ΤΟΠΙΚΑ

Τους κόβουν μισθούς και μέρες εργασίας

τους-κόβουν-μισθούς-και-μέρες-εργασία-851206

Τους στέλνουν να σβήσουν φωτιές… με ψαλιδισμένο όμως μεροκάματο και λειψούς μήνες.
Βρίσκονται μπροστά σε ένα θέατρο του παραλόγου και έχουν γίνει «μπαλάκι» μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικών και Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι συμβασιούχοι Πυρόσβεσης – Διάσωσης του Νομού Μαγνησίας.

Διακόσια περίπου άτομα βρίσκονται κυριολεκτικά μεταξύ «σφύρας και άκμονος», καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε μείωση του συμβασιούχου προσωπικού και του χρόνου της σύμβασης από 8 μήνες σε επτά, όταν την ίδια ώρα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δια στόματος Υπουργού δεσμεύτηκε για επέκταση των συμβάσεων και μονιμοποίηση, καθώς πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

«Δεν είναι δυνατόν να ζούμε και να εργαζόμαστε διαρκώς με την ανασφάλεια. Κάθε χρόνο προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας αγόγγυστα και αντί να μας αναγνωριστεί αυτό, μας εμπαίζουν» επεσήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Βασίλης Μπάλλας.

Οι εποχικοί δασοπυροσβέστες εργάζονται οχτώ μήνες το χρόνο με 700€ μισθό και τους υπόλοιπους 4 μήνες ταμείο ανεργίας με 430€. «Όλοι μας έχουμε οικογένειες και πολλές υποχρεώσεις. Πώς θα ανταπεξέλθουμε;» αναρωτιέται ο κ. Μπάλλας με αφορμή την πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών να προχωρήσει σε μειώσεις του μισθού αλλά και του χρόνου των συμβάσεων.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει τις οχτάμηνες συμβάσεις, να μειώσει το προσωπικό, να γίνουν περικοπές στο μισθό που κυμαίνεται στα 700€ και μάλιστα μέσα στην αντιπυρική περίοδο.

«Όλοι προσπαθούμε να προστατέψουμε και να διαφυλάξουμε τον τόπο μας, τις ζωές και τις περιουσίες των συνανθρώπων μας που απειλούνται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις – πλημύρες, υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι που οδηγούν σε ανεξέλεγκτες πυρκαγιές) που δυστυχώς πλήττουν και τη χώρα μας.
Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τέτοιου είδους εμπαιγμούς, οι οποίοι πυροδοτούν αισθήματα ανασφάλειας, κοροϊδίας και έλλειψη εμπιστοσύνης» αναφέρεται σε επιστολή απόγνωσης που δημοσιοποίησε ο σύλλογος.

Οι συμβασιούχοι Πυρόσβεσης- Διάσωσης προσανατολίζονται να προχωρήσουν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας τις επόμενες μέρες, προκειμένου να πιέσουν ειδικά το Υπουργείο Εσωτερικών να ανακαλέσει τις περικοπές και παράλληλα να προχωρήσει μόνιμη εργασιακή αποκατάστασή τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου