ΤΟΠΙΚΑ

Εξαρτημένος, άστεγος και μόνος…

εξαρτημένος-άστεγος-και-μόνος-851206

Η ερώτηση των αστυνομικών προς τον νεαρό την ώρα που συλλαμβάνονταν ήταν τυπική. Άλλωστε γνώριζαν… «Πού μένεις;», ρώτησαν τον συλληφθέντα. «Πουθενά…», τους απάντησε.

Ο 24χρονος μένει όπου βρει. Σε πρόχειρα χαρτόκουτα στα πάρκα, σε παγκάκια, όπου να ‘ναι. Χρήστης ηρωίνης από την ηλικία των 16 ετών. Μπήκε από νωρίς, από την εφηβική του ηλικία, στο σκληρό κόσμο των ναρκωτικών. Οι δεσμοί με την οικογένειά του «έσπασαν» και βρέθηκε στο δρόμο, μακριά από το σπίτι και τους γονείς του. Μόνος του να περιπλανιέται στους δρόμους, δίχως στέγη, χωρίς πόρους, μόνο με την «αρρώστια» του.
Χρήματα για τη δόση του εξασφαλίζει από μικροκλοπές. Χθες στη 1:40 μετά τα μεσάνυχτα ετοίμαζε την «είσοδό» του σε μονοκατοικία, στο κέντρο του Βόλου. Τις ύποπτες κινήσεις του αντιλήφθηκαν περιπολούντες αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Δεν χρειάστηκε πολύ για να αναγνωρίσουν τη γνωστή φυσιογνωμία του, αφού κατ’ επανάληψη έχει συλληφθεί. Ο νεαρός ηρωινομανής δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τα σχέδια διάρρηξης της μονοκατοικίας.
Στην τσέπη του βρέθηκε μία χάρτινη συσκευασία, που περιείχε 0,7 γραμμάρια ηρωίνης. Το ξημέρωμα τον βρήκε στο κρατητήριο. Τουλάχιστον, σε αυτό το προσωπικό του δράμα, είχε εξασφαλίσει ένα κρεβάτι και φαγητό.
Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για κατοχή ναρκωτικών και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 60 ημερών. Σε βάρος του διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για παρόμοια αδικήματα, δηλαδή για κλοπές και κατοχή ναρκωτικών.
Επέστρεψε στο κρατητήριο και θα παρουσιαστεί και πάλι σήμερα ενώπιον Εισαγγελέα. Τα τελευταία οκτώ χρόνια της ζωής του, εξαρτημένος από την ηρωίνη, η διαδρομή προς το κρατητήριο και από κει στο Δικαστικό Μέγαρο είναι γνώριμη για τον ίδιο.
Πρόκειται για τις περιπτώσεις που σε κάνουν να θλίβεσαι, να λυπάσαι, σχολίαζε αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης για τη σύλληψη του 24χρονου άστεγου χρήστη ηρωίνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου