ΤΟΠΙΚΑ

Βραβεύτηκαν τα μαθηματικά μυαλά

βραβεύτηκαν-τα-μαθηματικά-μυαλά-851206

Τα 34 μαθηματικά μυαλά της Μαγνησίας που διακρίθηκαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς βράβευσε χθες η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία – Παράρτημα Μαγνησίας σε μία εκδήλωση στο Μεταξουργείο.
 
Εδώ και 71 έτη κρατά ο θεσμός των μαθηματικών διαγωνισμών στην Ελλάδα και στο Νομό Μαγνησίας γίνεται ανελλιπώς, ενώ το ενδιαφέρον των παιδιών ολοένα και αυξάνεται.
Μιλώντας για τους διαγωνισμούς ο κ. Θωμάς Καρανίκας, Πρόεδρος του Παραρτήματος Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, επεσήμανε: «Εμείς δεν θέλουμε να ανιχνεύσουμε ταλέντα και να τα εκμεταλλευτούμε. Απλά θέλουμε τα παιδιά να διαμορφώσουν μία σωστή άποψη για τα μαθηματικά. Τα μαθηματικά είναι ένα κομμάτι των επιστημών που ανοίγει ορίζοντες για δρόμους κι επιστήμες.  Η Μαθηματική Εταιρεία θέλει να κοιτάξει τον έπαινο, που τα παιδιά τον χρειάζονται κι αυτό προσπαθούμε με κόπο να κάνουμε».
Έτσι λοιπόν χθες βραβεύτηκαν 34 παιδιά εκ των οποίων τα εννέα προκρίθηκαν στον Αρχιμήδη, που ήταν η τελική φάση των διαγωνισμών, ενώ στο πρώτο σκέλος, δηλαδή στο Θαλή συμμετείχαν 280 παιδιά από τη Μαγνησία.
Μιλώντας για τα μαθηματικά και τους μαθηματικούς διαγωνισμούς η Ευαγγελία Σπηλιοπούλου, μαθήτρια της Α’ τάξης στο 3ο Λύκειο Βόλου, η οποία έφτασε μέχρι τον Αρχιμήδη, δήλωσε πως «πρώτη φορά συμμετείχα σε μαθηματικό διαγωνισμό όταν ήμουν στην Β’ Γυμνασίου. Τα μαθηματικά είναι ένας τομέας που μου αρέσει πολύ, ενώ τα θέματα σε σχέση με το σχολείο ήταν δύσκολα».
Η Ερατώ Ντινοπούλου, μαθήτρια της Γ’ τάξης στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία της στο διαγωνισμό και σχολίασε πως «τα μαθηματικά μου αρέσουν, γιατί εξασκώ το μυαλό μου».
Διακριθείσα στο διαγωνισμό ήταν και η Κρυσταλλία Ζούβα, μαθήτρια της Β’ τάξης Γυμνασίου στο Μουσικό Σχολείο Βόλου, η οποία μάλιστα συμμετείχε για πρώτη της φορά στο διαγωνισμό. Η ίδια ανέφερε πως τα θέματα του διαγωνισμού δεν την δυσκόλεψαν ιδιαίτερα, ενώ όταν έχει ελεύθερο χρόνο της αρέσει πολύ να διαβάζει εξωσχολικά βιβλία με θέμα τα μαθηματικά.
 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου