ΤΟΠΙΚΑ

Στο ΤΕΕ τα «σαμαράκια» στο ΠΕΒ μετά το τροχαίο στην Παλαιά Εθνική Οδό

στο-τεε-τα-σαμαράκια-στο-πεβ-μετά-το-τ-526443

Με στόχο παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους φορείς

Τα «σαμαράκια» στον κακότεχνο δρόμο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Βόλου – Λάρισας στο ύψος του ΠΕΒ έρχονται ως βασικό θέμα συζήτησης στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας, μεθαύριο, Δευτέρα, στις 8 μ. μ., μετά το φοβερό τροχαίο που συνέβη την περασμένη Τετάρτη, με αυτοκίνητο που αναποδογύρισε και στάθηκε εκ νέου στις ρόδες, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά η οδηγός του οχήματος.

Πρόκειται για το θέμα που δημοσίευσε με πρωτοσέλιδο ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με τίτλο «Παγίδα τροχαίου στα «σαμαράκια» την Πέμπτη. Πρόθεση της Διοίκησης του ΤΕΕ είναι να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να προειδοποιούνται οι οδηγοί για την επικινδυνότητα του δρόμου.

«Θα συζητήσουμε τι μπορεί να γίνει με αφορμή το σοκαριστικό τροχαίο. Είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα με παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους φορείς κυρίως σε θέματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» είπε η πρόεδρος του ΤΕΕ, Νάνσυ Καπούλα. Η ίδια εκτίμησε ότι «η σήμανση χρειάζεται να ενισχυθεί».

Υπενθυμίζεται ότι το τροχαίο συνέβη όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε 65χρονη Αθηναία έπεσε στα «σαμαράκια» με αποτέλεσμα να εκτραπεί στη δεξιά μπάρα και στη συνέχεια να αναποδογυρίσει και να σταθεί εκ νέου στις ρόδες.

Εξάλλου, οι κάτοικοι του Βελεστίνου και της ευρύτερης περιοχής έχουν διαμαρτυρηθεί αρκετές φορές για τις κακοτεχνίες στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου και με κάθε ευκαιρία προειδοποιούν για την επικινδυνότητά του.

Η ημερήσια διάταξη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας περιλαμβάνει και άλλα θέματα συζήτησης. Η Συνεδρίαση θα συζητήσει για το νέο ΕΣΠΑ περιόδου 2014-2020 και τα ταμειακά διαθέσιμα. Μεταξύ των άλλων προς έγκριση θα τεθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη Διευθέτηση του ρεύματος Παιδόπολης Αγριάς, τα κυκλοφοριακά, το ΓΕΜΗ, τη Κτηματική Υπηρεσία κ.α.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου