ΤΟΠΙΚΑ

Ελλείψεις σε προσωπικό, προβλήματα στα οχήματα

ελλείψεις-σε-προσωπικό-προβλήματα-στ-851206

Τη δική του ανηφόρα τραβά το ΕΚΑΒ Μαγνησίας, το οποίο αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα που παραμένουν άλυτα εδώ και χρόνια. Ελλείψεις σε προσωπικό, βλάβες στα ασθενοφόρα και διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών επί της οδού Δημητριάδος είναι τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Δύο χρόνια πέρασαν από τότε που τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Μαγνησίας βρήκαν… κατάλυμα στην οδό Δημητριάδος, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ κ. Παναγιώτη Δαριώτη.
«Μας είχαν πει ότι η στάθμευση και η παραμονή μας στο δρόμο θα ήταν μόνο για έξι μήνες, μέχρι να γίνει το κτήριο του ΕΚΑΒ σε χώρο που μας έδινε το Νοσοκομείο. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα και το τελευταίο διάστημα οι καταστηματάρχες της περιοχής ξεσηκώνονται πολύ έντονα απέναντί μας», τόνισε ο κ. Δαριώτης.
Καμία απάντηση όμως δεν έχουν πάρει οι εργαζόμενοι και για την αίτηση που έχουν καταθέσει προκειμένου να στεγαστούν το τηλεφωνικό κέντρο, η ιατρική και η διοικητική υπηρεσία σε χώρο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.
Όπως σημείωσε ο κ. Δαριώτης, εδώ και τρεις μήνες έχουν ζητήσει αυτή την τοποθέτηση των υπηρεσιών, αλλά ακόμη περιμένουν απάντηση από τα Ολυμπιακά Ακίνητα. Η απάντηση που έχουν πάρει είναι πως δεν έχουν γίνει ακόμη οι τοποθετήσεις στα Ολυμπιακά Ακίνητα και δεν μπορεί να βγει κάποια απόφαση.
Ωστόσο τα προβλήματα δεν μένουν μόνο εδώ. Το προσωπικό είναι ακόμη ελλιπές, καθώς αυτή τη στιγμή υπηρετούν 44 άτομα και για να μπορέσει να λειτουργήσει ικανοποιητικά το ΕΚΑΒ χρειάζονται 50 άτομα.
«Όλο και μειώνεται το προσωπικό μια με άδειες πατρότητας, μια με τις αναρρωτικές. Ενεργό προσωπικό είναι 44 και θέλουμε 50. Βέβαια από τους 44 εργαζομένους, οι δώδεκα επιθυμούν να μεταταγούν στο ΕΚΑΒ άλλων θεσσαλικών πόλεων, γιατί εκεί βρίσκονται οι οικογένειές τους και αυτό που θέλουμε είναι αφενός να μη χάσουμε κι αυτούς τους εργαζομένους, αφετέρου να γίνει ανταλλαγή με άλλους δώδεκα, για μην έχουμε μειώσεις προσωπικού», ανέφερε ο κ. Δαριώτης.
Εκτός όμως από το ανθρώπινο δυναμικό, μεγάλο ζήτημα υπάρχει με τα ασθενοφόρα.
Τα οχήματα του ΕΚΑΒ Μαγνησίας έχουν κλείσει αισίως τα έξι χρόνια ζωής, ενώ το όριο για αλλαγή είναι πέντε. «Δεν έγινε ποτέ η προκήρυξη του διαγωνισμού που είχε αναγγείλει ο προηγούμενος Υπουργός Υγείας για 200 ασθενοφόρα. Τα οχήματά μας έχουν κλείσει τα έξι χρόνια και συνεχώς βγάζουν ζημιές, τις οποίες πληρώνει το ΕΚΑΒ. Θα επιχειρήσουμε να ζητήσουμε ένα καινούργιο ασθενοφόρο από την Αθήνα, από την Ένωση Εφοπλιστών, προκειμένου να ενισχύσουμε το τοπικό ΕΚΑΒ», επεσήμανε ο Πρόεδρος των εργαζομένων.
Ο ίδιος θα συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, προκειμένου να τον ενημερώσει για όλα τα προβλήματα και να του ζητήσει και τη δική του παρέμβαση στην επίλυσή τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου