ΤΟΠΙΚΑ

Διασφάλιση του πόσιμου νερού Πορταριάς

διασφάλιση-του-πόσιμου-νερού-πορταρι-851206

Με στόχο να βελτιωθούν οι συνθήκες υδροδότησης του συνόλου των κατοίκων του δήμου Πορταριάς και να διασφαλιστεί η υδροδότησή τους με ασφαλή τρόπο, αλλά και να εξασφαλιστούν ποσότητες νερού για τα όμορα Υδραγωγεία του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου και του δήμου Ιωλκού, εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Πορταριάς προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού δήμου Πορταριάς» ύψους 1.2 εκ. ευρώ.

Ειδικότερα ο δήμος Πορταριάς στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου προγραμματίζει την υλοποίηση του ανωτέρω έργου στο πλαίσιο του οποίου προβλέπεται η εγκατάσταση στην Πηγή Μάνα, σε 21 δεξαμενές πόσιμου νερού και στο Αντλιοστάσιο Βίγλας –που απαρτίζουν το Εξωτερικό Υδραγωγείο του Δήμου Πορταριάς–, του αναγκαίου εξοπλισμού παρακολούθησης, λειτουργίας, απολύμανσης και τηλεελέγχου του δικτύου.

Κάθε δεξαμενή ή ομάδα δεξαμενών αποτελεί έναν Σταθμό Συλλογής Πληροφοριών (ΣΣΠ) και θα κατασκευαστούν οι ακόλουθοι Πηγής Μάνας, Δεξαμενής Μάγγου, Βίγλας, Δεξαμενής Ξένιου, Δεξαμενής Ξενία, Δεξαμενής Γηπέδου, Δεξαμενής Κεντρικός Σταγιατών, Δεξαμενής Άνω Σταγιατών, Δεξαμενής Κάτω Σταγιατών, Δεξαμενής Σχολείου Σταγιατών, Δεξαμενής Αγίας Άννας, Δεξαμενής Οικισμού Κατωχωρίου, Δεξαμενής Αγίων Αποστόλων Κατωχωρίου, Δεξαμενής Αγίας Τριάδας Κατωχωρίου, Δεξαμενής Στέλλου Άλλης Μεριάς, Δεξαμενή Αγίων Αποστόλων Άλλης Μεριάς, Δεξαμενής Λυρίτσας, Δεξαμενής Πλαγιάς, Δεξαμενής Νεκροταφείου Άλλης Μεριάς, Δεξαμενής Κουμπαράκη.

Οι παραπάνω ΣΣΠ αναγγέλλουν και καθοδηγούνται από το Κεντρικό Έλεγχο της ΔΕΥΑΜΒ, μέσω του Τοπικού Σταθμού Ελέγχου (ΤΣΕ), που θα εγκατασταθεί στη Δεξαμενή Μάγγου.

«Με την υλοποίηση του έργου στόχος μας είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες υδροδότησης του συνόλου των κατοίκων του δήμου μας και να εξασφαλιστεί η υδροδότησή τους με ασφαλή τρόπο. Παράλληλα όμως θα βελτιωθεί η συνολική διαχείριση του εξωτερικού υδραγωγείου, ώστε να εντοπίζονται, με αμεσότητα, βλάβες και να περιορίζονται οι διαρροές, θα διασφαλιστεί η συμφωνία του διανεμόμενου αγαθού με τις προβλέψεις της ΚΥΑ Υ2/2600 στο θέμα της απολύμανσης, ενώ θα εξασφαλιστούν ποσότητες νερού για τα όμορα Υδραγωγεία του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου και του Δήμου Ιωλκού», τόνισε ο δήμαρχος Πορταριάς Βασίλης Κοντορίζος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του έργου της προγραμματικής σύμβασης, που έχει διάρκεια εκτέλεσης 14 μήνες, ανέρχεται στο ποσό των 1.2 εκ. ευρώ πλέον Φ.Π.Α., ενώ για την εκτέλεση του θα συνταχθεί Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Την επιτροπή θα συστήνουν ένας εκπρόσωπος του δήμου Πορταριάς, της ΔΕΥΑΜΒ, της Τεχνικής Διεύθυνσης της ΔΕΥΑΜΒ, της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της ΔΕΥΑΜΒ και ένα ακόμα μέλος υποδεικνυόμενο από το δήμο Πορταριάς.

Αντικείμενο της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης είναι ο συντονισμός και η παρακολούθηση όλων των εργασιών που απαιτούνται για την εκτέλεση της παρούσας προγραμματικής σύμβασης και ειδικότερα η τήρηση των όρων της προγραμματικής σύμβασης, η διαπίστωση της ολοκλήρωσης των εκατέρωθεν υποχρεώσεων, η εισήγηση προς τα αρμόδια όργανα των συμβαλλομένων μερών κάθε αναγκαίου μέτρου και ενέργειας για την υλοποίηση της παρούσας, η αιτιολογημένη αίτηση τροποποίησης της απόφασης ένταξης πράξης, η πέραν του εξαμήνου παράταση του χρονοδιαγράμματος και η επίλυση κάθε διαφοράς μεταξύ των συμβαλλομένων μερών που προκύπτει σχετικά με την ερμηνεία των όρων της παρούσας σύμβασης και τον τρόπο εφαρμογής της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου