ΤΟΠΙΚΑ

«Ας ειρηνεύσει ο κόσμος» ευχήθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος

ας-ειρηνεύσει-ο-κόσμος-ευχήθηκε-ο-μη-51560

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Βελεστίνου λειτούργησε χθες, Δ΄ Κυριακή των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στα τραγικά γεγονότα που απασχολούν την κοινή γνώμη στην πατρίδα μας, τις τελευταίες ημέρες και αναρωτήθηκε τί μπορεί να είναι αυτό που οδηγεί τους ανθρώπους σε τέτοιες ακατανόητες αποφάσεις. Για ν’ απαντήσει στο ερώτημα, μίλησε για το παράδειγμα του απελπισμένου πατέρα της χθεσινής Ευαγγελικής περικοπής, που κάνει τα πάντα για να βοηθήσει το παιδί του, που βρίσκεται υπό την επήρεια των δαιμονικών δυνάμεων. «Πολλές ο φορές ο άνθρωπος αγγίζει τα όρια της απελπισίας, έχοντας δύο επιλογές: ή να μείνει στην απελπισία και να οδηγηθεί σε αποτρόπαιες πράξεις ή ν’ αφήσει την φλόγα της πίστεως ν’ ανάψει μέσα του, αυτήν που όλοι μας διαθέτουμε, γιατί είμαστε πλασμένοι για την αιωνιότητα… Οι Χριστιανοί καλούμαστε να μην απελπιστούμε ποτέ. Ο διάβολος απελπίζει τους ανθρώπους και δουλεύει πολύ καλά στην εποχή μας. Ο Χριστός, όμως, είναι πάντοτε εδώ για εμάς και η Εκκλησία μάς θυμίζει τούτην την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, πώς μέσα από την νηστεία, την μετάνοια, την προσευχή, μπορούμε να ξαναβρούμε τον δρόμο της αληθινής ελπίδας, εμπιστευόμενοι τον Χριστό στη ζωή μας. Το λίγο περιμένει από εμάς, για να κάνει εκείνος το πολύ, για να επιτελέσει θαύματα στη ζωή μας. Το θαύμα δίδει δύναμη την πιο δύσκολη στιγμή, για ν’ αντέξει κανείς την πιο δύσκολη κατάσταση και να μην απελπιστεί. Η ελπίδα μας είναι ο Χριστός. Οσο Τον έχουμε στην καρδιά μας, μας δίδει τη δύναμη της μεγάλης πίστης, για να μη χάσουμε το κουράγιο μας, να μην απελπιστούμε, αλλά να εμπιστευτούμε σ’ Αυτόν ολόκληρη τη ζωή μας… Ας εντείνουμε την προσευχή μας τούτη την περίοδο, για να ειρηνεύσει ο κόσμος, για να ειρηνεύσουν οι ψυχές των ανθρώπων», είπε μεταξύ άλλων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προεχείρησε σε πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του ναού π. Θεοφάνη Μανούρα. Επαίνεσε την φιλοτιμία του, την αγάπη της προσφοράς, την θέρμη της καρδιάς του και το εκκλησιαστικό του φρόνημα. «Ο π. Θεοφάνης εμπνεύστηκε την ανέγερση αυτού του ναού και γνωρίζω τους κόπους που καταβάλλει, για να τον δει να ολοκληρώνεται», σημείωσε και αναφέρθηκε στην κοινή επέτειο, που θα έχει πλέον με τον π. Θεοφάνη, καθώς κι εκείνος, στις 3/4/1983 έλαβε την Ιεροσύνη από τον Μακαριστό Γέροντά του, Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο και ευχήθηκε στον νέο πρωτοπρεσβύτερο να συνεχίσει το έργο του με την ίδια φιλοτιμία και ταπείνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου