ΤΟΠΙΚΑ

Κατέλαβαν τη Διεύθυνση Μεταφορών!

κατέλαβαν-τη-διεύθυνση-μεταφορών-495120

Στον «κλοιό» των ιδιοκτητών ταξί, προκειμένου να μπλοκάρουν τη διαδικασία έκδοσης των αδειών κυκλοφορίας για τα επαγγελματικά οχήματα των ανέργων του κλάδου, που έχουν κατασκηνώσει για περισσότερο από δύο εβδομάδες μπροστά στη Νομαρχία, βρέθηκε χθες η Διεύθυνση Μεταφορών.

Ένταση με τους υπαλλήλους της υπηρεσίας και τον διευθυντή Γ. Κανάτα, ο οποίος διέκοψε αιφνιδιαστικά την άδειά του, αστυνομική παρέμβαση και μπλοκαρισμένο το σύστημα που θα καταχωρούσε τις άδειες κυκλοφορίας.

Οι ιδιοκτήτες των ταξί, με απόφαση του Συνδέσμου τους «Αγ. Χριστόφορος» τράβηξαν χειρόφρενο από τις 10 το πρωί, σταθμεύοντας τα οχήματά τους στο Πεδίον Άρεως. Μέχρι τις 3:30 το μεσημέρι, οπότε οι οδηγοί αναχώρησαν μαζί με τους υπαλλήλους από την υπηρεσία, στο Βόλο και τη Ν. Ιωνία κυκλοφορούσαν μόνο τέσσερα ταξί ασφαλείας.

Τα μέλη του Συνδέσμου με τη μαζική παρουσία τους στην υπηρεσία πίεζαν για τη μη έκδοση των αριθμών κυκλοφορίας, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ενέργεια παράνομη. Οι άνεργοι ταξιτζήδες παρατηρούσαν αθόρυβα τις εξελίξεις και περίμεναν οι πρώτοι να πάρουν στα χέρια τους τα απαιτούμενα έγγραφα.

Μέχρι το μεσημέρι έφυγαν με άδεια χέρια. Το μηχανογραφικό σύστημα, όπως τους ενημέρωσαν, είχε μπλοκάρει. Τα προβλήματα με τη βάση δεδομένων ξεπεράστηκαν αργά το απόγευμα. Περίπου στις 7:30 σε συνεργασία με την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Μεταφορών εκδόθηκε το πρώτο απογραφικό… Δεν πρόκειται για άδεια, αλλά για το πρώτο βήμα ώστε οι δικαιούχοι να παραλάβουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων, που παραμένουν ακινητοποιημένα με μαύρες σημαίες μπροστά από τη Νομαρχία.

Με το απογραφικό, ο πρώτος δικαιούχος που το παρέλαβε θα πρέπει να μεταβεί στο ταμείο τους, στο ΤΣΑ, την Εφορία και να επιστρέψει για την υπόλοιπη διαδικασία στη Διεύθυνση Μεταφορών.

Διαβουλεύσεις και προσπάθεια να επικρατήσει ψυχραιμία κυριαρχούσαν μέχρι το μεσημέρι στην υπηρεσία, μέχρι τη στιγμή που ο διευθυντής, πιεζόμενος από τη Γενική Γραμματέα της Νομαρχίας Γιώλα Βαλατσού, να εκδώσει τις άδειες, ζήτησε αστυνομική παρουσία.

Δύναμη της αστυνομίας, με επικεφαλής τον υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας Γ. Καραϊσκο μετέβη στη Διεύθυνση Μεταφορών, αλλά σε καμία στιγμή δεν χρειάστηκε να παρέμβει.

Εκτός, πάντως, από την κατάληψη, ο διευθυντής Γ. Κανάτας μέχρι τις 2 το μεσημέρι δεν προχώρησε καμία διαδικασία, λέγοντας ότι η εγκύκλιος που έστειλε ο Γ.Γ. του υπουργείου Μεταφορών δεν είχε ως αποδέκτη την υπηρεσία του, απλά κοινοποιούνταν σε αυτή.

Χθες, ο κ. Κανάτας δείχνοντας ότι δεν έχει κάλυψη να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια περίμενε και άλλα έγγραφα. Μέχρι στη 1:57μμ, όταν η Διεύθυνση Οργάνωσης και Πληροφόρησης του υπουργείου Μεταφορών με έγγραφό της όρισε τις ενέργειες στις οποίες έπρεπε να προβεί η υπηρεσία της Νομαρχίας για την καταχώρηση στο μηχανογραφικό σύστημα των αδειών κυκλοφορίας ΕΔΧ.

Νωρίτερα και η Γενική Γραμματέας της Νομαρχίας, η οποία είχε επικοινωνία με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πληροφορικής του υπουργείου, είχε καλέσει με έγγραφο τη Διεύθυνση Μεταφορών να προχωρήσει στη χορήγηση των πινακίδων.

Ο κ. Κανάτας, πάντως, διέψευσε ότι προχθές οι άδειες κυκλοφορίας δεν υπεγράφησαν εξαιτίας απουσίας των αρμοδίων υπαλλήλων, διευκρινίζοντας ότι ο λόγος ήταν πως το υπουργείο ακόμη δεν του είχε δώσει το «πράσινο φως».

Στο διευθυντή, οι εκπρόσωποι των 200 ιδιοκτητών ταξί που συγκεντρώθηκαν χθες, υποστήριζαν ότι οι παλιές άδειες έχουν καταργηθεί με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις από τον περασμένο Οκτώβριο και κατά συνέπεια πρόκειται για έκδοση νέων, κάτι που απαγορεύεται μέχρι τις 31/12/2011.

Θεωρούν παράνομη την επανάληψη της διαδικασία και ζήτησαν να μη γίνει καμία ενέργεια μέχρι την εκδίκαση των προσφυγών που έχουν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των αποφάσεων του νομάρχη.

«Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν. Να απαντήσει η Νομαρχία και όλοι όσοι έκαναν τα λάθη και οδήγησαν αυτούς τους ανθρώπους στους δρόμους και τις δικές μας 300 οικογένειες σε αντιπαράθεση στις αίθουσες των δικαστηρίων», ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου «Αγ. Χριστόφορος» Τάσος Δεμερτζής.

Προεκλογικό μήνυμα…
«Αυτός που θα πάει για περιφερειάρχης να σκεφθεί πολύ καλά την αντιμετώπιση που είχε για τα ταξί του Βόλου. Ένα μήνυμα για το ΠΑΣΟΚ αν θέλει να τον έχει υποψήφιο», φώναζαν στους διαδρόμους της Διεύθυνσης Μεταφορών μέλη του Συνδέσμου.

Μετά τις διαδικασίες που έγιναν χθες ώστε να ανοίξει το μηχανογραφικό σύστημα και να καταχωρηθούν οι πρώτες άδειες κυκλοφορίας, ο απεργός πείνας Ν. Κουρεμένος, έληξε μετά από πέντε ημέρες την επικίνδυνη για την υγεία του μορφή διαμαρτυρίας.

Οι εξελίξεις από την ερχόμενη Δευτέρα είναι ζητούμενο για τους ανέργους ιδιοκτήτες. Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα της ΑΝΕΜ, ο «Άγιος Χριστόφορος» έχει καλέσει τα μέλη του σε έκτακτη γενική συνέλευση, ώστε να καθορίσει τη στάση του τις επόμενες ημέρες.

«Αυτά δε συμβαίνουν ούτε στην Ουγκάντα», δήλωσαν οι νομικοί σύμβουλοι των δικαιούχων αδειών ταξί, μετά τις χθεσινές εξελίξεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου