ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση από ΚΚΕ σε Χαλυβουργία για το σκραπ και την ασφάλεια των εργαζομένων

επίθεση-από-κκε-σε-χαλυβουργία-για-το-σ-526143

Μέτρα για τη διαφύλαξη της υγείας και της ασφάλειας από το σκραπ της Χαλυβουργίας καθώς επίσης για τη διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στο εργοστάσιο από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια ζητά η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ στο Βόλο με αφορμή όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, τον εντοπισμό ενεργού βλήματος όλμου προερχόμενο από το Ισραήλ σε σκράπ το οποίο ξεφορτώνονταν στο λιμάνι του Βόλου.

Η Τομεακή Επιτροπή αναφέρει ότι «το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό και αφορά όχι μόνο την περιοχή, μιας και ένα επικίνδυνο φορτίο ταξίδεψε τη μισή Μεσόγειο σε ένα πλοίο με τον κίνδυνο να σκάσει κάπου εν πλω και ότι ξεφορτώθηκε στο λιμάνι του Βόλου με τον κίνδυνο να σκάσει καθώς έπεφτε στο έδαφος και βρέθηκε ουσιαστικά κατά τύχη στη διάρκεια της φόρτωσης σε φορτηγό, με τον κίνδυνο να μην είχε εντοπιστεί και να είχε διασχίσει τη μισή πόλη, να είχε μπει στο εργοστάσιο και στο φούρνο».

Καταφέρεται κατά της ιδιοκτησίας της Χαλυβουργίας αλλά και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ τονίζοντας ότι το συμβάν δεν δημοσιοποιήθηκε και συνεχίζοντας στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η τακτική του κράτους, των υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας ήταν η πλήρης κάλυψη του βιομήχανου και πως χαρακτηριστικότερο είναι ότι μετά την άρνηση της ιταλικής εταιρείας που συνεργαζόταν με τον Μάνεση να συνεχίσει να παραλαμβάνει τα υπολείμματα από τα φίλτρα αέρα στο χυτήριο, επειδή οι ιταλικές αρχές είχαν εντοπίσει το ραδιενεργό καίσιο, τα υπολείμματα πλέον θάβονται στο έδαφος στο προαύλιο του εργοστασίου της Χαλυβουργίας στο Βελεστίνο. Καμία αρμόδια υπηρεσία δεν έχει κινηθεί για το ζήτημα αυτό».

Τέλος επισημαίνεται ότι «το σκραπ που προμηθεύεται η Χαλυβουργία για να μειώσει το κόστος είναι επικίνδυνο και ότι από τύχη δεν έχει οδηγήσει σε σοβαρό ατύχημα είτε στο λιμάνι είτε στο εργοστάσιο.

«Αυτή η μείωση του κόστους που περιλαμβάνει το «ελευθέρας» στο Μάνεση να προβαίνει σε τέτοιες αυθαιρεσίες, περιλαμβάνει και τη στήριξή του στην επίθεση προς τους εργάτες της βιομηχανίας. Εχει πάντα τη στήριξη των εργοδοτικών συνδικαλιστών, αλλά και του πολιτικού προσωπικού όλων των υπόλοιπων κομμάτων. Ολοι τους σε κάθε σοβαρό ζήτημα που βγαίνει στη δημοσιότητα, είτε σιωπούν, είτε και βγαίνουν επιθετικά να στηρίξουν το βιομήχανο» καταλήγει το ΚΚΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου