ΤΟΠΙΚΑ

«Ταμείο» για τη σχολική ύλη

ταμείο-για-τη-σχολική-ύλη-532736

Ωρα για… ταμείο στη σχολική ύλη στη γ’ τάξη των Γενικών Λυκείων της Μαγνησίας.

Αύριο, Πέμπτη, πρόκειται να συνεδριάσει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η επιτροπή που παρακολουθεί την πορεία της σχολικής ύλης, δεδομένου μάλιστα ότι μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι τελειόφοιτοι μαθητές των Λυκείων, μπαίνουν στην τελική ευθεία για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Σχολικοί σύμβουλοι και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, πρόκειται να βάλουν επί τάπητος τη σχολική ύλη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις Λυκείων, παρατηρείται ότι οι μαθητές βρίσκονται πίσω στη διδακτέα ύλη και θα χρειαστεί να εντείνουν τους ρυθμούς των μαθημάτων, προκειμένου να καλύψουν το χαμένο έδαφος, που σε κάποιες περιπτώσεις οφείλεται και στο κύμα των καταλήψεων, που «σάρωσε» από τις αρχές της σχολικής χρονιάς, μεγάλη μερίδα σχολείων.

Για την αναπλήρωση των κενών, προβλέπονται ακόμη και επιπλέον μαθήματα, είτε με επιμήκυνση του ημερήσιου σχολικού προγράμματος, είτε με μαθήματα Σάββατα και μέσα στις γιορτές του Πάσχα, σε κάθε περίπτωση όμως, αυτή είναι μία παράμετρος που θα εξετάσει η επιτροπή και αναλόγως θα αποφασίσει.

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου