ΤΟΠΙΚΑ

Συνέχεια της κόντρας για τα ταξί

συνέχεια-της-κόντρας-για-τα-ταξί-518069

Κρίσιμη για την εξέλιξη της υπόθεσης χορήγησης των αδειών και πινακίδων κυκλοφορίας στα επαγγελματικά οχήματα των ανέργων ταξιτζήδων, τα οποία παραμένουν ακινητοποιημένα με μαύρες σημαίες μπροστά από τη Νομαρχία, θεωρείται η συνάντηση αύριο το πρωί του νομάρχη με τη διοίκηση του Συνδέσμου Ταξί Βόλου-Ν. Ιωνίας «Αγ. Χριστόφορος».

Η συνάντηση καθορίστηκε χθες στη διάρκεια της πολύωρης γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών ταξί, στην αίθουσα της ΑΝΕΜ, την οποία συγκάλεσε έκτακτα η διοίκηση, μία ημέρα μετά την κατάληψη της Διεύθυνσης Μεταφορών, προκειμένου να μην καταχωρηθούν στο μηχανογραφικό σύστημα και να μην χορηγηθούν στους δικαιούχους οι άδειες κυκλοφορίας.

Η γενική συνέλευση των μελών του Συνδέσμου διήρκησε για πέντε περίπου ώρες. Οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να προχωρήσουν από αύριο σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, θεωρώντας παράνομη τη διαδικασία χορήγησης των αδειών και τις αποφάσεις του νομάρχη.

Κατά την εξέλιξη της γενικής συνέλευσης με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Τάσο Δεμερτζή επικοινώνησε η Γενική Γραμματέας της Νομαρχίας Γιώλα Βαλατσού, η οποία μετέφερε την πρόθεση του νομάρχη Απ. Παπατόλια να συναντηθεί μαζί τους αύριο στις 10:30 το πρωί.

Ο Σύνδεσμος αποφάσισε να αναστείλει για μία ημέρα την απόφαση για 24ωρη απεργία, προκειμένου τα μέλη του Δ.Σ. να συναντηθούν με τον νομάρχη.

Η διαβεβαίωση που δόθηκε, σύμφωνα με τον κ. Δεμερτζή, από τη Νομαρχία είναι ότι θα «παγώσουν» μέχρι και τη λήξη της συνάντησης οι διαδικασίες χορήγησης των αδειών κυκλοφορίας.

Ακόμη και ο ένας εκ των δικαιούχων που κατάφερε να πάρει το απόγευμα της Παρασκευής το απογραφικό δελτίο, με το οποίο θα συγκέντρωνε στη συνέχεια από το ταμείο τους και την εφορία τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ώστε να αποκτήσει τις πολυπόθητες πινακίδες κυκλοφορίας, θα περιμένει την εξέλιξη της αυριανής συνάντησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου