ΤΟΠΙΚΑ

Εγκαινιάζεται το νέο σχολείο στην Αλλη Μεριά

εγκαινιάζεται-το-νέο-σχολείο-στην-αλλ-532447

Το νεόδμητο κτίριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς στην Άλλη Μεριά, εγκαινιάζεται μεθαύριο Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και το Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη.

Το έργο, συνολικής δαπάνης 852.055,82€ (προϋπολογισμός μελέτης 1.819.160,00€), κατασκευάστηκε με πόρους από το Ε.Π. «Θεσσαλίας 2007-2013», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Την εκτέλεση του έργου ανέλαβε η εταιρεία «Κ. Τσολής Α.Ε.», ενώ η μελέτη είχε συνταχθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας.

Το νέο διώροφο διδακτήριο διαθέτει δύο αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες ειδικής διδασκαλίας, γραφεία εκπαιδευτικών και κοινόχρηστους χώρους. Στον αύλειο χώρο έχουν δημιουργηθεί γήπεδα αθλοπαιδιών, μπάσκετ και βόλεϊ, καθώς και χώροι πρασίνου. Βρίσκεται σε έκταση 4 στρεμμάτων, εντός της οποίας λειτουργεί επίσης σύγχρονο διθέσιο Νηπιαγωγείο και βρεφονηπιακός σταθμός.

Μετά την τελετή των εγκαινίων θα ακολουθήσει συμβολική βράβευση του σχολείου για την κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία που έχει επιδείξει, ενώ θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη και στο παρακείμενο Νηπιαγωγείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου