ΤΟΠΙΚΑ

Στη φάκα του Λιμεναρχείου δύο Λαρισαίοι

στη-φάκα-του-λιμεναρχείου-δύο-λαρισαί-851206

Στη φάκα της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Βόλου πιάστηκε ένας 42χρονος Λαρισαίος το πρωί της Τρίτης, καθώς είχε στην κατοχή του ακατέργαστη και κατεργασμένη κάνναβη. Οι αρχές όμως εκτός από τον 42χρονο συνέλαβαν ακόμη ένα 40χρονο Λαρισαίο, ο οποίος ήταν ο προμηθευτής των ουσιών.

Στις 8 περίπου το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι του Βόλου συνελήφθη ένας 42χρονος Λαρισαίος πριν τον απόπλου του Εξπρές Σκιάθος. Ο 42χρονος ιδιωτικός υπάλληλος ταξίδευε προς τη Σκόπελο για επαγγελματικούς λόγους, ωστόσο το ταξίδι του διακόπηκε.

Ο εκπαιδευμένος σκύλος που είχε το προσωπικό του γραφείου ασφαλείας και της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Βόλου μύρισε τις ναρκωτικές ουσίες. Μετά από τον έλεγχο διαπιστώθηκε πως στο μπουφάν του ο 42χρονος είχε 3,5 γραμμάρια ακατέργαστης και 0,6 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης.

Έπειτα από νομότυπη έρευνα των αρχών σε δύο οικίες στην περιοχή των Τρικάλων και της Λάρισας βρέθηκαν 141,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μία γλάστρα με δέκα φυτά κάνναβης μήκους από 5 έως 8 εκατοστά.

Στο πλαίσιο τής περαιτέρω διερεύνησης του περιστατικού προέκυψε ότι ο 42χρονος είχε προμηθευτεί τις ναρκωτικές ουσίες από 40χρονο συνταξιούχο Λαρισαίο, ο οποίος συνελήφθη λίγο αργότερα στη Λάρισα παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 334,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας, 1.200 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα, μία πίπα για χασίς και μία λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας για την ανάπτυξη των φυτών.

Συνολικά κατασχέθηκαν 482,9 γραμμάρια ακατέργαστης και 0,6 κατεργασμένης κάνναβης. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Βόλου και Λάρισας αντίστοιχα, ενώ το έργο των ανδρών του Λιμεναρχείου Βόλου συνέδραμαν άνδρες των τμημάτων της Αστυνομίας Τρικάλων και Λάρισας.

Να σημειωθεί πως κανένας από τους δύο άνδρες δεν είχε απασχολήσει τις αρχές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου