ΤΟΠΙΚΑ

Αφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα

αφησε-ανοικτά-όλα-τα-ενδεχόμενα-851206

Απολογισμός 4ετίας για τη σημερινή Δημοτική Αρχή ήταν κατ΄ επίφαση η συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Νέας Ιωνίας Κ. Χαλέβας, ωστόσο η συνέντευξη μέσα από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και τις απαντήσεις που έδωσε ο ίδιος εστιάστηκε κυρίως στις δικές του πολιτικές κινήσεις, σε ό,τι αφορά το νέο και διευρυμένο Δήμο Βόλου.
Σχόλια που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας ότι ο Κ. Χαλέβας θα είναι υποψήφιος στον ενιαίο Δήμο Βόλου ως επικεφαλής ψηφοδελτίου δεν επιβεβαιώθηκαν, αφού ο ίδιος φρόντισε να κρατήσει αποστάσεις και να είναι όσο μπορούσε πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του. Ωστόσο από όσα είπε ήταν εμφανές ότι ο πρώην υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Ιωνίας δεν έχει σαφή και ξεκάθαρο πολιτικό προσανατολισμό ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί προς τις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου, κάτι που το απέδωσε, όπως είπε, στο γεγονός ότι «οι εξελίξεις τρέχουν από ώρα σε ώρα»!!!…
Αρχικά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας δήλωσε «παρών» στις πολιτικές εξελίξεις, ενώ στη συνέχεια αναδιπλώθηκε, αφού ερωτηθείς αν θα επιδιώξει στήριξη ή χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία, παρέκαμψε την ερώτηση κάνοντας λόγο για μία ομάδα επιχειρηματιών που είναι επιτυχημένοι στο χώρο τους και οι οποίοι επιθυμούν να συστρατευθούν μαζί του και να συμμετάσχουν στα κοινά. Αν αυτή η τάση συνεχιστεί, είπε χαρακτηριστικά, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.
Ο ίδιος μάλιστα, αν και πολιτευτής της Ν.Δ., απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στη Νέα Δημοκρατία, κάνοντας «άνοιγμα» προς όλους τους πολιτικούς χώρους, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι στην πορεία ενασχόλησής του με τα κοινά της Αυτοδιοίκησης έχει συνεργαστεί μέσα από το ίδιο ψηφοδέλτιο ακόμη και με τον αείμνηστο Δήμαρχο της Νέας Ιωνίας, τον… Ανδρέα Βαλαχή. Εκείνο που προέχει όπως είπε είναι όσοι ασχοληθούν να έχουν ικανότητες και γνώσεις…
 
 Για την 4ετία  Μαβίδη
 
Κατά τα λοιπά ο Κ. Χαλέβας αναφερόμενος στα πεπραγμένα τη σημερινής Δημοτικής Αρχής του Π. Μαβίδη στη Νέα Ιωνία, τα χαρακτήρισε τέσσερα χρόνια χαμένα για την πόλη, χωρίς να έχει υλοποιηθεί -όπως τόνισε- ούτε ένα αναπτυξιακό έργο.
Ειδικότερα έκανε λόγο για γενική απραξία με παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής, που δυστυχώς, όπως σημείωσε, οδήγησαν το Δήμο σε οικονομικό μαρασμό, κλείνοντας βιώσιμες επιχειρήσεις, δίχως καμία μελέτη βιωσιμότητας (ΚΕΚ – ΔΕΜΚΑ). Επίσης κατήγγειλε ότι η προεκλογική υπόσχεση του σημερινού Δημάρχου για νοικοκύρεμα στα οικονομικά του Δήμου ήταν μία ανέξοδη, όπως υπογράμμισε, προεκλογική εξαγγελία, αφού η Νέα Ιωνία δεν απέφυγε τους δανεισμούς πολλών εκατομμυρίων. Δάνεια που ελήφθησαν εξαιτίας της αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής να εισπράξει τα οφειλόμενα από τους υπόχρεους.
Ακόμη ο κ. Χαλέβας κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για ανύπαρκτες παρεμβάσεις για την τόνωση της τοπικής αγοράς, για υποβάθμιση του εμπορικού κέντρου με ανεπαρκείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που στηρίζονται σε αναχρονιστικές κυκλοφοριακές μελέτες. Σύμφωνα με τον κ. Χαλέβα η Νέα Ιωνία είναι, εκτός των άλλων, ο μοναδικός Δήμος που αδιαφορεί να εισπράξει από τους μεγάλους κατόχους γης το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) και ο μοναδικός που, αντί να πληρώσουν οι υπόχρεοι για τις διανοίξεις στο Παλαιό Σχέδιο, επιβαρύνει ο ίδιος για το συγκεκριμένο λόγο με δάνεια όλους τους δημότες, ενώ όπως είπε καταλήγοντας, η χαριστική βολή για τις ιδιοκτησίες ήλθε με τη μείωση του συντελεστή δόμησης στο κέντρο της πόλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου