδέλφους του βιντεοσκοπούσε την πορεία στη διασταύρωση των οδών Ιωλκού με Δημητριάδος, όταν περικυκλώθηκε από κουκουλοφόρους, που του πέταξαν με βία την κάμερα για να σταματήσει τη λήψη. Με κλωτσιές και γροθιές, τον τραυμάτισαν στα πλευρά. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου, από όπου εξήλθε μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου