ΤΟΠΙΚΑ

Διακοπή νερού σε όσους δεν πληρώνουν

διακοπή-νερού-σε-όσους-δεν-πληρώνουν-504533

Ούτε τους λογαριασμούς του νερού δεν καταβάλλουν οι δημότες στο Δήμο Σούρπης, με αποτέλεσμα ο Δήμος να προσπαθεί από το φθινόπωρο να συγκεντρώσει περίπου 140.000 ευρώ. Για το λόγο αυτό αποφάσισε να «κόψει» το νερό στους κακοπληρωτές.

Οι 140.000 ευρώ αντιστοιχούν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές ύδρευσης ορισμένων δημοτών, που όπως φαίνεται «συστηματικά» επιλέγουν να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς. Το δημοτικό συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του αποφάσισε να δώσει προθεσμία ενός μήνα σε όσους χρωστούν, αλλιώς θα διακόψει τις παροχές νερού.
Η δημοτική αρχή εδώ και μήνες με προσωπικές επιστολές στον κάθε οφειλέτη γνωστοποίησε το ποσό που οφείλει, ενώ ταυτόχρονα τον ενημέρωνε ότι έχει τη δυνατότητα να κάνει ρύθμιση, ώστε να μην επιβαρυνθεί επιπλέον με τις προσαυξήσεις.
Ωστόσο σύμφωνα με το Δήμαρχο κ. Κώστα Καραγκιόζογλου, μέχρι στιγμής σχεδόν κανείς δεν έχει κάνει σχετική αίτηση ή δεν έχει απευθυνθεί στο Δήμο. «Πλέον το συγκεντρωτικό ποσό είναι πάρα πολύ μεγάλο και γι’ αυτό συζητήσαμε το θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου» σημείωσε ο ίδιος.
Για το λόγο αυτό το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να δώσει παράταση μέχρι το τέλος του μήνα, ώστε όσοι οφείλουν στο Δήμο να κάνουν τη σχετική ρύθμιση και να αρχίσουν σταδιακά να αποπληρώνουν το χρέος τους. Σε αντίθετη περίπτωση αποφάσισε τη διακοπή παροχής ύδατος.
«Το πρόβλημα είναι διαχρονικό και ορισμένοι συστηματικά, όπως έχει αποδειχθεί δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς του νερού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγκιόζογλου και συμπληρώσει ότι ο Δήμος έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια.
Στο μεταξύ το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την οριστική σύνταξη έργων του Δήμου στο πρόγραμμα Θησέας. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται οι μελέτες για την κατασκευή ποδηλατοδρόμου – πεζοδρόμου Σούρπης – Αγίας Τριάδας, βρεφονηπιακού σταθμού στη Σούρπη και της χάραξης νέου δρόμου που θα συνδέει τη Δρυμώνα με τη Βρύναινα.
Να σημειωθεί ότι για την κατασκευή του ποδηλατοδρόμου – πεζοδρόμου, η δημοτική αρχή είχε ορισμένους ενδοιασμούς για το αν έπρεπε να προχωρήσει στ σύνταξη της μελέτης, διότι το κόστος είναι αρκετό, όμως εφόσον κατάφερε να ενταχθεί στο Θησέα δεν τίθεται κανένα θέμα.
Παράλληλα το σώμα ενέκρινε την εκταμίευση του δανείου από το Ταμείο Παρακατηθηκών και Δανείων, ύψους 269.000 ευρώ, για την κάλυψη των δαπανών που προέκυψαν από τις πλημμύρες του Δεκέμβρη, ενώ έκανε την κατανομή της ΣΑΤΑ ποσού 57.198 ευρώ περίπου. Επίσης ενέκρινε την πρόσληψη επτά εργατών καθαριότητας και ενός ναυαγοσώστη για την παραλία της Αμαλιάπολης.
Το δημοτικό συμβούλιο ενημερώθηκε από τον κ. Κώστα Καραγκιόζογλου για την πορεία του Βιολογικού Καθαρισμού, ένα έργο που βρίσκεται ένα στάδιο πριν τη φάση της δημοπράτησης. Τέλος ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους ότι θα γίνει ειδική εκδήλωση στη Σούρπη για το πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ ώστε να ενημερωθούν πλήρως όλοι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου